Документарац о Дражи није прошао

Документарац о Дражи није прошао

Данас смо добили резултате конкурса Филмског центра Србије за документарне филмове, за продукцију. Наш документарац “Генерал Дража Михаиловић“ није прошао. Први на листи од филмова који су прошли је филм “Деда мразова тајна радионица“: Пре три месеца, када филм о Дражи није прошао на конкурсу за предпродукцију, прошао је филм о Че Гевари.

Нису ми позната имена чланова комисије, сем шефа комисије, јер је шеф аутор филма који сам гледао. Тај филм зове се “Комунистички филм“ (Синема комунисто). И, дакле, филм је промоција зла – идеологије која је у 20. веку убила 100 милиона и мучила безброј људи.

У каквој смо ситуацији као народ, види се што је незамисливо да у ма каквој комисији, толико година после рата и “револуције“, буде аутор филма који се зове “Четнички филм“. Који додуше није ни снимљен, кажем теоретски. Овако, стално гледамо петокраре. Никако да се то мало окрене.

Ко уопште треба да освоји власт па да се изврши лустрација?

Још гора вест је да није прошао филм Мирјане Вукомановић “Ваздушни мост“. Мирјана је режисер играног филма “Три летња дана“, као и многих документарца. А ваздушни мост је наравно “Операција Халјард“. За овај филм у Америци су интервјуисани многи спашени пилоти. “Операција Халјард“ је, мада некако на прикривен начин, део државне политике и несумњиво велики бренд Србије – како год да се то посматра. Филм о њој је државни интерес.
А Мирјана Вукомановић је доказани аутор. За њу не могу да кажу да је испод неких професионалних стандарда, ако то евентуално кажу – у образложењу додуше нису рекли, наведене су само неке опште примедбе типа “неоригинални приступ теми“ – на пример за овај наш рад:

Милослав Самарџић
25. новембар 2016.

Коментари

 • Аца Тодоровић

  знам да ће ми Дуле замерити, јер ће опет рећи да пишем теорије завере, али документарац о Дражи није прошао, јер масони који су поставили комунисте на власт у Србији, и даље владају не само Србијом већ и светом и они одлучују шта може да прође а шта не може.
  Ако хоћемо да решимо проблем страдања и нестајања Срба и Србије, онда морамо да нађемо узрок тог страдања и нестајања.
  Можемо ми да кукамо на народ, да је он крив за све, али колико год народ будемо вукли за рукав и враћали на прави пут, толико и још више и јаче има оних који ће народу говорити да иду њиховим комуњарским путем. Народ иде за оним јачим, а јачи су масони-ционисти који у својим рукама држе медије и све владаре света. Без елиминације оних који народ вуку на погрешан пут, нећемо ништа постићи.
  Калуђеровићу, ово није теорија завере, већ истина и чињеница. Од истине можеш бежати, али не можеш побећи.

  • урбана герила

   Дај бре Ацо, по теби је народ бесловесна стока. Сад, слажем се да се велики број људи понаша као стока, живи као стока и мисли колико и стока. Међутим, колико сам разумео ову нашу занимацију, треба да се бавимо онима који се нису препустили богатом сточном фонду наше политичке несвести. А такви не иду тек тако овамо онамо… а оно што је поента код теорија (или не) завере, није да ли је то тако, него да наши непријатељи раде свој посао, а шта ми радимо? Е, ту конкретно крећу апологије, криви нам комунисти, масони, курта, мурта. Или још горе, народ је ‘вакав, ‘накав. Пусти њих крају, шта ми радимо, конкретно ми који размишљамо?

   • Аца Тодоровић

    Е па видиш шта ми радимо. Док наш непријатељ ради свој посао, ми се међусобно оптужујемо да смо ми криви за нашу пропаст а не наши непријатељи.
    Узалуд је да наш народ терамо да се бори ако му не покажемо ко су његови и непријатељи и против кога треба да се бори. Кад кажем да су наши непријатељи ционисти-масони, најчешће добијем одговор да је то теорија завере, а да наш народ је заправо стока. Такво понашање иде на руку нашем непријатељу.
    Народу морамо показати, ко су наши непријатељи, морамо разоткрити који су њихови планови, на који начин они остварују њихове планове и ко су издајници који раде за њих. Веруј ми да мање од 50.000 Срба посећује политичке форуме и мање више знају истину о ционистима и масонима. Шта је са осталим бар 7 милиона Срба. Они не знају за планове масона и циониста. Верују да ће им неки Вучић или Шешељ донети благостање..Е сад ти њих називаш стоком, а они појма немају шта се крије иза сваке власти која је била у Србији у последњих 70 година. Ако народу не пружаш знање, онда га немој оптуживати за незнање.
    Ми који размишљамо, прво требамо да народу пружимо истину ко стоји иза и за кога раде наши политичари. Када разоткријемо планове наших непријатеља, када покажемо ко су његове слуге у Србији, онда можемо рачунати на народ да устане и да нешто промене.
    Овај интернет су измислили ционисти да би нас држали под контролом, али је интернет узео толико маха, да је скоро немогуће контролисати. Искористимо овај интернет да разоткријемо нашег непријатеља и његове планове, а не да се међусобно оптужујемо и називамо истину, теоријом завере.
    Не можемо народ окренути против циониста-масона, ако они народ држе чврсто под контролом. Морамо ционисте-масоне ослабити а народ обавестити о њиховом раду и плановима, па тек се онда борити.

    • Калуђер

     „знам да ће ми Калуђер замерити, јер ће опет рећи да пишем теорије завере,“
     Па нећу толико, имам ја чак и питање на тебе у вези тих теорија завера ал оставићу то за посебну тему … па кад је скоцкам послаћу ти линк.

     • Владимир Челекетић

      На Дверјаском ФБ је објављена фотографија једног министра, ваљда се презива Кнежевић, када је учлањен у масоне или како се то већ каже.
      Има доста тих прича о масонима и ционистима, али бих рекао да Аца прави једну грешку у процени. Не ради се само о томе да народ не зна, него то велику већину не занима. То, просто, није аргумент. За Душана Михајловића се, на пример, већ годинама, прича да је масон.
      Ми стално полазимо од погрешне претпоставке да су Срби православан народ. Они то јесу, да кажем, номинално, као што су Французи римокалтолици, а колики су Французи католици, лично сам имао прилике да се уверим. За добар део јавности не постоје никакви релевантни вредносни или морални критеријуми. Подршка за режим произилази или из личне користи или је у питању пуко слеђење вође, као у стаду. Не треба се бавити већином. Идеја је мобилизација мањине, али је питање које мањине, шта је циљна група. Зато сам помињао национализам и конзервативизам. У том смислу нам неће помоћи Милине „мудролије“ и расправе о певаљкама.

      Иначе, о заверама сам једном писао, па ево за Ацу и Урбаног.

      http://nacionalnapartija.net/teorije-zavere-i-politicka-praksa/

     • Владимир Челекетић

      У првом говору у Европском парламенту, после британског референдума, Фараж је рекао, отприлике, овако:

      „Када сам пре седамнаест година дошао у овај парламент, рекао сам да је мој циљ излазак Уједињеног Краљевства из Европске Уније. Тада сте ми се смејали. Е па, колико видим, сада се не смејете.“

      Зашто стално размишљамо о томе да ли ће народу нешто моћи да се докаже, да ли ће схватити, да ли има неко јачи ко ће га одвести на другу страну, да ли ће нам медији бити доступни..? Циљ је постојати. Понудити алтернативу. Али да би се то могло треба знати шта је алтернатива. Треба је јасно профилисати, тако да је људи разумеју, макар је се и бојали, макар је се и гадили, све је боље него да не разумеју, а како ће разумети, ако и они који алтернативе нуде, суштински, не знају шта хоће.

     • Калуђер

      Е супер за онај текст о заверама. Таман да ја не морам да се цимам око тога. Чиниш волико.
      А за Милу ћу те убити као зеца. Али вамо http://nacionalnapartija.net/internet-agitacija-i-urednicka-politika-iv/#comment-3030959570

     • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

      Урбани; Ацо, Брате , мани ме расправа у стилу Србин.инфо! Ја у клин ти у плочу! Ако ниси схватио шта сам ти написао, немој ни да изврћеш. Прочитај лепо поново, па ако не капираш питај. Сам пишеш да народ ништа не схвата, води га ко хоће. Сам си ставио тај народ на ниво бесловесне стоке. Ја могу да се сложим да многи и живе сточним животом и ту нема ништа спорно.

      ,,Можемо ми да кукамо на народ, да је он крив за све, али колико год народ будемо вукли за рукав и враћали на прави пут, толико и још више и јаче има оних који ће народу говорити да иду њиховим комуњарским путем. Народ иде за оним јачим, а јачи су масони-ционисти који у својим рукама држе медије и све владаре света. Без елиминације оних који народ вуку на погрешан пут, нећемо ништа постићи.“
      Ово си ти написао, зар не? Како ти, молим те, замишљаш да таквима ишта објасниш? Пошто стално пишеш како треба то обелоданити, и тада ће сви схватити и поћи у борбу, ето ја би те замолио да изнесеш начин којим ћеш објаснити све то. Исто као и да елиминишеш центре моћи. Ако га имаш, то је равно открићу телепортера или путовања кроз време!

     • Калуђер

      „Брате , мани ме расправа у стилу Србин.инфо! Ја у клин ти у плочу! Ако ниси схватио шта сам ти написао, немој ни да изврћеш. Прочитај лепо поново, па ако не капираш питај.“
      Хе хеее … јебига, навика. Требаће му мало времена да се прешалта.

      Иначе, хтео ја да напишем Милославу на његово питање из текста; „Ко уопште треба да освоји власт па да се изврши лустрација?“
      па док подржаваш оне који се утркују на гроб војницима који доведоше Титу на власт да им положу цвеће (а он подржава Дверце) шта очекујеш да буде боље у том смеру. После ми га било жао, да му не стајем на муку, па одустах. Реко ај барем да му подигнем писанију, бар толко могу јел.

     • Аца Тодоровић

      Ја нисам рекао да је народ стока, већ да народ живи у незнању, јер са народом манипулишу светски владари-ционисти преко својих слуга. Одакле ће народ да сазна да да светом владају масони и да они стоје иза сваке власти у Србији. Ово мало народа што зна ко и како влада светом , није довољно да се било шта покрене и промени. Ево прво ти и Калуђер тврдите да су то само теорије завере, шта мислиш како је отворити очи милионима Срба да би сазнали истину.
      Слажем са Владаимиром, није проблем само не знање, већ је проблем што људи неће да прихвате истину да су изманипулисани и преварени са лажним владарима. погледај комуњаре. Неће да прихцвате истину о комуњарама и њиховом деловању.
      Народу се морају отворити очи и упозорити шта их чека ако наставе да прате масонске слуге. немамо довољан број народа за потпуним знањем, ко и како влада и шта нас чека ако се не пробудимо и не устанемо у борбу против зла.

    • урбана герила

     Брате, мани ме расправа у стилу Србин.инфо! Ја у клин ти у плочу! Ако ниси схватио шта сам ти написао, немој ни да изврћеш. Прочитај лепо поново, па ако не капираш питај. Сам пишеш да народ ништа не схвата, води га ко хоће. Сам си ставио тај народ на ниво бесловесне стоке. Ја могу да се сложим да многи и живе сточним животом и ту нема ништа спорно.
     ,,Можемо ми да кукамо на народ, да је он крив за све, али колико год народ будемо вукли за рукав и враћали на прави пут, толико и још више и јаче има оних који ће народу говорити да иду њиховим комуњарским путем. Народ иде за оним јачим, а јачи су масони-ционисти који у својим рукама држе медије и све владаре света. Без елиминације оних који народ вуку на погрешан пут, нећемо ништа постићи.“
     Ово си ти написао, зар не? Како ти, молим те, замишљаш да таквима ишта објасниш? Пошто стално пишеш како треба то обелоданити, и тада ће сви схватити и поћи у борбу, ето ја би те замолио да изнесеш начин којим ћеш објаснити све то. Исто као и да елиминишеш центре моћи. Ако га имаш, то је равно открићу телепортера или путовања кроз време!