Добар дан господине Вучићу

Добар дан господине Вучићу

честитам Вам на победи, али не зато што ја мислим да је то добро, него зато што сте надмашили друге.

Како кажете – да гласамо за будућност, да младима буде боље.

Нисте Ви једини који радите, мада то увек наглашавате. Ја идем у школу и свако поподне после школе морам да радим и тако већ пета година, а имам 18. И поред тога, школе и посла, радим и башту и око куће.

У нормалним државама школују младе, улажу у образовање, уче их да мисле, док код нас уче да бубамо напамет, ни случајно да размишљамо својом главом.
Професори који треба да изведу генерације у ту будућност окрећу главу у школама од насиља јер се боје моћних тата који су чланови подобних странака.

Каква је то будућност кад Ви промовишете необразованост, неписменост, лажне дипломе, кад се не стидите примитиваца и ових што не знају да говоре у скупштини.
Која је то будућност са проституткама на националним телевизијама, уз секс, алкохол и туче – а закон се не примењује јер те исте телевизије требају Вама зарад власти.

Присвојили сте и законе, имате своје медије, подкупљиве новинаре и смрдљиве таблоиде.
Направили сте државу у којој је све реалитy шоу – и наш живот и смрт једне певачице, заиста тужно…

Живимо у држави у којој је и војни рок укинут док је вама потпуно нормално да војни министар буде керамичар.
Момци мојих година су препешачили Албанију, док таблоидни медији које Ви подржавате, гаје генерације фенсера којима је мрско и кревет да затегну. То свакако није будућност у коју ја верујем.

И да се разумемо нисмо ми лоши – већ ви који се мењате на власти у круг већ 15 година. Коју будућност можемо са вама да очекујемо када нисте успели један манастир да спасете.

Вама гладни одговарају јер само тако можете да добијете глас за 1000 динара, а ко каже да је гладан добице полицију за врат, па то ни Ким Дзонг Уну није пало на памет.

И још да Вам кажем – нисам гласао ни за једног од вас и искрено се надам да нико од моје генерације није гласао.

Ето, то Вам је мој став, једног од младих, само да видите колико смо свесни шта нам се уствари дешава.

Крстан Вуковић
6. мај 2016.

Коментари