Ај лешу комуњарски, Milane Milenkoviću, обриши одавде

Ај лешу комуњарски, Milane Milenkoviću, обриши одавде

2400
47
Калуђер

следи једна надасве симпатиЋна мала преписка … мала драма … вођена на више портала:

Комунац љигави 1: Милан се тренутно бори са тешком болешћу и ових дана је оперисан. Како сам рече у једној од својих емисија: „дотакнут је крилима милосрдног анђела“. Послао сам му жеље за брзи опоравак, и преносом овог текста, у коме су и две његове скорашње емисије из болнице, желимо му још једном да болест превлада и да, како сам рече у једној од радио емисија горе, убудуће буде бескомпромисан.
————
БатаБата Ивковић: Није добро ни људски „нападати“ болесног човека, али шта сад да радимо? И овај његов чланак показује да је ММ неопевана потуљена комуњара, који се фрља тупавим флоскулама које одавно баштини „другосрбијанска елита“.
Уз то невеште замене теза.

Ну, хајте размислите о овоме:

„…Од себе, Авалу не види. Неписмен на ма ком писму. Која је сврха писати неписмено ћирилицом? Ја не капирам, признајем. Да „утерамо“ Хрватима?
Нећу, ваљда, да пишем ћирилицу њима за инат?“
Ерго, ко год неписмено пише латиницом, то ради да би „утерао“ Хрватима, или нашим овдањим немчарима ака латиничарима, или како?

„Јесте православље овде оставило трага, али се стално брка вера и конфесија.
Мене нико не убеди да постоји боља и гора конфесија, јер не видим који би критеријуми о томе одлучивали, а да нису строго квантитативни. Ко мери духовност, на ком кантару мери?
На крају, свака прича о конфесијама се заврши пребројавањем лешева у име те конфесије….“
Ни мање ни више?! Неће бити баш тако, али хајд’ сад… Па што пропусти да помене комунисте, нема већих Верника, Грешника, Отпадника, у временима зла и змија, али свакако су Ударници без премца када су покољи у питању. Како такве од челика прекаљене синове што се не окрећу за очевима прескочи као плитак поток? Једноставно, има човек рупу у памети.

А закључак је, захебало век:
„…Ми, Срби, данас, ако нас Бог опет погледа, чекамо вожда, неког клинца, који данас шета по Србији, по некој вукојебини, и који осећа у себи позвање и чежњу за великом судбином, а не килавце и мамине рузмарине, који ће дам објасне нешто. Ми чезнемо, ако још крви у себи имамо, за победом, за тим да други дрхте пред нама, да осетимо моћ и снагу историје, а немоћ и снагу закржљалих хришћанских принципа и апстрактних вредности. Моћ у царству земаљском нам треба. Онај, сваком расном човеку, сам по себи разумљив осећај и нагон да се отме ономе ко има, да се победи, па да се на темељу победе гради своја правда и истина, а не обрнуто – да се остваре правда и истина, па ћемо за победу лако. То је будизам, то нисмо ми. То је подла издаја предака, културе и историје, а под плаштом бриге да се баш све то очува.“

Дајте, побогу, мало критичког приступа читању. Да извинете на изразу, мало више функционалне писмености.
Шта је у последњем пасусу хтео рећи, ни он сам не зна. Који Срби, који „ми“, ко кога чека, зашто, који су сад, не ово него оно… Фразетина до фразетине и коначно и епохално ново „ЕТО КАКВИ СМО МИ СРБИ“, написано са висина изнад тих Срба од којих се, мудар, отргао.

То су обичне мрсомуђевине, а ви, како вам драго, баш ако вас мрзи да мислите.

Да Вас мало коригујем – радио станица је „Снага народа“ а „Гнев Србије“ је емисија на тој РС. Раније су имали и сајт. На том сајту су (БДВ) објављене и неке моје писаније. Онда је РС „Снага народа“ „променила власника“. Право да вам кажем, поборавио сам детаље и конкретна имена, али је концепција некако скренула улево. (И) моји чланци су (опет успут да поменем) побрисани и запречен је приступ. ММ је остао, чини ми се да је добио и већу улогу него раније… а ја сам мало касније дигао уши од слушања РС.

ММ јесте маскирани комуниста, што је видљиво из његових написа, па је за мене та провидна маскираност, признајем, иритантна.

У овом тексту је приметна претенциозност, покушај филозовског уопштавања коме аутор једноставно није дорастао и коме (филозофском уопштавању) прилази од личних предрасуда као да су у питању објективне премисе. Отуда и нелогичности. Коначно, како је ММ извео закључке, могао је једнако да закључи и да су Срби дочекали свог „Спасиоца из вукојебине“, или да никог не чекају, или да чекају новог Тита… И све то је делимично тачно, али ништа није довољно тачно…
——————
КалуђерКалуђер: „Није добро ни људски …“
Ма шта бре није добро. Најебаћу му се ја миле мајке олињале комуњарске и постхумно.
Само колко да изнађем времена и на тенане да преслажем запажања која сам у међувремену којекуде расејао и готова ствар. Чисто да буде све лепо на једном месту сабрано ем скоцкано … ем под одговарајућим насловом. А на ком ће ми и Шешељ лично позавидити.

А теби Милане, да Бог да ти фалило за Морфијум!

Музика!

———–
Комунац љигави 1 : Теби овај нетеман Бато баш притиска дугмиће. Нисам баш сигуран да тако лако можеш да га ставиш у комуњарску кутију. Мене често изнервира, али зна и да ме замисли, а оно што највише код њега ценим је што каже онако како га види и заболе га шта ко о њему због тога мисли. Какав ли ће тек да буде ако се извуче? Штета би било да то остане ненаписано и неречено.
——————–

БатаБата Ивковић: „… а оно што највише код њега ценим је што каже онако како га види и заболе га шта ко о њему због тога мисли…“

Ееее… а да Вам кажем да сте у толикој заблуди да би мозак требао да Вас од тога заболи, опет би ценили да вређам…

Идите Ви на ФБ страницу Милана Миленковића, па видите шта је тамо написао у вези управо ове полемике, коју ја лично сматрам за мање важну, споредну. Читав подужи напис о Бати. Затим следе коментари какве можете чути у „Паровима“, „Фарми“ или тако нечем. Како чујем, данас је своју радио емисију посветио идеолошком раскринкавању Бате.
Коначно, ваш врли филозоф дао је адресу свог болничког кревета и позвао на двобој јуначки неког коментатора „кога иначе не зна“ (зна, лаже, но нема везе). И, вели, зна да нећу доћи јер су такви као Бата кукавице, итд, итд…
И шта да коментаришем? Е, Боже ме прости и саклони.

:::::::::::::::::
у наставку преписка са фејсбука
:::::::::::::::::

Milan Milenkovic: Moj tekst, „Na budalu uvek možeš da se osloniš“, završio je, izmedju ostalog, i na sajtu ****** *****. Kao što rekoh, moji su tekstovi otvoreni i nikom ne branim da ih prenese, bez da traži odobrenje.
I, kao što naslov kaže, odmah se „oslonim“ na izvesnog Batu Ivkovića, koji će o meni reći sledeće:

„Није добро ни људски „нападати“ болесног човека, али шта сад да радимо? И овај његов чланак показује да је ММ неопевана потуљена комуњара, који се фрља тупавим флоскулама које одавно баштини „другосрбијанска елита“.

U jednoj stvari se slažem s Batom: niko ne treba da me štedi zbog mog zdravstvenog stanja. Niti to tražim, niti marim: sam sam se u klopku srpske politike uhvatio, prema tome, i izložio kritici i ne marim da li sam bolestan, ili zdrav. Sam pao, sam se ubio. Doduše, moje zdravlje, iako oronulo, još može i da se povrati, a na Batino, s obzirom da je bolest druge prirode, se ne bih kladio.

Zašo ovo uopšte pominjem? Baš mene briga za Batu, ne znam ni ko je, uostalom, nego on potvrdjuje naslov, a da to i ne vidi. Na budalu, ali zaista, uvek možeš da se osloniš. Kakve veze s tekstom ima jesam li ja bolestan, da li sam potuqena komunjara, ili se frljam floskulama drugosrbijanske elite? Kao i mnogi komentatori, Bata ne ume da odvoji tekst od svog raspoloženja prema autoru, što ukazuje na ili potpunu infantilnost, odnosno zakočenost u cefalo-kaudalnom pravcu razvoja, ili na neku, ne budi primenjeno, lakšu duševnu bolest. Za njega Zakon gravitacije važi samo pod uslovom da Njutn nije potuljena komunjara, a Pitagorina teorema je tačna samo ako je ne tumači neki drugosrbijanac. Pretpostavlja Bata, sasvim infantilno, da tačnost nekog suda, ili tvrdnje, direktno zavisi od moralnog lika onoga ko tvrdnju iznosi. Pri tom, sopstveni moralni lik mu je neupitan, odnosno moralna gromada Bata ima pravo da ujeda do mile volje. On je moralno čvorište. Nešto kao Stalać u železničkom saobraćaju.

Nikada za sebe nisam mislio da, u svojim tekstovima, pa i u umovanjima, same bisere prosipam. Uglavnom nisam ni mnogo originalan, više je u pitanju dobro knjiško znanje, nego neka moja naročita improvizacija. Ali, Bata i batodi to ne znaju-oni misle da i drugi iznose stvari po osećaju i na osnovu zdrave pameti, jer znanje odbijaju kao pojavu. Da bismo svi seruckali u javnom prostoru, osnovna pretpostavka je da svi jednako ne znamo, a ja, eto, na tu pretpostavku nisam pristao. Neću sa neznalicama da pričam o stručnim pitanjima i smatrao bih sebe šoderom od čoveka kad bih učio kovača kako se gvožđe kuje. Dakle, sučeljavanje stavova sa neznalicama, ne vodi nikud. Ni ja, niti iko drugi, ne može ignorantu, u dva komentara, da prepriča godine učenja. Ne vladju ni pojmovima, a hoće da i oni nešto, poput mučenog Bate, kažu i dokažu. Prvo bukvar u šake, pa debata.

E, sad, da je jedan Bata, to bi se trpelo. Prosto, priroda jedan broj ljudi obeleži i tu se ne može ništa. No, postojanje raznih bata, budi apetite i kod oni koji nikad Bata ne bi bili. Pristojan svet, kome se nešto sviđa, ili ne sviđa, ipak nema razvijene pljuvačne žlezde kao Bata. No, kad vide Batu, i oni se okuraže, pa predju granicu ne političke, već obične, ljudske pristojnosti, a to nikome od koristi nije.

Inače, Bato, sokole moj hrabri, trenutno ležim na Drugoj torokalnoj, u Kliničkom centru. Bilo bi mi veoma drago da naidješ, da potvrdiš uživo svoj muški, mačoistički stav i odereš me kao jazavca, jer sam potuljena komunjara, a ti, naravno, kao nepotuljeni patriota, ideš i likvidiraš, na polzu naroda srbskog, ovakve kao ja. Dodji, ili ćuti. Nemoj da ti moja bolest bude izgovor, jer ako nije bila za priču, ne treba ni za lice u lice. Ako smeš. Ako ne, onda ništa, zaboravi. Ona više ni na tebe ne mogu da se oslonim. Ali, Bato, i ti, i ja znamo da ti nisi bata, nego seka i da nećeš doći.
————-
Zorica Dora Kljajic: Milane, kapa dole za odgovor!
————-
Zoran Djordjević Sanduče: Bata Budala ,baš mu priliči kao nadimak.Samo još jedno u moru GMG-genetski modifikovanih govana,a ne ljudi.Prepuna ih je Srbija,mnogo smo grdan narod.
————-
Боро Марковић: Милане драги чим те помињу разне Бате, значи да вредиш много. А ево песма за тебе коју сам управо урадио ових дана да те мало окрепи. Желим ти да што пре будеш здрав.
————-
Nebojsa Gijic: Ovo sokoćalo ne daje mogućnost kvalitetne komunikacije. Milane, kvalitetan si čovek. Mene zabole za komunjare i pedere premijerove. Podrška. Ne slažemo se u nekim stavovima. Mnogo toga bih ti rekao. Ali, podržavam te. Ti si naš, Srbin. Budi uz nas. Trebaš nam.
————-
Bilja Bojan Zeljkovic: S obzirom na kimatske uslove Bata moze malo senga da mi polopata.
Zoran Svetozarevic: Ne čitam tekstove čiji autori nisu uredno obrijani i podšišani.
————-
Rada Elcic-Vidojevic: Sta li htjede reci…
————-
Zoran Svetozarevic Hdedoh reći da mnogo veze ima nečije zdravstveno stanje i to što ga boli zub sa napisanim tekstom, kao i fizički izgled. Isto tako i eventualna pripadnost nekoj ideologiji utiče na vremensku prognozu. Valjda ti je ovo sad nejasno? Ili nije?
————-
Goran Zamboni: kod tebe cigare nisu poskupele,neka ti poopusi,po staroj ceni.
————-
Nada Mihajlović Popović: e opet bravo, slučajno znam ko je ‚‚Bata‚‚ pogodi ga u centar, kao i obično!
————–
Milan Milenkovic: je l znaš? Nemam pojma, neki kržlja sigurno, mamin internet heroj
————–
Nada Mihajlović Popović: Đorđe Bata Ivković, kažu za njega ‚‚opaki iskompleksirani ljotićevac‚‚ opis apsolutno odgovara, svađasmo se na Prevratu dok mi nije dosadilo, njegov komentar se apsolutno uklapa, nema greške da je to taj! Mislim, čovek očigledno ima psihičkih problema, ajd’ da upotrebim eufemizam! Neće ti doći, mislim da živi u Sirigu, a i izgleda po komentarima da voli kapljicu, gde će taj tebi na megdan!
————–
Zoran Svetozarevic: Kad si već u bolnici neka ti pregledaju i 100jka, verovatno te i on boli posle pisanija ovog Bate
————–
Milan Milenkovic: hahaha
————–
Didi Markovic: Pa ko je Bata? Objavite mu sliku.
————–
Milan Milenkovic: Bata je anoniman, jer da nije, već bi bio deformisani Bata
————–
Ljilja Ćerić: Svet je pun budala, ovaj naš malo više od ostalog. Ne troši svoju dragocenu snagu na ono što ti prlja um, duh i dušu, ne hrani svaku grešku prirode, život će im već sam objasniti. Njih ne dotičeš, a mi se unerećimo gledajući tvoj napor „da im objasniš“…ko ih bre šiša !!!
————–
Никола Милиновић: Негде сам чуо да паметан ћути и све трпи. Глупост већу нисам чуо у животу.
————–
Ljupka Obradovic Beilfuss: Zdrav i ziv bio, Milane!
————–
КалуђерКалуђер: Шта је Комунац? Кај те мучи? Што изумирете и што вам нема више Југе ем Броза? Јебига. Таква тура. Све вештачко пропада. Ко и Аустроугарска на пример. Ни Аустроугара нема више. Па ред би био и да ви Југословени већ једном изумрете. Само ако може мало достојанственије, у тишини, било би то факат скроз фино наместо што овако лармате.

Него шта оћеш ти? Да теби Бата долази у болницу? Па да ли си ти нормалан?
Шта, позиваш нешто човека преко нета да дође да те ликвидира? А ако те не ликвидира да ћути?!
Па ти дефинитивно ниси нормалан.
Па таква врста онлајн пресеравања неб пала на памат ни клинцу од 13 година.
Чуј њега „мученика“; дођи,,ликвидирај ме!

Е боже будале.
Оног колегу ти Комунца Фејгеља си надмашио по пресеравању и патетици.
Кога боли курац тебе да ликвидира? Ем што и овако и онако умиреш ем кажњиво по закону. Да није, па још и ђене ђене … дало би се договорити … људи смо … ценим да би се већ изнашла браћа која би ти изашла у сусрет … и то чисто нако, задовољства ради

————

Didi Markovic : Чињеница да си дипл. философ, заиста неби требало да ти да слободу иживљавања. Овде је мало ко против сарказма па и мало отровнијег. Свакако си у предности у далекој Немачкој. Сумњам да радиш било шта. Пре си на „донацијама“. Ако грешим, исправи ме. Чињеница да си тако груб према болесном човеку, који нема злу намеру према заједници, квалифкује те да се сретнемо ти ја. Предлажем јавни дуел. Видим, утрениран си и да би желео да се опробаш. А чича још није за старо гвожђе. Ти тренираш у фенси теретани..Jа на љутину.For me, it’s a full time job. Behave yourself. Југословенска идеја је свакако мртва. Нисмо ми баш тако ошашавили да си нам ти требао. Такође нам не требаш да нас шаљеш у смрт. Југословенски концепт је ипак био концепт за МИР не за кланицу. Могу да се сложим само са констатацијом да је ствар била сувише добра за дивљаштво. Него,како је у Немачку? Колико пара добијаш? Може ли се у туђини? Дај бре кажи стварно шта и где радиш. Да се пљујемо к’о људи. Као нељуди никада. ДД
————–

КалуђерКалуђер: Сељак, а што тебе зову Диди?

Ја теби што да се правдам?! Сиктер море!

Ха … прави следбеник трулог комуњарског леша … инфантилни југонасталгичарски очајник који преко нета позива људе на које какве двобоје.
А будала боже, на сву срећу па на једној гомили.

:::::::::::::::::
и ту долази до прекида филма … а наставак следи код клонираник комунаца
:::::::::::::::::

Комунац 2: ја сам око 12 сати на радију 2М слушао одговор-реакцију г.Миленковића на коментар г. Бате Ивковића. Нисам толико ИТ образован да бих знао како се може поставити овде, али очекујем да ће се некако појавити одговор г.Миленковића на овом сајту. Г.Милану Миленковићу желим све најбоље у тешкој борби.
—————
Комунац 3: https://www.youtube.com/watch?v=JKa0pS8HwRY
———–
Комунац 2 : хвала, а уједно и извињење што сте због овога изложени безразложним изливима неиживљености
————–

БатаБата Ивковић: Лик брише своја срања са свог профила.
БУДАЛАМА ДОСТА!
Јес, али знамо за комуњарски јадац. Копи-пасте је чудо.
Да занемаримо културно-граџанистичко позивање на пушење 100јка и сличне пратеће мандаринске онаније (записато). За ово се иде у затвор у културним земљама и културама за којима хрлимо:

Didi Markovic: Pa ko je Bata? Objavite mu sliku.

(Објавио сам сам слику).

Milan Milenkovic: Bata je anoniman, jer da nije, već bi bio deformisani Bata

Ко би ме деформисао, како, где, уз чију помоћ?
Ма најебем вам се милосне нане, силеџије. Јебо вас Вучић! Андреј приде. Јасно?
Ај пробајте, адресу знате. Не претите, урадите.
Шта је курве?! Лајали сте скупа, сад вам је добро што је побрисао шта сте срали? Та ја нисам узмицао и кад ме је Јусуфспахић упозоравао „не претим ти ја, но се чувај света и полусвета“, а сад треба да устукнем пред Дидијем?
Збиља, шта је са вама, кретени?
—————-

Комунац 4: Где се то на свету иде у затвор за зајебанцију с новинама?
Шта сте хтели да кажете, да М. Миленковић сам брише своје текстове?
Не пада Вам на памет да то неко други ради, у овом свету „титине информације“? (Нит се мењао од памтивека, нити ће се променити, ако се не присетимо немуштог језика, разговора мислима).
Шта Вам је, М. Миленковић има потпуно друге мисли у глави!
Не знам ни да ли је добро разумео да сте њега напали, због објављивања. Не могу да верујем! Шта би Вама сметало да се било шта објави?
У сваком случају, оклагија Вама фали по глави, од вољене жене, онако, с врата, уз немушто упозорење! Делић погледа! За Ваше добро, да се испавате! И одморите!
—————–

БатаБата Ивковић: „Где се то на свету иде у затвор за зајебанцију с новинама?“
Свуда. Кад се физички прети. А може и само за лошу реч о Заштићенима.
А ти неукусна не знаш колико је људи привођено у Србији за безазленије од овога?

„Шта сте хтели да кажете, да М. Миленковић сам брише своје текстове?“
Управо то + коментаре читалаца. Хоћете да вам овде поставим комплетну обрисану преписку са свим „урбаним“ вулгарностима, које су горе од онога што ја пишем.
Обрисао је и линк ка СВОЈОЈ ЕМИСИЈИ, а који је овде у међувремену постављен.
Ето вам карактера човека. А и ваш, пошто хуљу браните.

::::::::::::::::::::::
а епилог на НП порталу
::::::::::::::::::::::

КалуђерКалуђер: Изгледа је обрисала олињала комуњарска трула лешина и конплетну своју објаву на фејсу. Е ал одавде неће баш тако лако да иде то брисање. Малкице се преиграо. Ће остане у амент му … за слику и прилику. А постхумно, јер за живота му ценим нећу стићи (тик так тик так) ћу му се већ, а ко што и обећах горе, још додтно попишати по гробу. Ал наравно строго онлајн, ем надасве мирно и достојанствено како и доликује свеколиком СрБском народу.

Јебига Комунац, слобода говора … много јака ствар. Ниси навико, а? Ће се навикнеш већ на месту које сте декретом укинули. Нема Бога јел тако, реко друг комесар, а и демократија је зло. Па самим тим нема ни пакла ни Ђавола. Ће установиш убрзо шта има а шта нема. А за ово мало што ти је још на земљи остало смо ти Бата и ја, а из горе приложеног, очигледно и више него довољни, а да те припремимо за топлије крајеве који те очекују.

Јер све ко велим нема смисла да одеш неаклиматизован. Што јес јес, увиђајни смо скроз.

А ако треба још, ти се само јави. Ко што видиш, услуга брза и тачна, нема да омане.
А и да се не јавиш … биће још.
Но нам није преша … има нам се кад, а и ко што видиш има нам се и где … а и са ким.

Србија Србима!

14. јануар 2017.

Коментари

 • урбана герила

  Уместо препљувавања са олињалим комунцима метастазираним у југо-друго-србијанце и патетичне латиничаре безкореновиће што из ни њима знаних разлога живе (и умиру на жалост) у заблуди како су родољубци, и са пратећом менажеријом (де)грађана; могли би и ти и Бата да само мало сумирате и пресложите већ написано. Имам и ја неку малу преписку са тим Миленковићем, пре једно две године, али то наћи на Дискусу, требали би археолози. А и по мени, једном га прокоментаришеш, и доста. Нема ту велике приче. Комунац-родољубац, није него! Трт. Имамо и паметнија посла, но да се затрпава страница псовачким препљувавањем. Може и понека спрдња која је делотворнија кад је духовита и лаконска, уместо препсовавања на њиховом ,,интелектуално- граџанском“ трулом нивоу.

  • Калуђер

   Ово је спонтано испало. Потрефило се једноставно. Мислим знаш да сам ја у више наврата баш ово најављивао;
   „ … могли би и ти и Бата да само мало сумирате и пресложите већ написано.“
   Ал ето никад, увек нешто улети у међувремену.

   Углавном, пре неких недељу дана беше она фрка са вирусом на порталу нам … таман се то завршило … ја реко ај да погледам шта има по нету … и искористим погодност Дискуса да видим ко је шта писакрао од занимљивих ми људи ових дана, а док сам је са са Николом и Сркијом замлаћива око вируса.

   И кликнем тако и на Бату на дискусу … и изнађем неку његову скроз симпа писанију о шљиви ранки ем дериватима, и подигнем је у нацрте на НП портал … па реко нек стоји па ћу је већ објавити кад буде пригодно.
   А кад сам већ ту ај да погледам шта још пише човек … у угледам тај његов комент/осврт који започиње са речима ; „Није добро ни људски „нападати“ болесног човека …“
   Реко добро, океј скроз, симпатичну човек писанију скоцкао, баш фино … нако, било ми задовољтво за ичитати.

   Дај да видим шта још пише на ту тему, кад наиђем на реченицу му две у једном од наредних му комента;
   „Идите Ви на ФБ страницу Милана Миленковића, па видите шта је тамо написао у вези управо ове полемике, коју ја лично сматрам за мање важну, споредну. Читав подужи напис о Бати.“
   Не будем ја лењ, клик клик, одем на фејс, и имам шта да видим. Е реко саћу ти се најебати миле мајке комуњарске. Оно јес да нисам планирао, ал се тако фино наместио даб било греота пропустити прилику.

   Е сад, дал то значи да нећемо урадити и оно што смо најављивали. Па наравно да ћемо урадити. Једно не искључује друго. Но напротив, само ће се надопунити.

   Сад баш ћаскам са Илићчем из Ниша на задату тему;
   —————————-
   Илић; Ма будала…. није вредан труда… Гледао га код Теше Тешановића… И кад видео да помиње и латиницу за српско писмо…Престао да гледам…
   ————–
   Калуђер: све јасно
   ал морамо их расринкавати
   неко остане записано
   леба не тражи
   ————–
   Илић: али требао је неко нешто да каже… то истина 🙂
   ————–
   Калуђер: е то!
   —————————-
   Капираш Урбани, то је сва поента. Комунци се ућутали, наши се насмејали … једним ударцем две муве. Чак шта више три четири. Сад имам лепо и линк за разашиљање … на пример https://www.facebook.com/prof.MilanBrdar/posts/1836968619920436
   ем шпарам себи време на писаније/понављање.
   Управо то што би ти реко; „ једном га прокоментаришеш, и доста“

   Ма капираш ти све. Ил штоб се оно рекло; најбоље се разумемо кад ћутимо.
   Јер лако је кад у три смене раде … сви премијерови људи.
   https://www.youtube.com/watch?v=UOvCsOSRNlE

   • урбана герила

    Ма ја сам ти онако више да се приђе и овери. Да кад си већ прљао руке са комунцем, не жалиш тај један метак. Дакле, на овом ненасилном језику, да лепо сецираш и изобличиш суштину фолирантске комуњарије.
    ,,Калуђер: све јасно
    ал морамо их расринкавати
    неко остане записано
    леба не тражи“
    Дакле, баш тако.А што се овог тиче:
    ,,Е реко саћу ти се /биииип, биип, бииип/ комуњарске. Оно јес да нисам планирао, ал се тако фино наместио даб било греота пропустити прилику“
    Баш зато, сматрам да је најбоље открити сву трулеж и бесмисао целе те идеологије бонвиванске самозадовољштине која свој садизам и деструктивност правда борбом за ,,бла бла трућ трућ“. А ла Коча Поповић, семе им се затрло! Ајд’ одо сад, јер ћу иначе да оплетем и по овим вашим демократијама и осталим небулозама.
    https://m.youtube.com/watch?v=DwkUo23Cous

    • Калуђер

     Ха хааа … јел ми верујеш да први пут чујем ту ствар. А и реално како ћу је и чути кад даље од Цеце нисам мако. Скроз добро.

     А иначе већи си ти Демократа но што мислиш. Тис оно штоб се рекло, изворни/исконски Демократа само што то ни не знаш. Исто ко што је и Коста исконски/изворни, Национал Социалиста … додуше Коста је то и сам за себе на крају рекао. И наравно заговорник је слободе говора ка и сваки исконски Демократа.

     И тако, шаљем јутрос линк овим нашима ка теми од горе … и пошаљем и малом Марку Гајиновићу https://www.facebook.com/profile.php?id=100011612715260 а са следећим речима;

     „а ево и теби линк, ти готивиш тог олињалог комунца и његове егоманијакалне маштарије о диктатурама.
     Јел видиш, тако се то ради код нас десничара … мислим на мене и Бату … што имамо да кажемо, кажемо јавно … па ко воли нек изволи да одговори ..,. ал наравно јавно … без цензуре.
     Е то ти је и оновна разлика између Комунаца и Антикомунаца.
     Комунци су укидали слободу говора … а онај твој Мусолини беше новинар … па му тако што логично није пасало.
     Слабо ти то нешто повезујеш те ствари које читаш по тим твојим књигама.
     Јер онај ко ставља руку људима на уста је Комуњара па без обзира колико имао Маратинки у орману ил колико се клео у Христа?
     Капираш?
     Нема везе, скапираћеш можда једном.“

     • урбана герила

      Најгори су прикривени комунци. Ови наши су толико конспиративни да су сами себи партијска ћелија (додуше, помало и зато што не могу ни са ким). Сам себи ћелија, а конспирација на највишем нивоу. Ни сами не знају да су комунци. Преварила их сопствена маска. Не знам, за демократију ће ми требати више времена да сварим, јер заиста, ко ће прихватити и изгласати принцип да се не даје право гласа неодговорним члановима друштва или одрођеној дијаспори. Људско друштво се креће разграђујућим путевима. Једино техника напредује, а то није довољно за минимум друштвене свести и одговорности. Систематски се врши идиотизација, а руља то свесрдно прихвата. И онда добијеш гласачко тело које ти изгласа Вучића или којекакве комунце, политички систем у коме су Бошко и Шешељуга ,,десничари“, а прасић Дачић и Вулин левица… друштво које је толико таблоидиотизовано да не може да се научи да ђубре баца у канту, не ломи клупе по парковима, или ти не руши сопствено културно наслеђе. Рекло би се да сам отишао са теме, али хоћу да кажем да се у тој ситуацији фогађа да је нека комуњара:
      ,,култна и легендарна код гомиле инфантилних очајника којима лицемерна цинича олињала комуњара једино и може да продаје своје шизофрене егоманијачке трипове.“

     • Калуђер

      „Преварила их сопствена маска“
      па ти би се са Милом сконтао један кроз један. Читам баш поново твој уводни коментар, па ти имаш у суштини Данило Киш стил писаније. А Мила Данила обожава.

      Но како год, кад се људи, истроше у „борби против ветрењача“ те се повуку, неминвност је је да релевантни политички чиниоци постану хоштаплери и луђаци. И онда те свиње поједу.

      Можеш мислити, Бата се усудио да прокоментарише какав текст неког егоманијака. И инфантилне свиње већ здушно грокћу о набијању на колац. Да се Бата, како беше, деформише, да му се измени лични опис, колко да га изнађу.

      Тако ти је то кад се земља прпусти хоштаплерима и луђацима.

      Шта мислиш колико би казну добио Миленковић за такве физичке претње и позивања на линч … на пример баш у мојој вољеној Швајцарској?

      У томе је разлика између Србије и Швајцарске. Јер у Швајцарксој знаш да иза тебе стоји функционална правна држава и де је ту да те заштити од луђака који прете убиствима на сва звона.
      А Србији су такви луђаци, такви манијаци, такви хистерици, на слободи, ил чак предају деци по школама, попут оног Фејгеља.
      Ето, то је сва разлика између Србије и Швајцарске.

      И то је управо оно што ја замерам Брдару. Ако већ држава не функционише, па зашто ти онда својим присуством дајеш легитимитет таквим манијацима гостујући по њиховим емисијама?
      Исто то је урадио и са Фејгељом. Брдар подписник петиције да се престане „прогон“ „дисидента“ Фејгеља са државни поса и патриЈоте са Јелисајских поља! Кад оно најобичнији его манијак који прети убиствима људима по твитеру и фејсу.
      И зато ћу ја сваки пут рећи да је Вучић абсолутно у праву кад каже да би Фејгељ у нормалним државом био у затвору … или у каквој другој институцији затвореног типа.
      Да, био би!

      И друштво би му правио Миленковић. Па би се у луђачким кошуљама на тенане разговарали ем ковали планове како ће да деформишу Бату .

      А да ли то сад значи да ја подржавам и подписивање рецимо Бриселског споразума од стране Вучића? Па наравно да не значи.
      Ал првнствено не значи да сам веверица, инфантилни очајник која пада на сваки могући трип које каквих шизофрених егоманијака.

      Па реално брате. Па штаб ти реко да ја напишем овде, а након што је неко негде прокоментарисао какву моју писанију, ај идемо да га тражимо да га деформишемо!
      Па ценим да ништа не би реко, јер би ти било јасно да сам прсо ко Чернобил и само би се покупио и отишао.
      Па реално.

      Него апропо Брдара, Демократије и тако тога … окачих баш синоћ једну писанију му … ценим да ће ти се допасти http://nacionalnapartija.net/intervju-prof-dr-milan-brdar/
      а сад баш гледам по нету, кад се дотакох егоманијака Фејгеља … и ово би вредело окачити; http://www.teleprompter.rs/opljackao-donatore-andrej-fajgelj-unovcio-hapsenje-zloupotrebom-sopstvene-porodice.html
      Ал има дана, неће да побегне.

     • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

      Бата Ивковић; Идиоти су Снага Србије
      http://nimbusovpodrum.blogspot.de/2017/01/blog-post.html

     • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

      Nada Mihajlović Popović:Господине Калуђеровићу, потпуно свесна да-би ми можда паметније било да све ово заборавим, ја, ипак морам да Вам ово напишем! Хтедох изокола да се распитам – ко сте, а имала бих разних могућности за то, одустала сам, те решила да питам Вас директно – оно што ме занима. Наиме, Ваша реченица, упућена Миланну Миленковићу – А теби, Милане, да Бог да ти фалило за морфијум! – одзвања ми у глави попут бубња који најављује егзекуцију, од јуче ујутро кад цео овај опскурни текст нађох на своме messenger-u. Не знам чиме сам ту „част„ да то мени шаљете, заслужила!? Вероватно коментаром о бизарном лику извесног Ђорђа Ивковића, о коме нећу овде да потрошим више ни једну реч! Оно што ме највише занима је следеће – како може, у ово језиво време, када српство, на моју ( а надам се и Вашу жалост) неопозиво нестаје, Србин – тешко болесном Србину да напише овако нешто!? Па да су, не знам како, идеолошки, етички, по менталитету, по образовању, социјалном статусу, . . . различити и подељени. Не знам како! Да ли је могуће да сте завршили историју? Знате ли да и у Вашој и у мојој Војводини сваке године, у последњих неколико, нестане 25000 живота!? Око 15000-так хиљада се исели, а око 10000 умре. Знате ли ко Вам све ово пише? Једна врло образована старија женска особа ( сви подаци са мог фб профила су тачни), која има превремену инвалидску пензију од 13500дин. што Вам је малкице више од 100 евра! Да ли ја – Вас можда треба да се плашим? зашто’Па јел Ви мислите да је нама у Србији више уопште до живота стало? У коју категорију бисте Ви брате Србине – мене сврстали? Мој деда, Личанин пореклом, је, уочи првог светског рата, из сиромашне Лике, као вешт зидар и столар, отишао у САД на печалбу. Са великом групом сународника истомишљеника се вратио да се бори – као ДОБРОВОЉАЦ на страни Србије. Кад је лађа са њима пристигла у ријечко пристаниште, морали су вратоломије да изводе да би избегли аустроугарску ( читајте хрватску) војну полицију, да би се докопали Србије, формирали добровољачке одреде , . . .etc. Епилог: 1920-тих година лички добровољци добијају земљу у Банату, коју је краљ Петар I Карађорђевић купио златним дукатима од конкретно мађарског грофа Андраша Чеконића, да би се формирало и данас поносно село у коме сам рођена – Банатско Карађорђево! По доласку у Банат деда и бака добијају четири сина и три кћери. Поткрај 1930- тих двојица најстаријих, стасалих синова, наравно, бива заврбовано од стране црвених ( мој отац је био трећи по рођењу). деда преклиње своје синове да се тога окану, неће ни да чују, један гине негде у Босни, ни гроб му се никада није знао, у саставу Северно-банатског партизанског одреда, који је тамо послат 1943 год. А други, најстарији по рођењу, Милан, гине у самом селу, августа 1944, издат од стране својих другова, пошто га је требало уклонити, јер је био фаца, ауторитет, видело се да је победа близу, па су кварни никоговићи, жељни власти, на време одрадили своје! Бака и деда су чули његов крик – када је усред села упуцан и однесен у заједничку гробницу, до које их је непосредно после ослобођења одвео, o tempora, o mores, један фолксдојчер, те су бар његове кости сахранили. Никада у кући слава није престајала да се слави, сва деца су крштавана, рођена сам у септембру 1960, крштена у новембру исте године, обичаје поштујем, у цркву не идем, јер је не поштујем! У односу са Богом сам најближа у тренуцима када сам у стању да се дубоко у своју душу завучем, па осетим где грешим, па дам од себе све да то исправим. Алави, среброљубиви попови и владике педофили ми за то нису потребни! Стога Вам ово и пишем, ако се удостојите уопште да ми одговорите. Написах Вам ову кратку историју своје породице, да ипак, мало размислите, пре него што ме назовете комунистичким смећем, или нечим сличним! Зашто сте се наврзли на Милана, слушала сам две године уназад, пажљиво,, скоро свакодневно његове емисије, ништа комунистичко ја у њима не нађох, сам је много пута поновио да је у фамилији имао свештенике, а није имао комунисте, те му је стога можда и лакше да буде објективан, него деци комуниста, која из све снаге теже да „оперу„ биографије. Како сте могли ту клетву да напишете? јесте ли Ви православац, поштујете ли Ви Бога? Благослове, а не клетве – говорио је Исус.. Замислите, далеко било, да се Ви сутра разболите! Или Вас је тај Deutchland, у коме, видим, живите, толико демонизовао, да сте све компасе погубили. Не знам, знам само да сте успели мене, и овако прилично тужну, забринуту, збуњену, . . . прилично да растужите, а ону јаку, личку, динарску црту у мени – да разбесните! Шта је значило ово слање поруке? Покушај застрашивања!? Имам сина јединца из првог брака, 1993 годиште, студента, паметног, доброг момка! Једини његов додир са војском је био одлазак у војни одсек у Зрењанину, да га заведу у евиденцију. Сутра могу све да их на силу покупе, њега и његове другове, петнаестак дана их, као, обуче, и пошаљу у неки конструисани рат са Шиптарима! Треба ли још да се плашим – да ћете му Ви нешто наудити, стога што се усудих да одбраним мог омиљеног новинара, једног од ретких у овој Страдији, који заслужује да се тако зове, притом има само 54 године и смртно је болестан! Ма, никога и ничега се више не плашим, господине Калуђеровићу, до тог „моралног закона у мени„ што ми га је породица уградила. А нека буде – што бити не може, нека се овај народ коначно пробуди из дремежа и поради на сопственом опстанку! На ову моју последњу мисао се, углавном, могу свести и Миланове поруке, те заиста не схватам ШТА Вам то толико смета и откуд толика мржња!? Поздрав

     • Калуђер

      И треба да ти одзвања пизда ли ти материна лицемерна.

      Иначе чисто инфорамтивно, Бата је грђи Дражиновац од Милослава Самарџића. Затим му се увек и деси да се зајебе са маскираним Комунцима. Оно од 90-те постало модерно да Титоисти прелазе у Дражиновце ем бивају велики Срби. А Бата јадан, што ће, понадао се то они искрено. Кад оно међутим.

      Код мене лутко, нема зајеба
      https://www.youtube.com/watch?v=29Mg6Gfh9Co

     • Nada Mihajlović Popović

      Е да сам нешто умела да будем лицемерна, не бих се ја овде сада са Вама надгорњавала, него у некој бањи уживала у базену, сауни и комплетном козметичком третману. Мада, не жалим, не бих могла уживати док мој народ овде једва крај са крајем саставља, а старци по селима, незбринути и заборављени, умиру од зиме. Ко их јебе – што су се у Титово време родили, па су неспособни, рећи ћете Ви, можда још грђе опсовати, а ја и даље нећу разумети – откуд толика мржња према сопственом народу! Али, ко и мене јебе! Па, муж, како и треба да буде у Срба, чисто да знате да нисам нека „фрустрирана кучка„. Овде одустајем, даљи ток ове приче сматрала бих бесмисленим празнословљем! Остајте здраво!

     • Калуђер

      Неб се ти овде с`мном надговарала јер мали НП портал није Комуњарски дом пензионера.
      За забаву Коумњарских пеноша, за живота ти, и за живота му, имаш твог олињалог Комуњарског гуруа Милана Миленковића и сличне портале … тамо можете до миле воље да распредате како ће те да деформишете Бату кад га изнађете … дал да га набијате на колац ил да га бачите у псећу јаму.

      А овде долазе само фини Фашисти да прочитају што фино ил прозборе коју. Добро де, окачимо и какав линк ил писанију каквог Дражиновца.

      Капираш луткице? Ти овде можеш само да читаш, ка у библиотеци, ал не и да се надговараш.
      Овде од Комунаца фрај зона.
      Капираш? Јуденфрај, Комунацфрај и то.
      Разумеш? Овде да уђеш мораш да знаш Радове пемице.
      А ти не знаш Радове песмице, је тако? Па тако је. Па де си онда пошла, де? Јој кево шта ћу стобом.

      Ај ево ти једна, да не кажеш да ти нисам пружио шансу да научиш.

      https://www.youtube.com/watch?v=wR1YiTMcQrQ

      Ал пропитиваћу!

     • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

      Анониман: није ништа побрисано сви коментари стоје и даље на његовом профилу… можда је тебе блокирао
      https://www.facebook.com/milan.milenkovic.1612/posts/687436074767141
      ———————–
      Бата: Да, мене и још неке људе је блокирао тако да не видимо те садржаје, остало видимо.

      Алал вера мајсторе!
      ———————-
      Калуђер: Мимо блокирања, ти на фејсу имаш више опција како може да ти писанија буде објављена … тачније речено ко може да је види.
      Ево пар најбитнијих

      Прва оција је наравно јавно, дакле да види цело село.
      друга опција је да виде само људи са моје листе познаника
      а трећа опција да виде и познаници мојих познаика.

      Олињала коумњара је првобитно наместио да објаву могу да виде и познаници његових познаника … и ту се зајебао до коске … па кад је сконтао на шта се направи пребацио је да објаву могу да виде само његови директни познаници на фејсу.
      А то се одради са два клика. Ма, дечја посла. Незрело то бре.

      Иначе ја лично ценим да му је те то било и први пут да је неко написао какав озбиљнији комент на какву његову писанију. Јер иначе да није тако не би толико прсо. Класичан егоманијачки синдром … укаже му се аргументовано на било што и он почне да се тресе. Исто ко и Вукадиновић. Добро, Вукадиновић никад није претио коменторима јавно да ће да их деформисати од батина само да их изнаће. Океј, надмашио је Вукадиновића. И та ти стоји.

      И да, написати било коме ко позива преко нета на ликвидације, деформисање, двобоје … и шта ти ја знам шта све не, „да ли си ти нормалан“, није уопште грубост. Него најобичније, и то поприлично нежно указивање, на чињеницу да је дотичној особи преко потреба стручна помоћ. Односно да се налази на путу да почне да представља потенциалну опасност и по себе и по околину. И управо код таквих људи је и пожељно да благоврмено реагују надлежне институције … јер иначе приче знају имати надасве драматичан крај. Као рецимо у Милијином случају. Тело му никада није пронађено. А човек са којим је ушао у сукоб је такође умирао од рака.

      И ја теби кад кажем да предаш ствари на време надлежним институција при томе се уопште не зајебавам. Одеш у прву полицијску станицу, добар дан, добар дан, овај човек ми прети да ће да ме како каже дефорише од батина само да ме изнађе … и по службеној дужности они морају да обаве разговор с`њим.
      Па нек се онда он лепо с`њима објашњава и какве то линчове организује на свом фејс профилу.
      А ја све имам у оригиналу спуштено на конп. И то ти могу увек послати.

      Није Србија баш толико пукла да такво манијакално дивљаштво толерише.

      И мани те приче како је то кукавички ил тужибакање. То се зове Бато постављање будале на место.
      Не решавају се све битке јуришима и демонстрцијама нит преко ноћи. Него имају и надсве елегантнији начини. А поготово кад се неко намести на зицер.
      Дакле, стратешки. Па онда о томе лепо крену да пишу и новине … капираш, разумеш, стратешки. И бре ја да те учим како се то ради. Добро дошао поново у политику

     • урбана герила

      Пренаглашени си емотивац, па идеш у крајности. Шта ти је бре скривила ова тетка, није ни злонамерна? Таквих ти је пуна Србија, хтели би да се укључе у разговор, али не капирају баш најбоље тему, а ни материјом не владају. И онда их неко трпи јер му жао да их отпали, а неко их одма на пасја прескакала. А ви’ш, да имаш оно што ти рекох, лепо писанију у којој се разлаже фино на саставне делове један прототип комунца, на прилику ММ или још боље на неколико уочљивих нам модела из околине, онда само пошаљеш тетки свезу, и она чита. Реакција ће бити или потврда да има наде, само ето, није имала прилике да чује, или ће пак сама себе да покаже горе него што би је ти опљувао. Тако штедиш муницију, време и не петљаш се са ретардима. И нема непотребног вређања.
      А бре нешто си и Фајгеља нанишанио, иако је сам себе закопао још одавно, егоманијачком хистеријом и сарадњом са окупатором. Без потребе, јасан случај, пише му на челу дијагноза.
      Нешто се чудим, све бре неко врћење укруг. Нећемо целог века да се ишчуђавамо над бескрајем глупости, јер то је хипноза, увлачи у себе. Заглупљен народ и тачка. Шта сад. Али даш му као неки тест, или филтер ако хоћеш. Пошто не долазе сви до истих закључака у исто време, тако и људи, не буде се сви у исто време. Неко је био будан пре тебе, па можда чак и засп’о док си се ти опасуљио. И никакве користи. А да је оставио неке опште закључке, имао би и ти траг по ком се је лакше снаћи. Тако ми се чини да је смислена оваква радионица. Даш свој допринос, оставиш нешто, па ће то други препознати, али не могу сви у исто време и не подразумева се да се можеш разумети само са онима који су већ схватили оно што и ти. Тако да нема потребе неког у старту одпалити, али исто тако и не мораш сваког учити азбуку. Него, ево ти овде све, проучи градиво, па ће да причамо. Ено био онај Пероман, лепо сам укапирао да не схвата о чему причамо, па отишао на клониране цвијине пензионере, тамо ионако наклапају једно те исто годинама, па и даље нису одмакли од Цвије.

     • Владимир Челекетић

      Ово није нормално. Ово је патологија. Ово није расправа о политичким темама, ово је зверињак. Овако хијене кидишу на свој плен, али код хијена нема мржње и код хијена није патологија. Овде нема шта да се укапира што неки не капирају. Овде, осим мржње, међу људима који се чак ни не познају, ничег другог нема.

     • Калуђер

      Не једи говна више,
      Но се јави кад заједно са гуруом ти Милинковићем деформишеш Бату од батина. А таквим лицемерима знаш де је место
      Пун ми курац више твојих пресеравања.

     • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

      Ђорђе Ивковић Бата; За мене је депримирајуће што је тако нешто маси људи прихватљиво. Или искрено подржавају такав став, или се понашају утилитано тј шлихтаре, или су на „академској дистанци“. Мрсе муда о неком далеко, а то исто кад им се појави пред носем, постављају се „изнад ситуације“. Пишете против насиља терора, менталне диктатуре… па ето вам практичне прилике да се суочите са злом… Онда ћуте…

     • Калуђер

      Ма не, па ево ти шта каже мали Никола. Сори Никола, ниси мали, но велики господин Никола Спасојевић. Ево извињава се.

      Елем, цитат;
      Neko ga je iskritikovao a pahuljica ne moze da se nosi sa tim
      Old Skul komunjare su bar imale muda koliko god da ih mrzimo
      Ove bu verovatno prve napunili olovom
      Крај цитата.

      Тако да нема потребе уопште да се депримираш због лицемерне багре. Јер нормални људи то узму здраво за готово, без икакве потребе за даљим разјашњавањем. Ал штоб се оно рекло, не пада снег да покрије брег но да свака зверка (дефинитифно!) покаже свој траг.

      Па од свих тих Цвјиних комуњара једино је једна жена имала муда да напише што иоле смисаоно. Ово остало све лицемерна багра. Безимени клошари. Били и остали.
      И сад ти да се депримираш због неколицине безимених лицемера? Ма иди бре.

      Ено им Владе и Павкова нек их забавља ко и до сад. Ма још боље, кад му ММ Гуру рикне нек преузму његов сајт … и овако и онако у исту тикву дувају од како су се пре две године упознали. Вечито неодлучно мрсомуђење и пљуцкање по свему и свачему и ништа им не ваља под капом небеском.
      Тако да, свака тица своме јату. Било и биће. А јашта, од себе се не може побећи.

      А и ја да на миру коначно продам код добермана … а не да више по васцели дан Челекетићу објашњавам скоје стране ветар дува и зашто крава наскаче за бика.
      Објашњавај му за Горана
      Објашњавај му за слободу говора
      Објашњавај му за Фејгеља
      Објашњавај му Директну демократију
      Објашњавај му да је Боле болид
      Објашњавај му правила маркетинга
      Објашњавај му шта значи ценити своје
      Објашњавај му о штетностима секти
      Сад још да му објашњавам и зашто није лепо батинама претити ко последњи луђак људима преко интернета?
      Ма иди бре више.

      Јер све могу да истолеришем … нема фрке. Ал да га гледам како се прави луд док се људима батинама прети? Е то не. Јер све има своје границе па тако и било чије лицемрство преко кога могу да пређем.

      Апропо Перомана Урбани, веровао ти мени или не тај лик је пре неких недељу две такву омању писанију скоцкао, и то искључиво цуњајући по НП порталу, да ћу је највероватније првом приликом окачити на НП линију.

      А апропо Фејгеља, па не знаш ти шта је мени Владо Али Челекетић качио овде о њему и какве хвалоспеве. Па муда сам отегао док га иоле памети нисам дозвао по том питању.

      Знаш оно, деси се, зајебе се човек … молим лепо. Ал да се баш сваки пут зајебеш и да наседнеш на све и једну патетичну манипулаторксу причу ал баш све и једног егоманијака … е па за то треба већ да си непоправљиви таленат. А наравно све у име бриге о свеколиком васцелом Србству.
      Ма море марш.
      Треба на крају још да идем и да бијем коментаторе јер су се боже мој усудили да испишу што није по вољи каквом Владином најновијем егоманијакалном Гуруу.
      Све има своје границе.

     • Калуђер

      Де смо стали оно? Наравно де другде до, до Владимира Али Челекетића.

      Урбани; „не би се кладио да ће се Владимир враћати“

      Није Урбани НП јавна кућа па да може де уђе ко год хоће како му се дигне.

      Нека Владе са његовим фетишима у мирна Бачка. Још да оде код Двераца да њих зајебавава и прави будалама ко што је мене и ово шаку јада људи зајебавао и правио будалама и пуна капа.

      Јер да се ми не лажемо, а штоб реко Никола Марић, Владо већ дуже време не осећа НП као своје.

      И ту његову промену су сви приметили. Јер нико није слеп, и неб се иначе у последих малтене годину дана све свело на натезање са Владимиром око малтене све и једне ситнице.

      Па и Дики му је чак говорио, ето да кажем тако као случајном пролазнику оно што му је запало за око;
      „ …na Srpskom, bilo bi vam obojici pametnije da više pišete na svom sajtu nego na tuđim. Ko ne ceni svoje… Osim ako niste odustali od ideje ili što je još gore, mislite dovući simu Dijareju na svoj portal. Znaš kako se kaže, ako sam svoje ne ceniš, neće ni drugi“
      Ко је одустао, и ко не може без Сима и Спира, Аза Заваера и Аца Манипулација … показало се само. Јер нико никога није терао. Изузев што је својим понашаљем Владо отерао и Лакија Шакару. А јебига, човек емотивац пуко му филм.

      А ја чак респектујем све фетише, ал немој ме јебати. Немој ме минирати. Ал џаба. Јер човек је кажу пресек 5 особа са којима је у контакту. Узимајући у обзир, с`каквим комуњарским лицемерим подлацима се Владо окружио, ја сам само чекао његову лицемерну реакцију. И наравно, као и очекивано није ни изстала.
      И при томе ми и Никола и Воја кажу, па ај пробај да разговарш сњим, пробај да му појасниш … и ја му пошаљем иМејл, исто му пошаљем и преко скајпа и Фејса;

      „е види, обрати мало пажњу шта ћеш и дал ћеш што одговорити… чисто ти унапред кажем да не буде после да ти нисам скренуо пажњу благоврмено.
      Дакле било би лепо да нас не минираш, чак ни са твојим неутралним изјавама, типа ти немаш ништа стим. Дакле молба је једноставна, ако немаш што да кажеш а да нас безкопромисно подржиш … онда се и уздржи од коментара.
      Иначе НП портал ко што видиш поново ради, био је свега два дана недоступан. А и ко што видиш подиванио сам се фино са Батом … чућемо се и преко скајпа навероватније … све то дође временом на своје. Ал баш зато ти и кажем; немој да нас минираш.
      И да, рече ми Воја из Руме да си га назвао на кратко. Скроз се обрадовао човек. Ето,ко што видиш није тешко повести мало рачуна о својим људима.
      А ја сам ту јел, а ево баш гледам да ти ради Скајп … па ти тамо до краја месеца кад будеш у прилику узми па се јави па да утаначимо те ситнице и крупнице што смо започели.“

      И шта уради као прво Госпон Владимир Али Челекетић како се врнуо са терене? Да он осуди начин на који се подвикнуло лућаку а који прети батинама коментаторима!
      Па да се носиш у три пичке материне
      Крај. Нема даље.
      Мислим има. Кад се извини Бати и мени уплати сома евра. Дакле никад.

      Ал зато га сад Бата кеца. Систематски ем анпасан. Има да буде упамћен ко човек који подржава деформисање коментатора од батина. Ствар његовог избора.

      Па му онда лепо на пример Бато вели по сајтовима на којима се сусрећу;

      Бата ; Ово Челекетићево упорно пизматично зановетање, где „не разуме“ чак ни шта је садашње а шта прошло време, као што није разумео шта је коментар а шта претња смрћу, класично је троловање или ботовање, тако да ћу се манути узалудног објашњавања.
      ————
      На што Владо одговри:

      Владимир Челекетић; Што се коментара тиче, ти врло добро знаш да ја у коментарима ником не претим нити остављам вулгарне и морбидне коментаре, тако да, што се тога тиче, мораћеш се обратити онима који имају такве занимације, ако те нешто интересује.

      Па се убацим и ја;
      Калуђер: Апропо твоје „човечности“ Владимире Али Челекетићу, онај ко осућује реакцију на луђачке егоманијачке претње, онај ко осуђује реакцију на насилничко понашање је насилников саучесник.
      Знаш оно, видиш на улици два ретарда како малтретирају маче и ти се окренеш као да ништа ниси видео.
      Још горе у твом случају, осућујеш случајног пролазника који је насилницима подвикнуо.
      А што је најгоре у твом случају, маче је твоје. Ил је барем јадно мислило да је твоје.
      http://nacionalnapartija.net/aj-lesu-komunjarski-milane-milenkovicu-obrisi-odavde/#comment-3102389546
      ———————-

      И наравно обавезно убацим линк.
      Па онда иде даље на некој следћој теми им, де код да се појава;

      Калуђер: не, треба да бијеш Ђорђета Бату Ивковића са Гуруом ти Миланом Миленковићем чим се Бата усуди да напише комент који злурадим комуњарским пензошима није по вољи http://nacionalnapartija.net/aj-lesu-komunjarski-milane-milenkovicu-obrisi-odavde/#comment-3102389546
      ———————
      И наравно увек оставим пропратни линк
      Воле људи свашта да читају
      Па онда иде даље на некој трећој теми им

      Бата: „Ти Челекетићу нити си шта читао (јер да јеси, не би ништа ни писао горе), нити те интересује. Ти се стрвиш, јер ти овде нико не брани, једнако како браниш комуњаре који би Србе да деформишу од батина ако су „неистомишљеници“, упуцавају метак у чело и набијају на колац, па после вичеш „немам ја с тем ништа!“
      Да се разумемо: немамо ми шта да се расправљамо док се Милан Миленковић, редакција „****** ***** “ и коначно ти, као пратеће лајваво куче, не извинете.
      Можеш ти писати шта год желиш, ко је писмен види да си демагошки фалсификатор, без иједног аргумента, коме образ не смета.
      ——————
      Владо се наравно и даље наравно прави наиван, необавештен. Не зна он де је погрешио.

      Владимир Челекеић: Ја треба да ти се извиним за нешто што ти је написао Миленковић на његовој ФБ страници у расправи у којој ја уопште нисам учествовао
      ————————

      И тако дан за даном … пред коцкастим екраном. Ил у суштини док не изнађем довољно времена и да око тога сааставим симпатићну драмицу ко ону од горе … са још симпатичниј насловом. Подразмева се.

      Но како год, поента је у следећем;

      Војислав Миоковић: Јеси ли се ти са Владом то расправио на тексту о Миленковићу?
      ——————–
      Калуђер: јесам ђавола, па не могу више … ни да сам коњ. Нека га мало нек се дружи искључиво са комуњарски пензионери
      и још му унапред кажем еј, немој брате да нас минираш … пошаљем му исту поруку и преко мејла и преко скајпа и фејса … дакле нема шансе да је не примети, да му не промакне. Џаба, оће човек да једе говна па то ти је то. Ау пичику материну. Доста.
      ———————
      Војислав Мијоковић: Хахахахахаха ушао сам у овај његов disqus. Он човек само оставља коментаре по србин.инфо и ****** *****. Сунце ту жарко пољубим.
      Који је њему курац?
      Ал добро. Био је кул лик…
      ———————–
      Калуђер: и у крајњој и у најосновнијој прагматичној линији … боље да кења и по тим клонираним калимеро безмудићким порталима но да мени изиграва опозицију на сопственом му порталу, одузима време и кида живце
      ———————-
      Војислав Мијоковић: И у првој и у крајњој линији, то би било најважније.

     • Гошћа

      Добро вече, господине Калуђеровћу,
      ако вам је драже Помаже Бог.
      Jа сам дуго времена размишљала да ли да вам се
      обратим у вези овога случаја. Поготово зато јер сам имала прилике да упознам и вас и остале актер овога немилог догађа, Такође на самом почетку желим да истакнем да у
      попуности схватам вашу реакцију. Али! Такође на самом почетку желим да истакнем
      да нећу толерисати да се према мени односите као према мојој предходници! У том
      смислу, и од ваших гаранција да ћете се према мени уљудно понашати, зависи и
      мој даљи однос према вама и вашем порталу.

      Са поштовањем
      Гошћа

     • Калуђер

      https://www.youtube.com/watch?v=lri7Pr8IsXM

      Јер због ради зашто? Јел треба да цртам? Не знаш и сама?
      Ај да нацртам, нема фрке … црато сам ја многима, нећ ми круна с`главе спасти да и теби један цртеж поклоним.

      1) Упадаш ми на портал и користиш проксије да би оставила коментар. Па јел то лепо? Па није. Па што то радиш онда? Ха? Да би прикрила/своју ИП адресу јер си овде можда већ нешто пискарала?
      2) Користиш ник Гошћа а иако је очигледно да припадаш клубу Цвијиних пензионера. Шта, нећеш да те се офираш која си/који си? Па докле бре више тих инфантилних зајебанција?
      3) Велиш да ме схваташ, али не и да ме подржаваш. Па сватам ја лепо моје и што су Хрвати клали Србе по Јасеновцу. Ал то не значи да тако што и подржавам.
      4) И уз све то оћеш још и гаранцију од мене. Па оћеш и пичку да ти полижем?
      Шта је бре? Јер ви ставрно мислите да ја вама служим овде за инфантилну доколичарску зајебанцију? Још нисте научили да то овде не пролази Па научићете. Не звао се ја Калуђер.

      Какви црни немили догађаји?! Једна комуњарска кретенчина која прети коментаторима деформисањем од батина и неколицина комуњарских лицемера који га у томе подржавају. Знаш де су, овде нису, па нек те забављају. Ман се мене жено.

      Јер само сам тебе чекао да ми ко, како рече; предходница ти, почнеш да ми објашњаваш нашироко и надугачко зашто је добро деформисати коментаторе од батина и зашто је у интересу свеколиког Србског народа да тако што подржава. Ко луд сам без те и твоје животне приче.

      Но како год, на вољу ти … пише, јебе ми се. Само немој да користиш проксије и качи комент на последњи у низу. Јер очигледно да ниси први пут на НП порталу па да морам и то да ти објашњавам зашто је битно да су коментари у хронолошком низу.

      И да, сори, нисам стигао раније да ти пустим/одобрим комент.

     • Гошћа

      Ви сте стварно
      немогући! Али немогући! Ја подржавам ваш став и наступ! I И принципијалност! Скидам вам капу због
      тога! Сад сте ме расплакали колико сте ме повредили! Само да знате!

     • Калуђер

      ха хааа … па добро кево није шећер у воду. Јави се кад се исплачеш.

      Откуд ја да знам шта ти подржаваш а шта не. Упадаш ми са проксијама на портал и као нешто схваташ ал ништа конкретно. Шта ја да помислим кој си ти. Само ми још те доколичарске игре фала да овде нагађам ко је ко. Ал добро ај, барем смо то око проксија решили.

      Дакле све може, писање ипсод проксија не може.
      Наравно не може ни све, чисто кажем, нако фигуративно. Све може неко време, ал само неко време. Мора да се зна ред. Ред рад и дисциплина.
      Навићиш се. А можда и нећеш, шта да радим. Ствар твог избора. Као год, овде нема проксија, нема клонова, нема лицемерстава. Забрањено. Законом. Калуђеровим законом.

      Јебига кево, јер те лупао неко по ушима да користиш проксије?
      Па није.
      Па мојне онда плакање.
      Чуј гаранције. Откуд ја да знам да ти нећеш мени овде окачити по шумама и горама? А ја да ти дам гаранцију да ћу да ти толеришем шта год да велиш?!
      Па јебига кево.
      Ево сад гледам по коментима нека клонирана будала ми окачила читав партизански филм.
      Одкуд ја да знам да то ниси ти кад си користала проксије? Ха? Ајмо се мало уозбиљити, па нећ бит ни плакања.

     • Гошћа

      Ви морате да
      схавтите да нису сви како ви то подругљиво кажете Цвијини пензионери исто! То
      што су неки бучнији то не значи да сви исто мислимо! Само толико за сад да вам
      кажем. И јесте тачно је, користила сам просије, исто као што је тачно да ће ме
      разапети на крст ако се сазна ко сам. Као да ви то не знате да тачно пазе ко је
      и шта је написао код вас. Као да не знате да сте им трн у оку. А мени је
      стварно жао што се ваш портал појавио после цијиног или после СА па сам прво упала
      у њихово друштво. Али то не значи ако сам из клуба Цвијиних пензионера да
      делим и њихове ставове. Напротив! И ја онда на крају дођем овде, јер стварно
      ценим то што радите, и ви ме тако дочекате. Много сте ме били повредили. Али
      добро, разумем и вашу предустрожност због проксија које сам користила. Али
      молим вас немојте ме отктивати ко сам! Немојте објављивати моју ип адресу! Молим вас.

     • Калуђер

      е кево кево.

      Добро је, све океј, све одлично 5. Не брини, па шта ћу ти објављиват ИП адресу. Шта ја имам од тога? Па ја нисам ни Урбанову ни Владину адерсу ни једном ни погледао. Ради ми се само о томе да немам клонове на сајту. А ти „ваши“ знају да се клонирају грђе но овца Дејзи.

      Али оно што би било лепо да ви схватите, то је да 30-ак залудних људи, а махом граничних психичких случајева а који су чак и долазили овде да ме убеђују како је земља плоча а који се прегањају са једног на други портал преко дискуса нису моја циљна група. Владина јесу, моја нису. Капирате?

      Ја стварно респектујем вашу потребу за дружењем, у крајњој линији и ја сам дружељубив … али људи о којима ви говорите, и који су на неки начин постали ваше друшто, мене абсолутно не интересују. Чак напротив, изузето ме смара све то. Ја те људе заобилазим у широком луку. Марић воли да зеза такве у часовима доколице. Ја не. Мени јако брзо досаде. Ал самим тим и прича о таквим „људима“. Јер знате, на овом свету има стварно предивних људи. Бирајте мало људе уместо они да бирају вас. Само што ти предивни махом не висе на клонираним Калимеро патриЈотским порталима преко Дискуса.
      Ал боже мој, ствар вашег избора.

      И шта ви радите уопште у 3 сата по ноћи!

      Како год, све одлично 5

     • Гошћа

      Ви господине Калуђеровић као да нисте свесни колико сте талентовани да човека дирнете у срце. Молим вас, зато сам остала будна до касно у ноћ. Дакле докле ове свађе? Ја вас молим да ми одговорите докле измишљене поделе? Докле мислите да третирате господина Челекетића као издајника? Докле? А тако га третирате зар не? Да ли ви схавтате да сте га управо Ви осудили да пропада међу оним будалама? Да ли сте ви тога свесни? Да ли сте свесни да и тај човек има душу? Ја желим само да вам скренем пажњу да такве наше трагичне свађе ничему добром не воде. Ви морате, а као неко ко је рођен за вођу, да будете изнад грешака ваших сарадника. Ви морате да научите и да праштате а не само да сечете главе.

      Поздрављам Вас и свако поштовање!

     • Бата Ивковић

      „Докле свађе“?
      Па госпођо Гошћо, зар Вам се не чини да сте сами дали одговор тиме што не смете да пишете под својим именом, па чак кријете и ИП адресу.
      Бојите се Калуђера, можда Бате или неког другог? Мучиће Вас ТАМО? Па, шта да Вас лажем – хоће.
      На жалост, колико прочитах одмах су Вас детектовали. ОЗНА све дозна.

      Научите Ви нас како да праштамо онима коју нити знају да кажу „извини“ нити хају за опроштај.

     • Гошћа

      Добар јутро господине Ивковићу, ако дозволите Бато, нека детектују они шта год оће
      одавно сам ја њих детектовала и ко су и шта су. Али не желим само да и мене
      прогоњају са портала на портал. Веома радо ћу вам одговортити али дозволите пре
      тога да и ја вас питам нешто. Видите у том детекотовању још раније ми је
      понајвише помогао господин Калуђеровић са његовим оригиналним наступима. Али и
      ви такође у овом новом турнусу! Цитираћу вас: „И што да се смирим? Што ММ нисте
      карали и смиривали када је претио да ће с мoном дуради ово-оно? Што му нисте написали оно логично-
      ај будало лечи се, не прди около?

      Нисте, зато што ви заправо припадате у тај клише будала.“ Све тачно речно од А до Ш. Али! Дан ил два дана касније када се господин
      Калуђеровић појавио и изнова ракринкао те будале у року од сат времена, ви сте
      се некако повукли. Једноставно сте остали недоречени. Наравно, ви сте савим
      довољно рекли. Само оно што сам цитирала
      је сасвим довољно да се разуме сва суштина. Ја могу да схватим да вам је
      дојадило обајшњавање око наједноставних ствари са тамо неким полусветом. Али ипак
      сам очекивала од вас да ће те додатно лупити оне … ух … не могу ни да се
      изразим … оне хуље лицемрене од Луплова и Ардија по њушци. Ето, тако баш да
      кажем. Али добро, могу да разумем да вам је дојадило. Само кажем, некако сте
      остали недоречени. А сад што се тиче вашег питања за господина Челекетића. Па
      не знам! Можда баш ви да разговарате са њим? Ја сам убеђена, или се барем
      надам, да он није ни свестан са каквим се полусветом спетљао. Мени лично га је
      отужно гледати како труне, да баш тако ћу рећи, како труне међу тим послусветом.
      А ви га сад сви доживљавате као издајника. А он је изгледа неки нежан човек. А
      можда чак и сањар. Није он као господин Калуђеровић па шаком о сто.

     • Бата Ивковић

      Госпођо, мислите да сам остао недоречен, јер сам се „нагло повукао“?
      Није Вам пало на памет да сам банован?
      Што се Челекетића тиче, не бих много, пошто није назочан. Не бих рекао да „труне“, тамо где пише десет коментара дневно. Врло активан. Истиче се. Пре ће бити да се у том трулежу осећа добро.
      А за мном иде и закера као матора уседелица. Досађује ми, ништа друго.

     • Калуђер

      А ти улетео са коментом … а ја писакрао у међувремену. Нема везе, све одлично 5. Мрзи ме сад да мењам концепцију, нек иде вако, од вишка глава не боли

      Ма Владо је кул лик само је мало прсо. А са Ивковићевем ако може на Бато јел, а са мном строго на дистанци а? Све оно као господине Калуђеровићу и ти фазони. Добро Кево, нек ти буде.

      Елем кево, Бата вам се тамо напрсно повукао ем остао недоречен јер су га блокирали. И то колико сам га сконтао у сред писаније једном од те двојице које сте спомињали. За тачније морам погледати по порукама. Има томе добре две недеље већ. Ал ето, барем смо и ту недоумицу решили.

      Шта имамо још од недоумица за данас на реперторау. Нежнога Владу Али Челекетића. За промену. У гроб ће ме човек отерати дефинитивно.

      Видити госпоџа Гошћо, све те бриге које ви мени овде изности смо и нас неколицина имали још од ихахај. И ја сам факат свој максимум дао. И драмио и објашњавао и цртао и молио и кумио и јео говна … ал џаба. Ђаво одно своје.

      Он је човек почео да има неке своје визије и о маркетингу и о политици и о религији … ма о свему нечему. А ко има разно разне визије … и хтео би да измишља изнова свет … зна се де му је место. Додуше имао је он и раније те фетише штоб реко Урбани; према натезању са којекаквим лудацима.
      Па ми смо њега на једвите јаде извукли са неког кретеснког портала и на ком смо пробе раду презентовали НП. И то једва. Ја се ожучио. Баш рекох Воји из Руме пре неки дан, парафразирам; ма требао сам ја њега оставити у подруму на Видовдану и мирна Бачка.

      Знате, свако је од нас таоц свог карактера. Како Владо, тако и ја … и сви ови људи око нас. Не мењамо се ми. И не треба човек да буде доктор психологије па да процали да неко има ај тако да кажем лидерске предиспозиције а да неко има фетише према натезању са којекаквим лудацима. Јер нико није нит слеп а ни глуп.

      Али знате ја могу да има зилион пута веће лидерске предиспозиција ал не могу ја никога читавог живота вући за руку, надахњивати га мојом енеријом и објашњавати му зашто бик наскаче на краву.
      Јер на крају и мене то почне да изцрпљује. А да не говорим о нашим људима који то прате. Да се људи питају бре па ко је овде луђи. И онда се људи покупе и оду. Па ко је луд да чита есеје у три наставак зашто треба бити активан на фејсу у данашње време ако желиш да се бавиш политиком? Па нико.

      А то је још и најмањи проблем. Он се ту ухватио у последње две године под руку са тим Артемијевцима … и уз то приде са тим полусветом што се окупља махом на параноја.инфо а што им је највећи патријотски чин да напишу Вучићу педеру … и оде човек до ђавола. Ја вам говорим, човек је просек 5 особа са којима је у контакту. Ја за те Атемијевце нисам ни знао, ни ко је тај Антоније и кава је то упште екипа док ми Ана не рече. Па иди бре човече само ми још секташи овде фале. Женска главо оћу рећи.

      Мислим шта значи нисам знао. Знао сам наравно ал нисам обраћао пажњу. Мислим шта мене бригају секташке приче. Далеко им лепа кућа и то је све што треба да знам о томе.

      И лако је мени за одесање главе. То мени очас посла. Па прође време па људи поразмисле па ово па оно … па све то дође на своје. Па ето мени се један човек вратио после 5 година. А исто сам му тако што би ви рекли одсекао главу. Па човек мало поразмислио, оставрило се оно на шта сам му указивао … и шта човек да каже, но океј, био си у праву, било па прошло идемо даље.

      Ал ја да вам кажем, ово с Владом неће на добро изаћи. Немојте ви мислити да он мени није драг. Напротив, мега драг. Ал то са сектама то не може да изађе на добро. То ће временом, по мом мишљењу бити само горе.

      Знате кад човек дође у ситуцију да треба да му се објашњава зашто није лепо претити коментаорима батинама … е то су већ алармантни стадијуми. А који мене превазилазе.

      И то нема чак више везе ни са оним пацерским лицемерство а ла; слеп сам код очију јер мој миљеник прети коментаторима. То код Владе превазилази ту врсту пацерског лицемерстава.

      Он има неку визују о поравци људи неким Гандијевскм методама. Ја сам требао највероватније све то да прећутим, да се првим да ништа не видим, бож сачувај да идем год Гура му на зид да га питам јес ти нормалан, него евентуалано да упутим како то Владо воли да каже другарску критику госпон Гуруу му преко приватне поруке и шта ти ја знам чега итд итд итд.

      То су већ тешки трипови. Прсо човек. Одно ђаво своје. Дећ тај завршити на крају то свети Петар зна. Ја се само прибојавам да не заврши ко Милија.

      То је оно што је Бату и депримирало.
      Јер Владо овде састави писанније на 3 А4 формата о које каквим вредонстима http://nacionalnapartija.net/vrednosti/ све дивно крансо бајно одлично 5. У теорији. А у пракси. Па нек се прети коменаторима шта ја имам стим.

      Па није то никава издаја госпођо. Нит су то дебате дал сам ја за легализацију марихуане а он није па ај сад се око тога надговарамо. То је директно подржавање насиља. А које је у нормалним земљама кажњиво. Па ако хоћете нормалану земљу онда морате реаговати, бар тамо де можете. А не окренути главу. Још горе, осућивати рекцију. Нема то никаве везе са издајом. То је благо помрачење ума.

      Мене може Урбани да дође да каже; е брате ниси морао тако оштро према овој кеви ( вашој предходници) кева је скроз кул.

      Хеј, никакав проблем. И ја ћу одговорити. И зашто и крошто. Ал нисам полудео да неком претим батинама ако ми се били чији комент де исписан не допадне.
      Ако тако нешто икад и приметите од мене зовте хитну помоћ и полицију. Па јашта бре. Да ме носе да ме лече.

      Знате, кад човек дође до тог стадијума да свесно или несвесно подржава пребијање коментатора … то су већ моменти кад треба озбиљно да се замисли шта ради и којим путем иде. Нема то више никакве везе зезанцијама преко нета ово оно политика држи пржи. То су већ озбиљни животни моменти.

      И извини кево за псовке. Ко псује зло не мисли.
      https://www.youtube.com/watch?v=wghcuglzIBQ

     • Гошћа

      Јао јао
      јао. Смејем се а плакала би. Ви сте стварно враг Калуђеровићу.
      Па ја
      то нисам знала Бато! За Калуђеровића су најавили да ће га блокирати а за вас
      нису. Зато ми је и било помало чудно што сте се повукли. Стварно извините.
      Нисам знала. Али станите сад да вас питам. А да ли сте ви блокирали господина
      Челекетића како се прича? Али стварно да ми кажете. Надам се да сам сад поставила исправно коментар као што ви овде кажете у хронолошки низ.

     • Калуђер

      све одлично 5
      ма није то никакав проблем ни ако не убаците у хронилошки. Најлакше мени прекопирати па изнова убацити.

      Елем, не, наравно да нисам блокирао Владу. Ја вам говорим, манте се тих сплеткароша што се ко у зачараном кругу вијају са портал на портал. Бирајте људе наместо да они бирају вас.
      Таквим људима је то смисао живота, мени није. Мене баш брига оћел овде бит 5 ил 50 коментара дневно. Мислим није да ме није брига, даго ми је да видм квалитетан комент ал боље ми ни један једини у месец дана него да ту гомилу доколичара пустим овде да ми вршњају. Имају своје портале и нек се забављају до миле воље. Ал само што даље од мене.
      У крајљој линији ако мени не верујете угањајте Владу преко Дискуса па га питајте. Јер Владо какав год да је и овакав и онакав не верујем да је пао и на те бедничке гране па да почне и да бесомучно лаже. Мада, ским си онаки си јел. Било и биће. Дајмо се изненадити.

      Е моја Гошћо, да је само та гомила сплеткарошког јада таква неб то мени било ни по муке. Него и ови моји Нацоши, махом грде бабе трачаре. Само иду и сплеткаре по приватним порукама како један другоме окрену леђа. То им је малтене сва револуционарна активност.

     • na.dunavu

      СЛОВО О МУКАМА

      Помешах се са стоком неразумном
      и изједначих се са њом,
      бивајући убог добрим делима,
      а богат страстима,
      лишен Божје слободе,
      осуђен од Бога,
      оплакан од анђела,
      бивајући на смех бесовима,
      обличаван својом савешћу,
      посрамљен злим својим делима.

      И пре смрти бивам мртав,
      и пре Суда сам се осуђујем,
      пре бескрајне муке
      собом сам мучен од очајања.

      Сава Немањић

      Драги Бато, одговорићу/писаћу Вам током ноћи или сутра, сад не стижем. Потпуно неповезано с овом расправом овде, нисам је ни прочитала, осим прва три-четири коментара, а и ту ми припаде мука, тражила сам само Ваше име и срећом, нађох. Везано је за Калуђеровићев сажетак цитата са „Српске Акције“ – односно, задати текст. Кад ту угледах и свој коментар, умало ме шок не потреви, али било ми је и драго!
      Поздрав Вама, исто и Калуђеровићу (први пут улазим од кад је страница преуређена и то ме исто пријатно изненади, лепо изгледа и прегледно је и некако много више „обојено“; привлачније, ранији изглед је био сав некако црно-бео, као да је страница скоро па случајно ту).
      Поздрав!

 • na.dunavu

  СЛОВО О МУКАМА

  Помешах се са стоком неразумном
  и изједначих се са њом,
  бивајући убог добрим делима,
  а богат страстима,
  лишен Божје слободе,
  осуђен од Бога,
  оплакан од анђела,
  бивајући на смех бесовима,
  обличаван својом савешћу,
  посрамљен злим својим делима.

  И пре смрти бивам мртав,
  и пре Суда сам се осуђујем,
  пре бескрајне муке
  собом сам мучен од очајања.

  Сава Немањић

  Драги Бато, одговорићу/писаћу Вам током ноћи или сутра, сад не стижем. Потпуно неповезано с овом расправом овде, нисам је ни прочитала, осим прва три-четири коментара, а и ту ми припаде мука, тражила сам само Ваше име и срећом, нађох. Везано је за Калуђеровићев сажетак цитата са „Српске Акције“ – односно, задати текст. Кад ту угледах и свој коментар, умало ме шок не потреви, али било ми је и драго!
  Поздрав Вама, исто и Калуђеровићу (први пут улазим од кад је страница преуређена и то ме исто пријатно изненади, лепо изгледа и прегледно је и некако много више „обојено“; привлачније, ранији изглед је био сав некако црно-бео, као да је страница скоро па случајно ту).
  Поздрав!

  • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

   Никола Марић: Ау бре брајо, што више читам све ми је мање јасно о чем’ је сва та дискусија и ко је сад па Гошћа ????
   ———————
   Калуђер: ма немам појма, нека кева са Цвијановићевог Стандарда … Бата је зна која је, ја немам благе везе
   ———————
   Никола Марић: Пхахахах шоу
   ———————
   Калуђер: само такав, нема дискусије, ћаскамо
   Комунац написао текст
   Бата написао комент
   Комунац прсо, хоће да убива Бату
   Ја јебо матер Комунцу
   Комунац се покрио ушима, није одавле
   Владо прсо што сам јебо матер Комунцу
   Ја јебо матер и Влади
   Владо се покрио ушима, прави се необавештен
   Кеви жао Владе
   Крај приче
   Куцкам са фона, ал похватао си фабулу
   Настави са активностима

   • Калуђер

    Нема фрке Кево, Гошћо, све одлично 5 … једино би било лепо да узмете у обзир да и поред свог таленат ми и најбоље воље физики нисам у могућности да вам увек моментално пустим коментар а камо ли детаљено да одговорим. Понекада да, али на жалост чешће не.

    А такоће не могу ни тражити од ове шаке људи, а који сте највероватније овде запазили као Ауторе, да се баве модерацијом. Јер све су то махом млади људи који се боре да саставе крај са крајем у Србији, а неки од њих чак и раде и студирају. Тако да сам им ја веома захвалан кад изнађу и толико времена да саставе какав ауторски текст, ил напишу ситан комент. Више од тога, од њих, доиста не могу тражити. Зато и јесам принуђен да вас замолим за стрпљење. Како вас, тако и све остале.
    ————–
    Елем, на дунаву, јесте, мали НП портал је до скоро, баш тако изгледао као што и сами кажете; као да је случајно ту. Ал ето, уз мало добре воље и нешто ситно пара, успели смо иоле да га упристојимо … мада има ту још доста детаља који су за побољшати. Ал колко пара толко и музике, било и биће.

    Е сад јесте и то, волим ја понекад мало да шокирам, таква ми ћуд … ал у суштини, све је то нека мала врста забаве у часовима доколице. Ментална гимнастика. Ништа више од тога. Ал ето, понекад и из забаве испадне нешто, па ако не баш увек корисно, ето онда нек буде бар неком иоле занимљиво. И сви сретни и задовољни.

    Е сад, било би јако лепо са ваше стране, не мора дакле, ал било би лепо, кад би на нашем малом НП порталу користили мало погодније корисничко име. Ја схватам да сте ви везани за ваш ник „на.дунаву“ из било којих већ разлога, предпостављам неке романтичне природе. Али такво корисничко име је изузетно незгодно за обраћење.

    Јер ем је у локативу
    Ем се баш потрефило да је Дунав једна од ретких река мушког рода, а ви женско.

    Па би вас ја замолио, ал не мора, дакле да будете толико љубазни па да изаберете бар неко корисничко име у номинативу. Куче, Луче, Маче, Анђелика, Песникиња, Ђаволица, Тигрица, Лавица, Сања, Тања, Сремица, Бачванка, Шумадинка, Црногорка … шта год вам је на вољу, ал да буде бар у номинативу … и још кад би било и женског рода, пуна капа, ето мени среће и радости. Мале ствари чине живот лепшим.

    И наравно као што написах горе, само мало стрпљења понесите са собом, јер једноставно нисам увек у могућности да вам одобрим моментално комент а камо ли да одговорим.

    А у крајњој и основној линији, ту вам је и Бата, а колико птимећујем ви се знате од којекуде … тако да шта да вам кажем, кад навратите, уживајте у вашим разговорима.

    И да, симпа вам овај Сава скроз … она песмица од горе. А волим и ја што фино прочитати. Изгледа је и он имао сличних искустава за живота му … а о каквим баш ћаскамо.

    • Љубица Кнежевић

     Драги Бато, обећах себи да ћу прочитати целу расправу. Нисам.
     Не желим да знам.
     Уобичајена лупетања, а кобна у ратним стањима. На чију штету и то судбинску? Па, на нашу. И једино на срБску.
     Ту се јавила нека „госпођа“. Ви, дивљаци, потрчасте! Само зато, јер се представила као жена? Ви, тако „опрезни“? И спремни да се свађате, вређате… са остатком човечанства, што разумем. Али како сте онда испали „слепи“ за њу? То ми говори да немам с ким да разговарам, нити ико од омладине, ом омладине несрећене.

     Идемо, овако: упростимо ствари!
     Лудаци, увек, увек, упростимо!
     Шта вас све мучи?
     Не могу да докучим, бар не све то шта кога мучи! (Осим пуке сујете-гордости!). Та, живели смо у исто време! Све смо гледали и доживљавали у исто време! И тако до данас! До данас!
     Упрошћено: бавите се провинцијалским, чамотињом из провинције и то још причате о догађајима-чињеницама о којима, изгледа, стварно, појма немате.
     Зашто то и тако радите?
     Образовани сте и свашта доживели! И шта све нисте чули од оца, мајке, бабе, дее…
     Закључак: позивати се на неке тамо „нацисте“ или „фашисте“ или „комунисте“ (очигледно, не познајете историјат ниједног од тих „покрета“, нити њихову повезаност , а „спонтаних, као спонтани побачај“) – само одузимате себи све могућности да вас неко за озбиљно узме. Зашто се служите прошлошћу? И то тако како је ви видите и тумачите, наравно… Зашто извргавате себе руглу, показујете да ништа не знате?
     Јесте толики заслепљеници? Зашто зашто зашто?
     И шта вам то треба?
     Личи ми на све остале „сајтове“ (странице по интернационалној мрежи, јамеричкој, где се свако ухвати за сваку длаку и само та длка треба да нам свима избије оба ока из главе, ако се може?!…). Не брине ме то. Него, како то да нико од Србаља памети нема?НИ после свега!
     Поздрав! Вама и Калуђеровићу
     И једна песма за вас!
     https://www.youtube.com/watch?v=LgO7YwuKYGw
     ————————
     Побриса ме, Калуђеровићу? Није трајало ни пет минута!
     Послала сам Српску песму из Српске Далмације. То је, између осталог (обратити пажњу на целу песму у извођењу „Црвене јабуке“, „Да није (л)јубави“) било И на „сугестије“, уобичајене, српске, а тупе и глупе и убитачне, о ћирилици и латиници.
     Не дам ниједно слово ни једну реч.
     Постоји ли „хрватски“? „Црногорски“? „Бошњачки“? Може липостојати?!
     И у рођеној кући чујем такве примедбе, као: „То је хрватска реч.“. Не признајем! То је српски.
     Хоћемо ли да се одрекнемо и Дубровника (као што јесмо! И то одавно!) и дубровачке средњевековне књижевности, јер је била на тада прописаној латиници?! (А од кога, пропианој? Али, прописаној!).
     Е, па ја нећу! Ја: нећу! Нити ико ко ме познаје и барем од мене чује!

     О томе сам Вам управо писала, Калуђеровићу. Бавимо се увек само важним. Оним што нас стварно мучи. И убија. Не хватајмо се за испразне фразе, прошлост. Прошлости треба: лек! Зачи: бавити се чињеницама, без икаквих лажи.
     Поздрављам Вас и желим све најбоље! И у овом раду и у животу!
     Љубица Кнежевић
     ———————
     Ја нисам та „гошћа“.
     Прочитај ти, мој бајо, и сви присутни лудаци, „Два метка за Павелића“, о великом Благоју Јовановићу.
     Сазнаћете све живо тамо и о „фашизму“, „комунистима“ и осталим измишљотинама. За нас, будале!
     Та књижица постоји и на интер-нету, сва сажета и паметна, као и све паметне речи.
     Зашто: лудујете?
     Тамо де простора за игру: нема!
     А и време: истиче!
     Поздрав

     • Калуђер

      Ским се ти свађаш женско главо?
      Види лутко … за тебе је очигледно као и за колегиницу ти Наду позивање на деформисање коментатора од батина најнормалнија и најприхватљивија ствар на свету.
      За мене није. И томе се чак ни не дискутује код нормалних љуи, неко се узима здраво за готово. Као аксиом. Као једна од основних људских вредности, тековина цивилизације. Право на слободу говора. Као што рекох, о томе се на НП порталу чак ни не дискутује, него се подразумева,
      Енде.

      А то што ви као и колегиница вама Нада, основна људска права видите као лупетње и провинцијализам … то је ствар вашег избора … ал таквом избору овде није место.
      Слободно се ви бавите којекуде великим и надасве битним стварима … а ја сам надасве сретан ако могу што да учиним и за мале ствари а о којима се у овом конкретном случају и ради.

      И да, знам/знамо да ви нисте Гошћа, Тотално непоребно да се око тога изјашњавазе кад имам ваше ИП адресе на длану.
      А осталим стварима типа писање великим словима не би ни говорио. Јер ем што биде очи ем што благо шизофрено изгледа.
      10 минута ми требало да упристојим ваше писаније. Па нисам ја ваш бесплатни колектор.
      Напишем вам лепо синоћ да нисам нон стоп на НП порталу. Јесте ви то уопште и прочитали?
      Па ако јесте што вриштите да сам вас избрисо? Нисам вам коменте ни одобрио до малопре. Нисам стигао.
      Шта ви хоћете, да овде држите монологе? Па то неће да може.
      Ене странице Милана Миленковића па њему држите монологе без да осврћете на претхоно написано и без да се држите задате теме испод које пишете, а након тога деформишите скупа коментаторе од батина до миле воље.

      Иначе песмица од Црвене јабуке коју сте поставили је једна од мојих омиљених

     • Бата Ивковић

      Г.ђа Љубице, ни ја нисам разумео шта ви хтедосте рећи. Између осталог, откуд ја могу знати да ли се иза „Љубице“ не крије неки Љубиша? У осталом шта ме брига. Ако је тамо неком добро у женским аљинама, ја ту ништа не могу.

      Оно друго што елаборирасте… „опрезни лудаци који некуд потрчаше, спремни на свађу са човечанством, које нешто мучи…“ итд…. Устукнуо сам пред силином ваших јасно изнетих теза и необориве аргументације. Предајем се.
      Ако пак у својој узвишености скупите снаге, потражите „Идиоти су снага Србије“ у „Нимбусовом подруму“. Знате, тамо одакле долазите неки људи лажу. Мање више, ту се за мене та расправа завршава.
      Не волим „тралалајке“ које ми нудите.

      У очајном напору да се прикажем пред Вама у светлом издању, и покажем да нисам човек који само јури около жртве са којима би се свађао, ево мене у песничком издању…
      http://nimbusovpodrum.blogspot.de/2017/01/31.html
      И, то би било то. Разумите да ми је тешко да комуницирам са људима/женама, које не разумем шта су хтели рећи.
      Свако добро.

     • Калуђер

      Ко? Љубица бубица? Љубица бубица ти је женско на квадрат, нема да омане. Знам им ту сорту. Ако ме не заболи глава кад ми нешто напишу пропао им дан.

      И то нема апсолтно везе дал напишу просто проширену ил литeларни састав. Ако те не заболи глава кад им изчиташ писанију ко да ништа нису ни писале. А на грипу још ми само главобоља фалила.

      Мислим сладка је скроз, да се то похватати, ал ти шака аспирина не гине. Јебо је патак сад ми целу ноћ у глави врти; даaa није љубави не би свита било, да није љубави не би свита било …

      Него води ти то лепо код тебе у подрум и док јој не објасниш да није лепо претити коментаторима које чега, а деформисањем од батина, не враћај је.

      Дaaa није љубави не би свита било, да није љубави не би свита било … е јес опичена. Оће она, капира она то све … ал као то је изнад ње и ти фазони. У подрум! На прешколовавање! Послаћу ти и Владу … ће накупиш читаво одељење.

      Ево Љубице бубице и теби једна од Баја па да се дружите фино са Батом. Будете фино на вези и тако то
      https://www.youtube.com/watch?v=0e0nNZaNVnI

     • Деки

      Бајомире … ал је теби добро! Учиш кеве комуњарке Радове песмице! Још ћеш и на стадион да их пошаљеш да појачају екипу хахахахахах
      Е, ај среди преко везе да исплету пар шалова хахахаха
      Који си ти краљ …

     • Калуђер

      Шта фали јеботе, рад са широким народним масама, едукација и то

      А и ја научим пуно тога. Клот фркет, па ред бриге за свеколико Југословенство, оћу рећи Србство … па онда мењамо рецепте, па онда мало бриге о свеопће стање у земљу Србију, па онда разменимо животне приче … и прође дан док си реко кекс. Динамика братац, боље но на стадиону …треба да пробаш мало за промену.

      Е да, питао сам за шалове. Нема ништа од тога. Признају само боје Црвене Звезде и Партизана.

     • Гошћа

      Исплешћу вам ја тај плаво бели шал. Ја сам Ваша 🙂

     • Калуђер

      Тоооо Кево!
      Добро дошла у клуб!
      И кад си наша стварно нема смисла да будеш више Гошћа. Изабери неко нашкије корисничко име. Немој само сад да изабереш; Наша, Ваша и слично.

     • Деки

      Па брате па кад не верујем … наци кева! Хоће још и на свирку да дође?
      https://www.youtube.com/watch?v=WgTjn5RSrhU

     • Калуђер

      Па шта фали? Да су мало нежније ноте, Драган Стојнић, Легенде и тај рад можда би жена и дошла. Нема братац ништа од тога; затворене групе по фејсу, држи пржи са Шрафцигером по Стромфронту, Радова трибина и тако у круг. Мислим далеко од тога да то не треба, напротив. То све одлично 5. Али ако желиш да прошириш иоле причу онда мало спустиш ритам, ублажиш мало ноте, кошуљица фризурица … тај рад. Шта фали имењаку ти Јеремићу? Реално? Млад здрав прав, напише коју реч којекуде, ал и мимо затворених група. Нека кева дође то прочита, види млад леп човек написао паметну ствар … и то је то, ради радњу. А јел га то спречава да преко викенда навуче мартинке и комбатицу и оде на Радов стадион? Па не спречава. Једно не искључује друго. Но напротив.
      Не кажем ја сад да сви треба да пишете које какве писаније сваки дан по 5 минимално. Ал ни не штети.

      Иначе, кад сам код већ код писања … ако ти не одобрим моментално комент значи само да сам се мало одкачио од конпа.

     • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

      Урбани: Бокана знам уназад преко 20 година са све његовим писанијама, Калајићем, витезима и орловима. То код њих вуче корен из есотерије, а та ти је прича блиска са наци псевдомистиком, тевтонци и тај рад… било је ту свега. У задње време Бокан се мало удубио у хришћанство, изгледа да је ухватио праву нит, па сад то и артикулише у писању. Као и свака личност, и он има својих врлина и мана. Ерудита је, уме са речима, има одређену харизму, али исто тако и егоманијачку потребу да контролише ситуацију и људе, логореју која није толико лоша, осим можда по квалитет писанија му. Па тако напише гомилу глупости, а онда убоде добар напис. И тако, да сад човека не скрозирам, није то мој посао, а није ни здраво.
      ——————-
      Калуђер: А за Бокана? Јао факат немам појма шта рећи. Рискантан ми је. Мислим читава та Наци екипа зна бити почесто гранична. Мислим оно, ај контам све, и зезанцију и провоцирање … и интересовање за неку другу страну историје, у крајњој и основној линији за Истину … ал има у тој екипи и доста особењака, фрикова.

      А лично Бокан ми је исфеминизиран. Кад пише још и ђене ђене, ал наступ му је све ал само не харизматичан. Харизматичан је Владика Григорије, Милан Брдар … а Бокан ко дерпе неки. Па погледај га горе … све неко пренемагање, па то растезање речи … па све нешто као фин углађен пажљив … а све нешто извештачено. Ко да гледам оног лика што је глумио дерпеа у филму Парада.

      Не кажем, избаци он ту у маси тих његових писанији какав спис, штоб рекла Ана, ко да сам му наручио да скоцка писанију. И то све одлично 5. Ево баш пре неки дан је извукао писанију из Архиве му ни да је пратио ово „дешавања“ овде код нас. Значи оно, ни да сам наручио. Баш ћу је окачити једном приликом. https://www.facebook.com/dragoslav.bokan/posts/10154911760369144
      Таман да убацим линк ка томе да не тражим после.

      А ево и ова друга, ни пре 6 сати окачио, а тема наравно управо о којој ћаскамо, са све пропратним дешавањима. https://www.facebook.com/dragoslav.bokan/posts/10154931526809144

      Пази реченице; „Није лако се одрећи ма и једног доброг и племенитог човека (друга, саборца, сличномишљеника, суграђанина), али се мора, упркос свему, говорити пуна (ма како болна и непријатна) истина.“

      А, позната догаЏања ем ситуације из мале НП дружбе? Канда. Ил бар много личи. Ето нек буде да се потрефило и овај пут. Но како код да ја махнем Бокану. Ћао Бокане, Србија Србима!

      И тако, све одлично 5.
      ——————-
      Гоца: Ви ћете се можда сад љутити на мене што покрећем „стару“ тему али прочитала сам и оба Боканова теста. Желела би и око тога нешто да кажем. Занимљива подударност да је баш сад извукао из архива текст и то који као да описује догађања са господином Челекетићем. Са једне стране сте ви који имате чврст и одлучан став и који зрачите оптимизмом. Док је са друге стране господин Челекетић који је клонуо духом. Ружно ће звучати али врло често је не само неодречен него и циничан. Али упркост томе мени је њега некако жао. Надам се да се не љутите баш јако на мене што сам поново потегнула исту тему. Али сами сте криви. Ви сте први покренули тему са Бокановим текстовима. О цитату који сте издвојили да и не говорим. Да ли је стварно могућа толика подударност или мислите да је то баш намерно извукао из архиве?
      ——————–
      Калуђер: Немам појма. Предпостављам. Мож бити и пука случајност. Ко зна шта му се мувало по глави кад је баш то копао по архиви му.

      Е сад ово би била већ нека четврта или пета случајност у последњих месец дана. Не знам колико сте детаљнo упознати са писанијамa овде код нас. Како год за мој укус то је превише случајности. Није то она фора хладно напољу па сви кукају како је хладно него су баш специфичне теме.
      И са треће стране знам да људи који се баве професионално спистељством читају све могуће и немогуће. И на разно разним местима знају да изнађу какву инспирацију, ил да од некуд нешто покупе. Понекад су те врсте крађе једноставно толико уочљиве као рецимо баш са олињалом Комуњаром Милековићем … а имали смо сличне ситуације и са Дверцима, Гораном Давидовићем итд.
      Опет са четврте стране Бокан није ништа бог зна шта ни украо. Једноставно се можда и потрефило да неке специфичне ствари на исти начин у датом моменту сагледавамо.
      А опет закључно како и да проверим? Да одем код Бокана на зид да га питам; е брате јес ти нашао неку испирацију у мом пискарању па то на твој начин обрадио?

      А Спасојевић вам је са одсека историја. И Монтенигерс! То као алфа и омега! Па видите да су ови Србијанци све нешто килави. Немају они тај генетски код једноставно.
      Зезам се.
      А у свакој шали има пола збиље.

      Ухх … ма не љутим се кево. Све то одлично 5. Мислим није мени проблем испребацивати писаније тамо вамо тематски. Ал не знам шта да ти кажем. Да, лупи понеки пасус кад пишеш мало дужи комент. Саћу ти ја полупати.

      Елем, штос мене тиче отворичћу ти и тему Владо Али Челекетић па му пиши сваки дан љубавна писма. Нема табу тема. Ал кажем ти, имаш чоека на том Дискусу па изволи па га изнађи па бурум. У крајњој линији имаш га и на фејсу. Па се разговарајте. Јер ја стварно не знам шта би сад ја ту додатно појашњавао.

      Теби је жао Владе? Па супер. Ево и мени је жао Влада. Свима нам је жао Владе. А коме је жао Бате? Ха?

      Знате госпођо, ви се мало заборављате да су у земљи у коју живите људи робијали и били деформисани од батина због речи. Због изговорене речи а камо ли написане.
      Знате госпоџо ви се помало заборављате да су се неки тамо Срби вуцарали по 9. Матровским демострацијам да би данас и ви и ја могли да жалимо Владу … и да при томе не стрепимо да ће нас због нашег жаљења било ко деформисати од батина.

      Можда би било умесно да се мало подестите па онда да наставимо;
      http://nacionalnapartija.net/dr-miodrag-ivkovic-kriv-je/

      Па ако сте се фино подсетили, нако уз кафицу, у часовима доколице, посаветујете ме шта ја да кажем баш том млађаном талентованом Спасојевићу кад сутра нека друга будала буде претила да ће њега деформисати од батина зато што се усудио да напише какав комент или не дај боже текст?
      Да му кажем; па ко те јебе, ха? Ко те теро да пишеш? Мени нико не прети, боле ме курац.

      Е па не боле ме курац. Ко што ме ни 9. Марта није болео. Ни мене ни Бату.

      Е то вам је Национална партија. Слобода говора. Основни постулат. Алфа и омега. А ко по том постулату оће да пиша … мож да пиша, ал на неком другом месту. Поњемајеш Фрау Гоцо?

      Поњемајеш поњемајеш. Само ти жао. Е па мени није.

      Штаб било да се не дај боже Вучићу ил коме другом само омакне да негде напишу;
      „Bata je anoniman, jer da nije, već bi bio deformisani Bata“
      Ха? Штаб онда било?

      Неб се човек могао спасити ни од Владимировог ни од Гуруа му Миленковићевог пресеравања на сва звона.

      Е ал кад надасве фина, баш нако фина, ем надасве учтива господа заговарају деформисање од батина неподобних коментатора, е онда Владо нема везе са тим. Он управо из Финске дошао колко је фин. Необавештен. Он је изнад тога. Он констерниран грђе од Вучића што се било ко усудио да скрене пажњу Гуруу му да се ненормално понаша.

      Море. Зајебете ме са том финоћом. Тос у моје село зове лицемерство. Нечовечност.

      Е па ако ви мислите да ја треба на тим нечовечним принципима да правим простор овим младим Србима … е па ја не мислим. Жалим случај. И док дишем нећу то мислити. Па ви жалите колко год хоћете. На вољу вам.

      Јер ако је за вас слобода говора зајебанција у часовима доколице, за мене није. Јер и сувише крваво је та зајебанција освојена. Није пала са неба.

      Е, а на тим принципима, на принципипима слободе говора, се ова шака јада младих Срба и окупља око НП-а. А не на деформисању од батина.

      Поњемајеш? Поњемајеш поњемајеш.

      Е сад јебига кево. Тако то изгледа у пракси. Жалим случај.

      Јер овде влада, баш како би то Влада рекао диктатура принципа, а не принип диктатуре. Нико га није лупао по ушима да се по сопстевим принципима испишава.

      Национална партија = Слобода говора

      А не, деформисање од батина неподобних коментатора сарадника ил чега већ.
      Тако вам је то госпоџо. Ко разуме значења речи Слобода говора и тога се придржава овде му је место.
      А ко не, зна се … тко не зна реЋи … тај хода
      https://www.youtube.com/watch?v=0xmOeUVUWro
      ——————
      Бата: На тамо оном сајту имају добар избор текстова, и ја то никада нећу спорити… Ал’..јбг… опет ситне душе, нишчи.
      Ево нешто чему је повод писанија 2М, можда је од помоћи…
      http://nimbusovpodrum.blogspot.rs/
      ——————
      Гоца: јао јао јао. Ви то Калуђеровићу кад напишете баш онако као шаком у стомак. Све идем по кући а ваше речи ми одзвањају у глави. Знам вашу страницу јако добро! Ја сам једна од оних што је изчитава од корица да корица 🙂 па шта ћу кад волим да читам. А и ви јако симпатично и питко пишете. Мислим да сте дефинитивно погрешили професију! Требали сте да радите или као политичар или бар као адвокат. Јако сте добар говорник! Имате јако лепу динамику! Ви кад одржите слово настане тајац! То сам приметила и на другим местима где сте писали. Пратим ја вас већ дуже. Још мало па ћу и почети да користим ваше факат и све одлично 5. Ви сте и код Цијановића на Стандарду мало писали па је Цвија био љубоморан на ваш однос са Аном. Јер видите 😉 све знам. И лупићу пасус!

      Ја вам стварно желим пуно успеха у овоме што радите. Схватам у потпуности вашу принципијелост и ставове. Да не буде забуне овај пут и потуно их подржавам! Ја се само мало прибојавам да ћете уз толику принципијалност тешко изнаћи људе у данашњој Србији које ће моћи да вас прате! Из тог разлога сам инсистрила на теми о господину Челекетићу.

      Бато, хвала на линку! Навратим ја често и код вас у подрум. Волим да читам 😉 а ви волите да пишете. То сте добро напоменули што се тиче одабира текстова и тамо и на другим местима. Све ми је то постало временом помало одурно. Па чак и заморно рекла бих. Такође и сва та бујица коментара. Верујте ми да их одавно више ни не читам. Господина Челекетића сам волела да читам кад се препуцава са Калуђеровићем. А ово остало по свим тим силним сајтовима чак више ни не читам. Бацим поглед на неки текст у току дана али све су то толико Калимеро текстови (то сам од вас Калуђеровићу покупила 😉 ) вечите анализе анализираног. Ја се сама себи данас чудим да сам на такве ствари раније губила време. Озбиљно вам кажем! Као што би рекао ваш колега Урбани текстови ко прављени за Цвијановићев дом пензионера. Трла баба лан да јој прође дан. Ја стварно не знам шта ви у томе још видите као добар одабир. А о коментаторима ни говорити! Гледала сам и тамо код вас на СКК. Мени је све то исто. Замара ме и та празнина и количина те празнине. Не знам да ли ме схватате.? Ја кад прочитам један Калуђеровићев најобичнији коментар као онај од горе мени одзвања у глави, осећам његове речи у стомаку. Мене то потакне на размишљање. Утиче на мене а човека у животу нисам видела. Прочитам 3 текста некаквих врхунских аутора – тотална празнина. Жали боже времена. Боље да сам гомбоце правила 😉
      —————
      Калуђер: Ау кево … па ти се расписа скроз на скроз.
      Још мало па ћеш и мене надмашити.

      Елем, на брзака.
      Ко се хвали тај се квари!
      Ако тако наставите има још мало да поченем да пуштам ка Вукадиновић само коменте; Браво Ђорђе!
      Манте то, мене критика стимулише. Шалим се, наравно да и похвала годи.

      Што се тиче неког самог списатељатва генерално у Србији то је један велики хроничан проблем. Мени је лично лепше прелистати Политикин Забавник ил Илустровану политику него рецимо Нову Влашку Лутријску Мисао од малопре поменутог Ђорђета а да није Ивковић.

      Опет са друге стране мали НП портал је више идеолошки, помало специфичан портал, него актуелно информативни а којих је на сваком кораку. Уз то се овде као нешто помало и радуцка, значи није му основна намена; ај да се искукамо ем колективно исплачемо.
      Самим тим неком ко се сморио ко три патике од анализа анализираног може тако једна врста промене да годи.

      Што се тиче моје принципијалности а везане за НП постулате. Ја немам тим младим људима шта друго да понудим изузев принципијалних ставова. Ја не могу да им понудим посао ауто ил шта већ да би их ангажова. Једино што могу да им понудим то је управо принципијалан став. И иза тога морам да стојим личним примером. А не да се из Немачке на сав глас бринем о Новом Саду Косову Србији Европи читавом свету и Космосу, а около мене мртви падају и људи се деформишу од батина оли их гута мрак.

      Значи тај млади човек мора да види, на мом примеру, а не на примеру тамо неких недодирљивих особа, да се мени Бата Ивковић наебао милосрдне мајке у једној његовој писанији (кад је изнађем убацићу линк) али то није разлог да му ја шаљем 3 скинса на кућну адресу да га деформишу од батина. Капирате? Дакле личним примером! Слобода говора! А не вино пијем воду проповедам.

      Ето толико на брзака. А вама ћу факат послати три скинса на гомбоце ако их још једном споменете.
      —————-
      Гоца: Мислите да сви људи цене такве принципијелне ставове?
      —————
      Калуђер: Наравно да не мислим.
      Ал шта да радим са 1000 лицемера? Да их водим на лицитацију који ће ме јефтиније продати?
      Да им отворим сајт за доклоичарску забаву? За решавање светских криза, рапредање о теоријама завера, гласно маштање о револуцијама кукакма и мотикама и махање Србским заставама у паузама им деформисања неподобних коментатора од батина и набијања Владике Григорија на колац? Шта?
      Нису ми циљна група.

     • Бата Ивковић

      Г.ђа Љубице, ни ја нисам разумео шта ви хтедосте рећи. Између осталог, откуд ја могу знати да ли се иза „Љубице“ не крије неки Љубиша? У осталом шта ме брига. Ако је тамо неком добро у женским аљинама, ја ту ништа не могу.

      Оно друго што елаборирасте… „опрезни лудаци који некуд потрчаше, спремни на свађу са човечанством, које нешто мучи…“ итд…. Устукнуо сам пред силином ваших јасно изнетих теза и необориве аргументације. Предајем се.
      Ако пак у својој узвишености скупите снаге, потражите „Идиоти су снага Србије“ у „Нимбусовом подруму“. Знате, тамо одакле долазите неки људи лажу. Мање више, ту се за мене та расправа завршава.
      Не волим „тралалајке“ које ми нудите.

      У очајном напору да се прикажем пред Вама у светлом издању, и покажем да нисам човек који само јури около жртве са којима би се свађао, ево мене у песничком издању…
      http://nimbusovpodrum.blogspot.rs/
      И, то би било то. Разумите да ми је тешко да комуницирам са људима/женама, које не разумем шта су хтели рећи.
      Свако добро.