Горан Давидовић и Ресавска школа

Горан Давидовић и Ресавска школа

Марко Томић: Који су сад па ови, НСФ?

Владинир Челекетић: Тај Марко Гајиновић је, ако се не варам, био у организацији Аутономни националисти и говорио је на оном митингу против имиграната који су организовали Образ и СНП Наши прошле године у септембру.
Изгледа да су доста преписивали из НП програма.

Марко Томић: У бљицу пишу да је Горан Давидовић оснивач.

Владимир Челекетић: То нисам знао. Занимљиво, круг се затвара. Идеја за НП је први пут изнешена код Давидовића на сајту, пре неких 6 година. Тада му се партија звала Нови Српски Програм, ако се не варам. Он је био у затвору, а ми смо покренули расправу за начела нове партије. Онда је он изашао из затвора и прекинуо целу ствар, па смо се ми „преселили“ код Калуђера у „штенару“, а после направили свој сајт. Сад он прави партију и сасвим је извесно да су добро ишчитали НП програм. Једино што код нас нема, колико сам, овако, на брзака видео, то је оно: брат је мио које вере био.

Марко Томић: Ваш програм је много обимнији и јаснији, њихов је кратак и непотпун, ако могу тако написати. Изгледа да су преписали најважније из вашег програма.И кад већ помињемо Давидовића, Ви сте господине Владимире у некој свађи са Давидовићем, ако смем да питам?

Владимир Челекетић: Не, никако. Било је како сам рекао. Он се вратио из затвора и прекину нашу расправу о програму нове партије, која се одвијла на његовом форуму. Ја сам, тада, имао малу преписку са њим где сам покушао да га убедим да је потребна нова и права националистичка партија. Детаља се више не сећам, тек, напустили смо његов форум и наставили без њега. Никакве свађе није било. Једноставно се тада нисмо слагали, Иначе, човека никада нисам упознао. Он је после отишао у Италију и дуго о њему ништа нисам видео до текста који је пренео Србин.инфо и који смо и ми овде пренели.

Калуђер: Највеће несугласице са Гораном сам у суштини својевремено ја имао, не толико око начела/програма колико око устројства партије/организације.
Једноставно ја се никада нећу прихватити активности у било којој организацији а која своје устројство заснива на диктаторским принципима, па да је и мој рођени брат Вођа Вожд Фихрер Војвода или шта већ те организације.

Тако да те несугласице са Гораном нису личне или начелне/програмске природе него принципијалне а које се првенствено устројтва тичу.
Ја лично чак и готивим Горана, и његову жену такође, са којом сам изузетно лепо сарађивао … ал готивим ја и Шешеља и Коштуницу на пример, па опет нисам код њих у партији а управо због диктаторског им устројстава партија.

Најкраће речно, држим до свог основног људског достојанства. И по том питању не правим конпромисе, па ко год да је у питању, и без обзира колико ми тај неко био драг оли готиван.

29. март 2016.
Детаљније овде

Коментари