Добар & пристојан Србин

Добар & пристојан Србин

И на слободи се често, против своје воље, нађемо у кавезу. И онда тек осећамо колико је компликовано живети међу људима, неупоредиво теже него међу зверовима.

А најчешћи и најмање примећено укидање слободе на тобожњој ”слободи” је – кад се нађете међу људима који вас не разумеју, нити могу да вас разумеју, а имају идеју да вас неизоставно мењају и убеђују (као да немате своје ставове, своју вољу и своја уверења).

То се најчешће збива кад се случајно нађете у сред друштва које почне, ничим изазвано, да вас убеђује шта треба да радите и како да размишљате.
А такви ваши наметнути, нежељени саговорници су, најчешће, примитивни, одговарајући наметљиви и агресивни (дакле: и сујетни, надобудни, бахати, огорчени… и све што већ иде уз то).

Ваша пристојност вас фатално ограничава и отежава вам налажење најбржег и најефикаснијег решења у таквим ситуацијама (у распону од тренутног напуштања овакве сеансе до превртања стола). Па се онда мучите, грозничаво тражећи оптимално решење (да, ипак, будете фер према ономе ко вас је довео у овакву ситуацију, не потрудивши се да вас претходно обавести ко ће све бити присутан; да не испаднете исти или гори од оних што вас ту натенане распињу и муче својим наметљивим ”откривањем топле воде”; да отћутите шта заиста мислите, да не бисте додатно доливали уље на ватру…). И трпите. Чекајући прву прилику да одете из оваквог друштва и поменуте ситуације…

А то се у ”српској причи” дешава чешће него што је подношљиво и за истрпети, овакви лудачки вашари сујете препуњени ”ја-па-ја-јцима” свих врста, жељним вођства и значаја које ничим не заслужују. Као да ”бити Србин” значи и мазохистички трпети психичка малтретирања оних што злоупотребљавају чињеницу да сте, стицајем околности, с њима у друштву, у истој соби (кавезу) и за истим столом.
Јер се данас сматра да апсолутно свако има неограничена права, самим тим што је наводно и на речима ”забринут за судбину српства” и да може да вас малтретира увек истим причама о свему што му се не допада и што не разуме (са циничним погледоим приде и оним невидљивим – а опет видљивим – облачићем, у коме пише: ”Знам те птицо, немој да мислиш да ћеш ме преварити, као што чиниш са свим осталима, који те, наивци, поштују и слушају!”).

И ако си ”добар & пристојан Србин”, онда мораш:
а) да слушаш све могуће глупости које неко, у твом друштву, пожели да изговори,
б) да трпиш више или мање видљиве увреде и потцењивање, глупости и незнање, бахатост и примитивизам,
в) да подносиш туђе моралне и историјске лекције, често на нивоу пећинског троглодита или нафураног пубертетлије без трунке знања и искуства,
г) да ћутиш и знојиш се, чекајући да ова бесмислена непријатност коначно престане,
д) да се и даље слажеш са овим недотупавним сународницима, јер и они, ето, ”мрзе Наташу Кандић”, ”бране Косово”, ”плачу над Јасеновцем” и ”одупиру се ненародном режиму”, па им то ваљда даје за право да те садистички убеђују како то ти имаш да мислиш и да се понашаш…

И тада најбоље разумеш (не оправдаваш, али разумеш) све оне младе људе који се, главом без обзира, извлаче из овог кола и тако, бежећи, бране своју сувереност, елементарну назависност и најобичнију људску слободу (која им се, на овакав начин, укида и одузима).
Разумеш зашто српска прича никако да победи, иако има све аргументе на својој страни и на срцу је огромној већини Срба (па и грађана Србије).
Схваташ како смо ми сами себи највећи непријатељи и то – ужасном комбинацијом ”никакве селекције” (где глупани имају иста права као и најпаметнији) и ненормалног ”максимализма” (који захтева, одмах сада, без одлагања, оно што нисмо имали ни кад смо били средњовековно Царство).

Недостатак елементарне хијерархије и здравог разума, вековних идеала и истинског осећања за реалност – одвела нас је у мрачну рупу без дна и у тунел без трунке светла на његовом крају.

Идиоти са развијеним српским тробојкама, витешким лименим оклопима, змајевима и вуковима, пуних уста ”бриге о угроженом српству”, критике ”недостојног свештенства”, апела ”за помоћ ваљевској Грачаници” и ”изласку на барикаде”… одвукоше нас у пропаст, ни не примећујући, несретници, шта стварно раде и у чију корист.

Драгослав Бокан
15. децембар 2016.

Коментари

 • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

  Pera Prutic: SRANJE ISPUNJENO GORDOSCU… KAKO CENIS DA JE NEKO PRIMITIVAN
  —————
  Калуђер: хмм … па рецимо; “ Iz nekog čudnog razloga svi pripadnici ove grupe imaju isti kvar na svom računaru: zaglavilo im se CAPS LOCK dugme. Stoga su svi njihovi statusi ispisani velikim slovima.“

  • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

   Весна Веизовић: Баш су ретки људи које обришем само ето јер одишу и виртуелном љигавошћу. Такав је на пример Драгослав Бокан. Раније док ми је још био међу пријатељима, на почетној страни ФБ су ми излазили његови статуси, од којих ниједан нисам до краја прочитала јер сам већ на првој реченици могла да га замислим како седи на вц шољи и смишља их…
   И тај љигавац, ископлексирани дебели ћелавац, неуспешан у сваком погледу, данас за људе који знају разлог и имају развијен осећај духовности, осећај за више добро, нешто што је код њега закржљало, каже да су идиоти јер са ретком упорношћу и посвећеношћу већ месецима свакодневно стоје испред Владе Србије. Боље бити идиот него гибаничарска дебела мешина чије чланке никад неће читати они који читају великог Драгоша.
   ——————–
   Милан Старчевић: Dobro je da si ti uspešna u svakom pogledu, imaš osećaj za više dobro, duhovna si, zgodna, lepa i pametna. Daj da ti se poklonimo i načinimo jednu metaniju ispred tebe, svetiteljko. Ovoliko gluposti, sa tolikom mržnjom. Ali, pošto si ti retka od malo pravednika koji su ostali na planeti zemlji, kao i svi ovi paćenici koji se usuđuje da pljuju čoveka kome ne bi smeli da odgovore ni jednu reč kada bi se našli licem u lice sa njim. Da li ti shavataš koliko ste daleko otišli sa ovim osuđivanjem svih i svakoga? Da li se vi bavite svojim gresima ili tuđim_? Da se bavite svojim ne biste imali vremena za tuđe grehe!!! Kada bi uvidekli kakva je opasnost od ovoga što radite, smrzli biste se od straha. Osvestite se ljudi, da li je moguže da ste toliko oslepljeni mržnjom?
   ——————-
   Весна Веизовић: Јап. Баш ме брига да му бројим ја грехе, него одговарам на његово, па да га цитирам:“ Идиоти са развијеним српским тробојкама, витешким лименим оклопима, змајевима и вуковима, пуних уста ”бриге о угроженом српству”, критике ”недостојног свештенства”, апела ”за помоћ ваљевској Грачаници” и ”изласку на барикаде”… одвукоше нас у пропаст, ни не примећујући, несретници, шта стварно раде и у чију корист.“ – Видиш, он је мене први назвао идиотом. А сада ми ти бројиш грехе, зашто тебе брине моје духовно стање и мој грех? То је моја лична ствар. Ја се не бринем о теби, немој ни ти о мени.
   ———————
   Калуђер: аха то … па види, лик је его манијак … а таквих пуно СрБско надасве патриЈотско небо. Е сад ти знаш онај његов текст о Младену месији … ма оно на шта је Никола реаговао http://nacionalnapartija.net/mladen-obradovic-mesija-sa-psenicnim-obrazom/ Е сад ако упоредиш тај Боканов текст о Младену … и овај најновији му … јасно је ко дан да лик има и нека шизоофрена цепања. Или има неко провиђење … доживео неку катарзу:

   Јер та два текста су дијаметрално супротна у ставовима му. Мислим, и у овом најновијем описује Младена и екипу … Заветнике Осветнике Гарде Цара Лазара Стројеве Зборове … а људи кад упознају ту екипу побегну главом без обзира. И то је факт. Е сад оно јес мало чудно да о гомили егоманијака пише други егоманијак. Ал факт је факт.

   Е сад ја капирам тебе да си се ти ту нашла директно нападнутом због твог ангажмана око те Ваљевске Грачанице. А наравно да не верујем да је Бокан изабрао случајно баш тај пример јер ето као актуелно је. Мислим исто тако је мога да изабере и пример типа шетње за слободу Ратка Младића, Караџића … не дамо Трепчу итд итд.

   Једноставно ценим да га је неко лично изнервирао из те Антонијове екипе … или можда и сам Антоније. Дакле у сваком случају није случајно навео баш вас.

   Е сад знаш и да је Челекетић из Ваљева, и да је добар са Антонијем, и да смо качили то код нас на НП. И све одлично 5.

   Ал поента у овом Бокановом тескту није толко у закључку колико у реченици;
   „И тада најбоље разумеш (не оправдаваш, али разумеш) све оне младе људе који се, главом без обзира, извлаче из овог кола и тако, бежећи, бране своју сувереност, елементарну назависност и најобичнију људску слободу (која им се, на овакав начин, укида и одузима).
   Разумеш зашто српска прича никако да победи, иако има све аргументе на својој страни и на срцу је огромној већини Срба (па и грађана Србије).“

   • Владимир Челекетић

    Ово ти је још један пример како се „начелна критика“ претвара у бесмислен лични обрачун. Имам примедбу на оне што протествују због Ваљевске Грачанице, због тога и тога, они нам праве такву и такву штету. Имам примедбу на деловање те и те партије, због тога и тога. Без грехова, болида и тројанских кобила. Врло једноставно.

    • Аца Тодоровић

     А где нађе Калуђер да постави текст и овог лудака и издајника Бокана.
     Будалетина и издајник Бокан, извини те на истини, каже да ми који апелујемо да се спаси ваљевске Грачаница, вучемо њих у пропаст. Ту и јесте у праву. Све издајнике попут Бокана и желимо да апелима за спас ваљевске Грачанице, критиковањем недостојног свештенства и одвучемо у пропаст.
     Надам се да ће брзо пропасти и сатрти семе издајничко и Бокану и свим издајницима.

     • Антагонист

      Зар треба ваљевској Грачаници спас? Па она је већ подно гомиле свете водице, нема потребе да се јављају лажни спаситељи (на које смо упозорени у Светом Писму). СПЦ нема ништа против потапања тог храма и то је АМИН за сваког православног хришћанина. Е сад, да ли тамо има и нека струја лажних спаситеља, антонијеваца, то је секташка прича.

     • Аца Тодоровић

      Јел да рекао лудак Вучић да не треба да се спасе Ваљевска Грачаница.
      Ако је света вода над Грачаницом, иди па се окупај у њој и поведи своју фамилију, пази само да не запенеш ногом за неки гроб.
      Значи ако Иринеј каже да скочимо у језеро, да би ми хришћани испоштовали законе православља . Можете и ти и Иринеј да попушите свима нама хришћанинима.
      Антоније је лажни спасиоц а фукара и пљачкаш Вучић је прави спасиоц, говно једно удбашко. Не брини се ти добићеш своју награду у паклу, служећи антихристу, само ћемон се помолити Богу да је што пре добијеш.

     • Калуђер

      Где га изнађе? На фејсу. Изузетним сплетом околности јер сам ја њега давних дана блокнуо јер ми је обрисао први и једини комент који сам написао код њега, па чисто да не губим време у будућности. А при томе ми је комент био куд и камо безазленији од твог. Чак се више ни не сећам шта сам код њега прокоментарисао.
      Што не значи да тебе неко спречава да одеш па да му речеш шта имаш. Ни тебе ни Владимира. Имате и један и други профиле на фејсу па се изволите поразговарати директно са човеком. Вај нот?

      Е сад лако може бити да вас Бокан, сврстава у штеточине … јер знате ићи људима једноставно на живац.
      Мислим мени иде на живац кад ми се Ваљавска Грачаница у сваком другом коменту натура на нос. То додуше не радиш овде код нас на НП порталу, овде си чак шта више изузетно конструктиван ем држиш се задатих тема … скроз фино, примерено, за сваку похвалу, ал приметио сам да на параноји.инфо свако мало стављаш ту Грачаницу по коментима, то ти већ као неки репер за градацију издајништва.
      Ни то не би био толики проблем, свако има неке своје репере ал проблем је то набијање на нос а што исто радите и кад нападате Вучића.
      Капираш паралелу? Изазивате контра ефекат у оба случаја.
      Ситна преписка од пре неки дан
      https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15327398_929047250559069_6457898980156124491_n.png?oh=6d376a6f58915b6ce32a7d5488892572&oe=58E34251
      Rade Rankovic Radikal: To je strasno
      ————
      Калуђер: па ваљда и Ваљевчани имају природну потребу да се упознавају зближавају размножавају … а по црквама то баш и нији … како да кажем погодно. Па према томе дабоме, прво да се надмире људске потребе
      ————
      Никола Марић: Колико је познато црква звана СПЦ је изнела свој став по питању „потапања“, а већина Ваљевчана јесу чланови СПЦ те могу мирно да бораве у кафани, логично х)))
      ————
      Mare Maric: У ваљеву има можда 10 посто православних, остало су комунисти,партијаши,секташи и цигани….
      ————-
      Калуђер: још вам само нацисти фале … шалим се, има и њих
      ————-
      Никола Марић: Строгом селекцијом би можда и дошли до тога да у Србији има 0.16% Срба, само да ли су то они окупљени око Антонија, Акакија или Артемија? Или да их на гомилу збројимо ААА клан!
      ———————————
      Јел капираш нешто из те ситне преписке Ацо? И ти Владимире?
      Добро знам, ти би стручнију анализу. Благодарим.

      Капирате ли зашто само поделио овај Боканов текст на страницу иако ја лично не симпатишем Бокана?
      Па као и увек, не интересује ме ко је написао него шта је написао. Па кад Чеда Јованоић напише да Срби нису само људу који су окупљени око Антонија Акакија или Артемија ја ћу вам и Чедину писанију подићи не би ли вам на тај начин помогао да уочите да мали НП портал није никаква секта нити само још један у низи клонираних патриЈотских сајтова.
      А то што је мени лично Антоније драг лик, првенствено због неких његових … како то да кажем … рецимо активности из 90-ти. То је сасвим друга ствар.

      Јер сврха НП портал није да ја на њему пишем ко је мени мање или више драг. Него шта је сврха Владимире?
      „Основни циљ наше групе је формирање политичке партије националистичке оријентације (Националне Партије) по узору на француски Национални Фронт, Немачку Демократску Партију, Британску Националну Партију, Грчку Златну зору …“
      Браво! Хвала. Настави са активностима.

      А за тако што се људи знају изнаћи махом и управо међу онима који су упознали Зборове Стројове Образе Звери Двери Заветнике Осветнике … и побегли од њих главом без обзира кад су их упознали. Под условом наравно да се нису толико сјебали ем разочарали да су тотално неупотребљиви за било какву сарадњу.

      Дакле људи као обојица и Никола и Војислава, а коју су на време побегли и при томе сачували, како би то Бокан изузетно лепо рекао; „бране своју сувереност, елементарну назависност и најобичнију људску слободу (која им се, на овакав начин, укида и одузима).“

      А што и јесте само поента текста који сам пренео.

      Тако да, кад год има нешто нејасно, слободно се обратите. Стојим вам на располагању.

      И као и увек, ако не одговорим у моменту, није шећер у воду … и сутра је дан
      ———————-

      И Ацо, опусти се, нисмо на параноји. инфо. Кип кул.
      Знаш чему такав начин разговора води … оно јес да је ови Антагонист анонимни бандит. Ал не могу толерисати овде разговоре на нивоу параноје.инфо. Што ће рећи, мани се луђака удбаша гована.
      Одкулирај.
      Штаб радио да си не дај боже у каквом студију са овим Агностиком. У очи му скочио? Не иде то тако.
      Добро, респектујем, лик те је мало испровоцирао … ал кип кул. Није питање живота и смрти.
      ———————
      Иначе Валдимире, капирам ја твоју дигресију на теми. Но проблем.
      Па ја сам први који каже, дај ми конкретно мани ме уопштеног.
      Само ти не капираш, да се неке ствари не морају конкретизовати, јер је непотребно конкретизовати их. Једноставно се уоче. Приме се здраво за готово. С`времена на време се по потреби истакну. А оном коме није јасно увек може да пита. А ко пита не скита.
      Наравно ако има ко да му одговори.

      Е да, иначе приметио сам да хандри Дискус нешто. Ил имамо пар посетиоца на сајту више … оће то тако увече … ил је неки ситан баг … нешто јесте. Ће се реши ваљда само од себе.

     • Аца Тодоровић

      Је ли контролишеш коментаре или ми је проблем са интрнетом

     • Калуђер

      не не, проблем је са страницом и дискусом, погледај на крају мог комента изнад … и ја имам проблема са постављањем

      У крајњој линији колко си већ овде комента исписао? Па ваљда си до сад сконтао да нема никавих проблема за поразговарати се.
      Па видео си на који начин и Владимир и ја разговарамо. Ем се натежемо. Ал разговарамо. Јер стварно би било и сувише непрактично да једно другог блокирамо/контролишемо ако желимо да разговарамо.

     • Аца Тодоровић

      Трудићу се да будем финији, други пут. Али пун ми је.., оваквих ботова, који на свим порталима исту песму певају, позивају се на хришћанство и тврде да Вучић ради најбоље и да бољег од њега нема. Потпуно исте приче као и Антагонист, пишу и на Србин инфо и на фб Ваљевска Грачаница и другим страницама.
      Како им одговарам на другим порталима, тако и радим овде. Знаш и сам да се стоци и псима мора показати место које им припада, тако и овој вучићевој гамади, треба показати где им је место.-
      Да би схватио како делују ови ботови, попут Бокана и Антагониста, требаш да изучиш језуитска правила. Једно од њих гласи „међу католицима, буди католик“ што значи да међу православцима буди православац, међу Србима, буди Србин итд. Они раде по тим правилима. представљају се као велики Срби и велики хришћани а служе онима који уништавају хришћанске светиње и подржавају уништење свега што је србско.
      Ево језуитска правила

      А ево и због чега су уништене преко 100 светиња, од доласка комуњара на власт.

     • Калуђер

      А издајници и њихови плаћеници су? Свако ко не подржава Антојија Артемија и Акакија?
      И који народ Ацо. Кога ја могу да упозорим на било шта? 500 600 људи који су за дан два ичитали најновију писанију на НП порталу о Малигурском http://nacionalnapartija.net/uspon-mladog-i-bezocnog-borisa-malagurskog/
      Па који је то проценат Србског народа?
      Ето нек нас Срба има 7 Милиона. Ај нек нас је 10 са све дијаспору. И који је то онда проценат народа који ја могу да упозорим?
      Ај сачекаћемо Челектића он ће то боље израчунати. Ај толко могу и ја. Дакле вако, 10 милиона напрема 500 му дође ка 100 на према икс. Е сад дигитрона. Икс је дакле; 0,005 процената Србскога народа. Машала!

      А што се тиче Бокана, мучи човек своју муку, гледа како да састави крај с`крајем … мене овај његов текст позитивно изненадио … а недвосмислено рекох и због чега.

      И никог ја неђу да вадим нит из кафане нит из цркве. За причу о вађењу Срба из кафана имате тему о Вредностима, о језуитима знаш већ де.

      А овде је тема конкретан Боканов текст. Не понављај исте тезе из теме у тему то је спамовање. Отерај ме слободно у три пичке материне ал ми не спамуј по порталу понављајући исте тезе из теме у тему.

      Капирам ја и твоју и визију и мисију ал де си мени нашао да објашњаваш сваки пут изнова да је СНС мочвара. Знам!
      Ал имам и других преокупоциа и тема у животу изузев Вучића и његовог брата.

      На пример мога брата. А који је добрих 12 цм већи Србин од мене. Мене нема свега метар 88 а он изђика на метар 98. Србенда!

      Човече знам ту читаву причу око те цркве више. На нос ми изашла! Ти мени објашњаваш неке ствари ко да ја овде немам на НП порталу бар 3 текста о Ваљевској Грачаници исписане. Па јел знаш да имам бар три Владимирова текста овде на ту тему. Па знаш. Па човече божји ја уређујем овај сајт. Да ми ти текстови нису по вољи скинуо би их. Ти уреднику Политике препричаваш шта му пише у новинама. Па зна човек!

      Ајд да препричаваш, но куцкаш. Па де шпарај и своје и моје време. Ем тастатуре нам. Испоштуј ме.

      Ти Антагонисти, човеку ког је полиција и приводила пендречила и у које какве подруме трпала објашњаваш да је бот!?
      Добро ај ниси знао, ал ја знам па ти зато кажем кип кул, смањи доживаљај, одкулирај, шта се палиш безпотребно.

      Ти мени нашао, да обајшањавш ствари о Комунцима? Па хало човече.

      Не објањашевај ми да мрзиш Наташу Кандић! Нема потребе. Смараш ме сотим, понижаваш ме сотим, вређаш ме сотим. Узимаш ми непотребно део мог живота сотим. Време! Управо о томе пише Бокан у свом тексту горе.

      Не причај ми да си бео Србин и Православац … не пиши ми из комента у комента да имаш комп тастатури монитор и интерент прикључак. Подразумева се!

      Изпоштуј ме да не морам те ствари да читам, из поста у поста. Јер сам те исте ствари читао и пре 10 дана
      http://nacionalnapartija.net/vrednosti/#comment-3039135666
      И исте ствари одговорио ко и теби сада.
      Ајмо даље … ако може икако.

      Дакле знам да си бео Працославац ем Србин. Знам да имаш имаш комп тастатуру монитор и интерент прикључак.
      Ајмо даље.

      Дакле нема потребе да се трудиш нит да будеш финији, нит Србскији нит Православнији нит бељи. Све океј, опуштено скроз.
      Само да скапираш де си. Ово мали НП портала а не параноја.инфо. Нема овде Комунаца. Ја их прикољем по дифолту чим промоле нос. По увиђају! Имам лаку руку.

     • Аца Тодоровић

      Издајници су они који раде против интереса Срба, против православне вере као и сви они који подржавају издајнике. бокану не смета што је Вучић потопио манастир и што је свим Ваљевцима угрозио здравље, али му смета што се Антоније и ми боримо да се спасе манастир и сачува здравље најмање 80.000 Ваљеваца.
      Шта је позитивно, што је Бокан написао? Позитивно је да се штите издајници.
      МИ народ треба да упозоравамо шта га чека, ако народ неће да схвати, он је сам одговаран за своје последице, а нама је савест мирна.
      ЈА хоћу да бар покушам да народу отворим очи, НЕЋУ да ћутим и да мирно гледам како народ страада а да подржавам издајнике.
      Навео сам ти језуите, јер се Бокан понаша као јеузита. представља се као велики Србин, а обичан је издајник и фукара. Заболе ме што он саставља, крај за крајем. Кога је брига што ја састављам крај са крајем. бокан треба и да цркне, јер подржава оне који кажу да је радницима у Србији довољно 180евра месечно за живот. Ја бер не радим против свог народа и не подржавам оне који кажу да је потребно раднику 180 евра за живот.
      Комунце сам споменуо не да би ти објасни какви су они, већ да бити дао пример, како људи различито гледају на национализам.
      За мене је национализам, спаситти народ, веру, културу, обичаје, традицију а за Бокана је национализам, служити издајницима на власти, уништити светиње и нека народ поцрка који је дозволио да му издајници владају Србијом и то је за тебе позитивно.
      Ја не гледам да ли је неко више Србин или више православац или више националиста. За мене постоје Србин православац, националиста. Или то јеси или ниси.
      „Србскији“ не може бити, као што не може бити ни мртвији. То што Бокан или комунци себе називају великим Србима и да су они већи Срби, то је проблем у њиховим главама. Бокан би био на другој страни да хоће неко да му плати, али нико неће да му плати, да брани србски народ, православне светиње, србску културу и традицију, јер месечно милиони евра улазе у Србију за разне НВО које имају за циљ да униште све што је србско. Зашто би Бокан попут Антонија пишао уз ветар без икакве користи.
      Деведесетих имали смо националних партија, односно барем су се тако представљале, док су новац добијали од националиста из дијаспоре. Данас немамо ни једну националну партију, јер њих неће нико да плаћа.
      Није ми јасан твој закључак из тих текстова о Ваљевској Грачаници. Ако ти је позитивно ово што је Бокан написао, онда си погрешан закључак извео.
      О бокану који каже да су Срби идиоти са развијеним српским тробојкама, а да нас је унитило недостатак елементарне хијерархије, што значи да нам недостаје поштовање према власти па макар они били издајници и тровали и убијали, не треба губити време и расправљати.

     • Калуђер

      Добро, предпостављам да је и ово
      https://vimeo.com/129081001
      један од тих виђенијих издајника са твог списка
      Јел тако? Не мораш ми даље објашњават … све ми јасно.

     • Аца Тодоровић

      Написао сам да су издајници они који раде против интереса Срба, против православне вере и сви они који подржавају издајнике.
      Што значи свако онај ко није стао на страну издајника, није издајник.
      Наши свештеници знају какво је зло потопити светињу и доста њих и подржавају и помажу монаха Антонија, али неће јавно да се еспонирају, да не би правили раскол у СПЦ и да не би остали бе службе.
      Издајници су у врху СПЦ , односно у Синоду СПЦ. Из синода је избачен сваки владика који се противио потапању В. Грачанице и екуманизацији СПЦ.
      Митропилита Порфирија, нисам чуо да је икада рекао да ће нас упропастити апели за спас Ваљевске Грачанице. Ако то будем чуо од њега, као што сам чуо од будалетине бокана, сигурно ћу га прогласити издајником.
      Мисли да је већ пет Владика избачено из СПЦ, јер не одговарају правцу цркве, који води Иринеј. То што свештеници виде зло и ћуте, они ће сами испаштати.

     • Калуђер

      Добро, ево ја подржавам овај Боканов текст … у више наврата то и истакох. Ем цитирах који се ме делови посебно дојмили. Дакле чека ме наград у паклу. Океј, но проблем. И онако не волим нешто бог зна шта зиму. И све супер одлично 5,

     • Владимир Челекетић

      Оно што се десило у вези са Ваљевском Грачаницом је само добар показатељ какав морални и духовни слом смо ми као народ доживели. Нису ту више важни ни Бокан ни Антоније. Опет долазим на исто питање: шта оне које називамо Србима чини Србима? Шта је остало?
      Поздрав из Ваљева. Дошао мало на одмор.

     • Калуђер

      а фино фино.
      Само што ова тема неме везе са Ваљевском Грачаницом ( узгред буди речено, ти пазиш на тај правопис, мислим да се пише малим словом ваљевска, ал немој ме држати за реч).

      А за те твоје и Урбанове теме о Вредностима и шта Србина чини Србином имате тему Вредностима.
      Исто ко што и Ацо има тему о његовим владарима света.
      Замисли на шта би личио портал кад би сваки пут кад ти поменеш вредности ја окачио Цецину песму? На шта би то личило?

      А кад Ацо помене Владаре света да окачим одма након тога Милослава Илића или шта друго?
      Оћете да пробамо тако недељу дана па можда скапирате шта значи реч спамовање;
      „Kada na temama u forumu ostavljaš komentare koji nisu vezani za tekuću raspravu.“
      Знам знам знам знам, све има везе са „моралним и духовним сломом“ ем дужином сукњи,
      и Аци има све везе са Владарима света и људима гуштерима.
      Па ето тако и могу и ја да тврдим из теме у тему да све везе има са Цецом. Вај нот.

      Иначе мазно ти Миша Ђурковић писанију о педерима, оно Снага речи.
      https://nacionalnapartija.net/snaga-reci/#comment-3057489436

      А ова тема има везе са смарачим. Ал видим ја да то Бокан није довољно добро обрадио па ћу морати ја да се посветим теми, нако на мој начин, буквалније … рецимо под насловом; „Калимеро Талибани, надасве православни“

      И шта смо рекли? Цеца или Мирослав или нешто 10-о?
      Ај нешто 10-о.
      А таман да махнем и Весни
      https://www.youtube.com/watch?v=-7OfpATa7i8

     • Владимир Челекетић

      Овде је „Ваљевска“ великим словом јер је то име, а не присвојна заменица, ако се не варам. Морао би неки професор српског.
      На којим Мишин текст мислиш? Оно, „Нема више мушко и женско“.

     • Калуђер

      аха … то јој је пуно име … оно као Сремска Митровица … па да, онда је дефинитивно великим … ал сам видео на доста места да људи пишу малим па сам помислио да ја грешим. А знаш мене, мене баш брига за то, чак понекад и намерно грешим да изнервирам кога додано, а и под утицајем Немаца доста ствари пишем великим словом у последње време. На пример називе месеца.

      Да да, мислим на тај Мишин текст. Ја га био окачио на НП линију прексиноћ па кад сам сконтао да ти је покрао писанију и само је разблажио, скинуо га.
      Писакрао сам о томе са Ацом овде; https://nacionalnapartija.net/snaga-reci/#comment-3057489436

     • Ana Radmilovic

      Odličan Bokanov tekst, Ne čudi me što je izazvao besnilo kod verujućih u to da će spasiti Valjevsku Gračanicu (neće) a pitanje je i da li sami veruju u to da čine dobro cirkusom koji prave. Poklonici onog velikomučeničkog organizatora verovatno i ne mogu da se shvate u čemu učestvuju ali ne bi bilo loše da, kad im neko na ovako blag način, kao Bokan, ukaže – malo razmisle, raspitaju se za kim su to pošli i šta je moguć učinak (nema ga) i ishod (ne miriše na obro kao nijedna borba koje se latio taj čovek) Ali, dobro, normalno je ubiti glasnika, makar bio i najumeriniji moguč. Nije normalno zamisliti se i raspitati „a u čemu ja to učestvujem“

     • Калуђер

      ја сам мртав човек

     • Ana Radmilovic

      Čekaj, jao. Kuku lele. Pa zašto?

     • Калуђер

      ухх … дуга је то прича … о керуши и седам малих кучића.
      Како год, дед мен вокинг
      Црни плес и ти фазони
      А таман сам изхендлово причу и савим је фино смирио … спустио лопту.
      Ал добро … шта да радим … иловача, ни ја је не волим, ал такав је посао

     • Ana Radmilovic

      Iju, Kaluđeru, da ti nisi ušao u neku sektu? Mrtav čovek, crni ples, ilovača….
      Pa ja sam samo pohvalila tekst koji si postavio… kakvi su ovi sajtovi, ne sme čovek ni lepu reč da kaže. A na onog Acu se nisi žalio nego na mene koja sam se samo malo osvrnula na komentare i poklonike ovog bizarnog kulta i lepo se i ljubazno složila s temom. Budibogsnama! 🙂

     • Калуђер

      ма све океј, добро дошла у клуб … проклетих. Дакле ти, ја, мој буразер, Бокан, Порфирије, Вучић … има лепо се дружимо у паклу. А и ти баш нешто не волиш зиму … тако да, све одлично 5.
      https://www.youtube.com/watch?v=NOErZuzZpS8

     • Ana Radmilovic

      Nikad! Dobro ajde pakao ali vrućinu ne podnosim.Srediću da mi nameste klimu i da budem sama u apartmanu, s probisvetima da se ne družim.

     • Калуђер

      чуј никад. Па не мож сад ти да одређујеш услове смештаја. То иде по заслугама. Чуј средићеш.
      Јел лепо реко Аца;
      „…говно једно удбашко. Не брини се ти добићеш своју награду у паклу, служећи антихристу, само ћемо се помолити Богу да је што пре добијеш.“

      Дакле то је то. Нема ту ти да правиш аражмане. То ти је што ти је.
      И у крајњој линији шта фали мени, буразеру ми, Бокану Порфиреју у Вучићу. Чета мала али одабрана.

     • Ana Radmilovic

      Ček, ček. Ovo postaje bizarno, bez sve šale. Taj Aca će se moliti Bogu da neko što pre završi u paklu (u prevodu umre, a kamo duša ide posle smrti ne znamo i ozbiljni se teolozi ne hvataju takvih reči – ne bez razloga). Egrgo, osuđivati i moliti se Bogu (kom se Bogu ovaj drug molli?) da se nekome nešto loše desi ne samo da je u suprotnosti svemu što pravoslavlje propoveda (možda neke odrođene zilotske sekte, al ne bih o tme, gadno mi), nego je u suprotnosti sa zdravim razumom. Govorila moja baka: „Šta ti želim, nek mi bude“ – mudra žena.

     • Аца Тодоровић

      Увек је добро позивати се на православље, када се требају заштитити они који уништавају православље и Србе. Али када се треба заштитити православље и верни народ, онда православље није битно, важно је да су нам главе на раменима а новчаници пуни.
      У нашем народу је изрека „Како радили, тако нам и Бог дао“. Не бежим ни од које казне само да злотворима и издајницима видим крај. Свако ће од нас добити награду коју заслужује, само на различитим местима. Ако је грех мрзети и желети зло издајницима и злотворима србског народ, прихватам тај грех на себе. Радије ћу и у паклу горети него са издајницима бити у рају.

     • Калуђер

      То Весна дал ја верујем ил не верујем је у крајњој линији моја приватна ствар.
      Како год да је не набијам је никоме на нос.

      А ти ако си читала моје писаније, а јеси, а глупа ниси, могла би да закључиш и да сам ја платио Бокану да испише текст под оригиналним насловом Тескоба. Који сам ја додуше преименовао у „Добар енд пристојан Србин“ јер не волим да на малом НП порталу имам неодређене наслове. Иако сам наслов „Тескоба“ није толико лош … али можда само као поднаслов.

      Како год, и да је неко платио Бокану да напише текст од горе, чини волико.
      Да је сам Чеда Јовановић написа текст од горе ја би рекао опет; то је то. Јер то је моја прича.

      Јер ми је мука од људи који имају потребу да буду већи католици од папе.
      Мука ми је од калимеро талибана којима је најбитније да се случајно неко не услика на фејсу са раширена три прста.
      Мука ми је од ликова попут Срђана Маркаје који треже да им се заклиње на верност.
      Мука ми је од Биљане Ђорђевић, од Фејгеља, Малагурског.
      Мука ми је од свих тих калимеро талибана који би да одређују коју би ја то требао музику да слушам, колке сукње жене да носе, шта да иде на телевизију а шта не, и који привезак да носи Новак Ђоковић.
      Мука ми је од баба трачара које ништа друго не раде него само једне друге опањкавају, како једно другоме окрену леђа.
      Мука ми свих тих малих диктатора, типа Горан Давидовић Младен и Бошко Обрадовић, „елитиста“ на директној вези са богом, а који се грозе сарадника него траже у човеку поданика.
      Мука ми је од људи који нису кадри да разговарају но само да опањкавају. Мука ми је од те њихове „борбе“.

      Јел имате ти и Антоније неки проблем са Боканом? Имате? Супер! Па пробајте да поразговарате, наместо што се закопавате у ровове и правите спискове издајника ко је на чијој страни.

      Јер мука ми је од оних који цитирају Љотића и кажу да је политика брлог у ком се прасци ваљају. Па ког се ђавола онда бавите политиком!? Што коментаришете, што пишете о томе, што мислите о томе? Да би пљуцкали по свему и свачему? Благодарим. Само и Љотић је ишао на изборе. И пролазио како је пролазио. Ал је учествовао у тој „ђавољој“ работи.

      Мука ми је о теоретичара завере типа Никола Алексић и екипа. Мука ми је и од колеге му Лучића.
      Мука ми је од свих оних које врли ти колега Теша Тешановић доводи код себе у студијо.
      Мука ми је од те бескорисне масе.
      Мука ми је од радио Сербоне, од Снаге Народа, од Гнева народа од Милана Миленковича и његовог пресеравања и његовог радија … од Србина.инфо и Фејсбук репортера и њихови надасве СрБских дневника. Мука ми је од тих инфантилности.

      Повраћа ми се од реченица типа; „Док се Срби не врате Богу, вери и традицији, имаћемо све горе и веће олоше и фукаре на власти“
      Колико довољно треба да се вратим да би био добар Србин? У Радноверје, у шта, у традицију из ког века?

      Немојте ме више спасавати од мене самог, а у име некаквог вашег Србства. Јер ја сам сасвим задовољан и колико сам бео ем православан и колки сам Србин. Метар 88. Није нешто, ал ја сасвим задовољан и сотим.

      Јер сви ви који би да ме вратите овако посрнулог које куде, ем још више посрбите ил побелите, ил шта већ … изазивате само контраефекат. Јер почнем да се опирем.

      Е видиш срећко а кад ја то надасве потанко објасним, у више наврата, недвосмислено цитирам реченице ем запажања које су ме дојмиле, онда ме се пита а што се ја сијерим.
      А шта да радим? Шта да радим кад код тебе на зиду читам реченицу извесног Марка Пејковића; „Бокан се иначе приватно дружи са највећим издајницима православља и српства као што су паписти и екуменисти Порфирије, Ћулибрк и Буловић.“
      Шта да радим сем да окачим Секу Алексић.

      А то што је то то твој избор, да се таквим стварима бавиш, па то је ствар твог избора. Мене такве ствари не интересују. Клоним их се чак шта више. Јер тамо де се такве приче воде знају људи да заврше и ко Милија Ћућа.
      И зато се таквог окружења клоним из чисто превентивних разлога.

      И баш зато, Марина Живковић. Па јашта море, шта друго … у здравом телу здрав дух.
      Јер треба сочим и спрати ту дозу пакости и мржње које ширите једни о другима.

      Пробајте за промену да разговарате. Чисто за промену. Лако је копати ровове. За то је кадар и неписмен човек. Не треба му ни комп ни тастаура, доста ашов и крамп па удри од јутра до сутра.

      А у тој комбинацији/понуди мој избор је у сваком случају Марина. Зашто баш Марина? Па ето послала ми Биљана из Швице. Ја то до тад нисам чуо ал ми добро дође. Ради радњу. Како ко оће вако посрнулог да ме врати на прави пут, ја му само окачим Цеце Јецу Марину … и зна човек да сам продо душу ђаволу … и остави ме на миру. Шпарам и њему и себи време сотим. Дакле Марина, јер нећу да будем добар енд пристојан Србин по вашим аршинима.

      https://www.youtube.com/watch?v=KhNaS0PQ9io

     • Аца Тодоровић

      Не знам да ли си ово написао мени или Весни или си копирао текст, али све једно.
      У 90% случајева од чега је теби мука, мука је и мени, али ми је мука и од четника попут владике Прохорија, који пева четничке песме а каже, „не треба обнављати православне храмове у Словенији, кад већ има католичких“.
      Мука ми је још и од хиљаду четничка, који пијани ходају Равном Гором, певају четничке песме а тапшу издајнику који хвали Мурата.
      Мука ми је од свих улизица попут Бокана , који траже да скинемо гађе и да се дубоко наклонимо пред сваком влашћу.
      Мука ми је од свих Срба који су 500 година дозвољавали турцима да прву брачну ноћ проведу са њиховим женама. Зато сам на профилну слику ставио Карађорђа, који је убио турке који су дошли да спавају са његовом женом. Каква је разлика између Бокана и Срба који су дозвољавали да турци спавају са њиховим женама.?
      Циљеви и начели НП.
      I. СРБИЈА – СУВЕРЕНА СРПСКА ДРЖАВА

      Србија – суверена српска држава која поштује и законски штити европско, хришћанско, културно и историјско наслеђе српског народа које је темељ успостављања националног вредносног система.
      Ко ти је писао циљеве и начела НП?
      Како ћемо да испоштујемо ове циљеве и начела? Тако што ћемо као и Бокан скинути гаће и дубоко се наклонити свакој власти са речима „Само Ви радите свој посао“.
      То код мене не може, нити ми набијајте на нос нека хришћанска правила попут да ако ми ударе шамар у једна образ да потоурим други, или да није хршићански желети смрт издајницима и фукара. За шамар сам спреман да откинем главу а за издају да обесим.
      Онај ко прекрши хришћанска правила, попут издаје и преваре,за њега не важе и нема право да се позива на њих.
      Ваљевско Грачаница је хришћанско наследство и њено рушење, је рушење хришћанског наследства против чега се залаже НП.
      Шта треба да се деси са оним који не поштује циљеве и начела НП??.
      Лепо је нешто хтети и имати циљ, али треба знати и на који начин се може тај циљ остварити.
      Ово је издајник који хвали Мурата.
      https://www.youtube.com/watch?v=bZJJFbUzjhE

     • http://www.svetlica.org.rs Војислав Владимировић

      Не могу да отворим цео коментар, али јасна ми је поента…
      НП је усвојио тај принцип да није битно ко је рекао, већ шта је рекао…
      Јесте да је мени тешко да прихватим да опскурни типови попут Бокана могу да напишу и понешто смислено. Али ето убоду понекад и он и Басара, па и Чанак… И ја тај принцип поштујем, све док је он равноправан и неискључив.
      Тако да разумем што је ту и Бокан, а и добро је ово срочио.

      Иначе, баш сам га јуче помињао са Весном:
      Ja moram da ti citiram jedan status
      mislim da ćeš znati od koga je:

      СРЕЋНА СЛАВА СВИМ СВЕЧАРИМА!

      И ја сам духовни племић ”од Светог Николе”, као и сви они што, заједно са мном, данас славе овај мистични празник једног од највећих чудотвораца и светитеља (ратника моћне Христове војске).

      Onda ide jedan deo o Lazaru, Padu Smedereva i o tome kako smo mi svi plemićki narod koji je duhovnom snagom iznedrio Karađorđa i Miloša. I za kraj:

      P. S.
      Молио бих вас да ми евентуалне честитке за Славу ставите као коментар испод овог текста, да се мој фб профил не би претворио у шаренолику огласну таблу…
      Унапред хвала!

     • Калуђер

      Па да бре, то је то … човек лепо замоли.
      А ти си мртав човек.
      Па зар не беше да Весна не чита никад Боканове писаније до краја?
      Ево лепо вели жена; „Раније док ми је још био међу пријатељима, на почетној страни ФБ су ми излазили његови статуси, од којих ниједан нисам до краја прочитала…“
      Ал ај ваљда од како нису пријатељи почела је да их чита до краја.

      Како год мене занитересова шта то човек још лепо пише, а на задату тему јел … и изнађох факат занимљивих ствари. Убацићу их касније испод са уредничким налогом.

      А боме једна писанија, од пре нека три четири дана му … ни да сам је ја наручио. Значи оно кад буквално изналазим моје реченице. Окачићу је отом потом горе на НП линију.
      А и реално шта и очекивати од таква два грдна издајника но да исто мисле и исто пишу … бар на неке теме јел.

     • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

      Бокан: Када неки фетиш победи све оно рационално у вама, препуштени сте унутрашњим, неконтролисаним стихијама. И онда више није важно ништа конкретно, ништа важно, вама наклоњени или корисно.

      Ваш опсесивни фетиш вас држи у шаци – без обзира да ли је реч о мрежастим чарапама, комунизму, Вуку Драшковићу, веганству, ваљевској Грачаници или омиљеном фудбалским клубу.

      Једноставно, ви се ”укључујете” чим се појави ваш фетиш – и онда он почиње да неконтролисано влада вашом (поприлично суженом) свешћу, не прихватајући никакву и ничију примедбу или савет. А ”искључујете” се чим ваш фетиш сиђе са хоризонта, и онда опет постајете нормална, поприлично трезвена бића…

      Фетишизација онемогућава чак и обичан разговор, као и покајање, опроштај, самокритичност, преображај, разумевање противникових аргумената, савезништво из тактичких и стратешких разлога… и толико тога другог.
      https://www.facebook.com/dragoslav.bokan/posts/10154777761014144
      ——————
      Pukovnik Ivković: Бокан кружи као киша око Крагујевца… баш као што сам очекивао!! Написао је испод текст у ком је објаснио све осим оног кључног што сам га питао – а то је његово мишљење о потопљеној светињи. То, од њега барем, нисмо чули нити ћемо чути. Ово доле је класичан одговор кривца који крије нешто и ради за ко зна кога и за ко зна чије интересе, а претвара се да ради нешто за Србију. Али пошто сам кротак човек као и сваки хришћанин ред је да га опет питам да се објасни. Дакле зашто одбија да каже било шта о потопљеној Грачаници, и зашто на конкретна и јасна питања даје увијене и ескивирајуће одговоре? Бокане, објасни се, НАРОД те чита! Ајде…
      ——————-
      Бокан: Са неваспитаним примитивцима се не разговара у озбиљном свету. Ни на коју тему. Не разговара се чак ни кад си у заточеништву, а камоли на слободи… Веома једноставно. Непоштовани досадњаковићу, лажни пуковниче, врати с у подрумче из кога си изашао, недостојан, на светлост сунца… Ти ћеш било кога да пропитујеш ма шта?!
      ——————–
      Surovi Osvetnik: На примеру Драгослава Бокана најбоље можемо да видимо слику човека који је све, само не слуга народних интереса. Па запитајмо се какав је то човек који би радије писао километарски пост и гунђао као каква залудна баба уместо да одговори на једно од кључних српских питања – питање о Ваљевској Грачаници. Погледај народе ко је овај човек који се башкари на трибинама и промоцијама, пијуцка шампањ на коктелима, једе шкољке и лигње, а кад му скромни и поштени припадник НАРОДА који дотични наводно представља постави једно скромно питање – да се изјасни о потопљеној светињи – дотични се узјогуни ко да му је неко опалио шамар. И још пљује по народу!

      Запитајмо се народе ко је овај човек, а ја ти Бокане препоручујем да се извиниш народу и одговориш на постављена питања како би се бар мало опрао пред НАРОДОМ, јер знамо шта радиш, али ипак праштамо јер смо хришћани Бокане.

      Ја Бокане ето не идем на премијере и промоције, не пијем шампањ и не једем кавијар на коктелима. Ја сам само скромни хришћанин и поштен и патриотски настројен човек из народа који жели твој одговор на питање о Ваљевској Грачаници. Зато уместо што избегаваш питање, одговори човеку из народа, па није то тако страшно питање за тебе. Или можда јесте…?! Ајде…
      ——————
      Бокан: Сад можете да видите како то изгледа имати фетиш. Овде смо и ја и ”ваљевска Грачаница” фетиши овог многоименог легиона (једног човеколиког бића у више издања). Ја сам негативни фетиш, све најгоре (једем лигње и кавијар, пијем ”шампањ”, идем на понеку премијеру и промоцију – сликам се, успут, са својом женом Жељком – и не желим никако да одговорим на наметнута питања), а ”ваљевска Грачаница” је у овом уму – позитивни фетиш (најважнија православна светиња свих времена, мерило нечије правоверности и духовности, ознака нашег режимског или опозиционог става… и још којешта у том истом смислу).

      И као фетиши, ми смо неизменљиви и искључиви симболи ”зла” (ја) и ”добра” (потопљени манастир). Мене да нестане и овај ваљевски манастир да изрони из језера – Србија би била рај на земљи. Сви би проблеми нестали, под дејством магије ова два велика (Пуковникова, Оклопникова, Осветникова…) тријумфа. Али… увек постоји то ”али”, што девојци срећу квари… 🙂

      Срећом, увек неко од најглупљих припадника наших унутрашњих непријатеља (костимираних у народну ношњу и ”бригу за српство”) истрчи пред руду и покаже незамисливо ниски ниво (сујета, завист, мржња, идиотлук, неспоособност за разумевање чак и најједноставнијих правила мишљења и понашања…). Тако илуструје оно о чему сам управо написао пар речи, да људи не морају да се муче замишљајући.
      Овде се управо то догодило, уз минималну-метаморфозу (истог у истом) Оклопника у Пуковника, па онда и Пуковника у Осветника (притом суровог), с истим речником и ”аргументима”. Пример дебила из нашег блатњавог сокака… Није лако онима који из најбоље намере и идеалистички бране наш православни манастир у друштву са оваквим мороном. Али, то је одувек и био проблем српског родољубља (као са ЈУЛ-ом и одбраном мостова у време НАТО бомбардовања)…

      Каквих ту све идиота има, да човек не поверује. Па није тешко режиму да влада кад ми морамо да се гањамо и расправљамо са оваквим фриковима. Треба преживети те лудаке тобоже „на нашој страни“.
      Ко њих преживи „ни пакао му неће тешко пасти“…

     • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

      Никола Марић: Прочитах и оне Боканове коментаре, те помислих – штета што их је Бокан звани слина написао… ? Уме некад да буде врло проницљив, просто не знам шта се са тим човеком десило…
      ————–
      Калуђер: па ја написах још код весне, пренео сам то и НП … читао си:
      „Е сад ако упоредиш тај Боканов текст о Младену … и овај најновији му … јасно је ко дан да лик има и нека шизоофрена цепања. Или има неко провиђење … доживео неку катарзу:
      Јер та два текста су дијаметрално супротна у ставовима му.“
      ————–
      Никола Марић: Можда је то за Младена био сађ један тешки трол – сарказам ???
      ————–
      Калуђер: ха хааа … није нажалост

     • Калуђер

      Чисто да не останем недоречен, што се тиче Боканове „преписке“ у коментарима а коју сам убацио са извесним му „Pukovnik Ivkovićим“ и „Surovi Osvetnikом“ … ради се наравно о Бокановим клоновима.

      Човек је познати контролфрик као и сваки егоманија уосталом … а и драматург … па је направио малу драму.
      Поразговарао се мало сам са собом. Али строго контролисано!
      Јер боже мој, и овако и онако није љубитље демокрације и слободе говора.

      Но без обзира и на то фине тезе је изнео „преписци“. Па што их не пренети, иако знам да сам себи набацује лопту.

      Што не значи наравно да му сличне опаске нису доиста упућиване. Да наравно, јесу. Само Бокан праве опоненте, праве људе блокира, зачепи им уста, а онда се на миру „поразговара“ са својим клоновима.

      Класичан тролер. Википедиски примерак, па каже под ставком три
      „Тролер често користе лажни идентитет за контролу и напад на сопствене теорије. Тако трол може ступити у разговор са самим собом. Коришћење неколико идентитета се сматра најнижим обликом троловања.“

      Тек толико, да се зна.

     • Аца Тодоровић

      Са 4 његова коментара, тешко је проценити да је кул

     • Аца Тодоровић

      С једне стране треба постављати и овакве текстове, да би народ упознали ко су нам издајници и њихови плаћеници. Са друге стране , треба да пазиш на свој имиџ и да се ограђујеш од оваквих слободно могу рећи антисрбских и антинационалних изјава.
      Данас у Србији су различити погледи шта је то национализам.
      За комунце, национализам је љубав према петокраци, За издајнике попут Бокана, национализам је клањати се свакој власти и штитити њене интересе. Опет за неке друге национализам је мрзети све остале народе. Зашто народ овако мисли, криви су комунци, који су народу испрали мозак да је национализам опасна ствар Скоро 50 година на свим медијима је представљана борба против национализма. Тито, Ранковић, Кардељ, у својим говорима, увек су упозоравали да је највећа претња социјалистичком самоуправљању бујање србског национализма.
      Национализам је љубав према својој домовини и народу и поштовање историјске традиције, вере и културе. Националиста никако не може бити онај ко не поштује све ово. Не може се причати о љубави према србству а не поштовати вера, традиција и култура.
      Што се тиче ваљевске Грачанице, она је показала ко је вера а ко не вера у народу. Онај ко није стао у одбрану Ваљевске Грачанице, он није националиста и стао је на страну издајника.
      Код потапања Ваљевске Грачанице, није проблем само потопљен манастир, проблем је што је језеро напуњено и ако брана нема употребну дозволу и ако цео пројекат нема студиију о утицају на животну средину. Овако коришћење бране нема нигде у свету, а то се само дозвољава издајнику ВучићУ? Зашто. Јесте Вучић Богом дан, јер овај народ није ни заслужио боље. Бог је дозволио да се потопи манастир и да Вучић влада Србијом, да бин се народ тргао из сна, али народ и даље се повија према свакој власти према сваком издајнику.
      Вода из језера је већ загадила изворе пијаће воде, али Ваљевцима, баш их брига, битно је да им кафане раде. Па и у Београду се више буне што су им порушене нелегално изграђене кафане, а за светињу баш нам бригу.
      Ако хоћеш, да имаш националисте и часне борце, онда мораш народ да отргнеш од кафана и вратиш вери, традицији и култури.