Интернет агитација и уредничка политика IV

Интернет агитација и уредничка политика IV

1065
43
Калуђер

Аца Тодоровић: Можете ли ти и Владимир, да постављате чешће и више текстова на сајт НП. Да би привукли више читалаца и коментатора. Поздрав.

Калуђер: Не. Има сасвим довољно портала са масом текстова. Чему правити оно што већ постоји

Аца Тодоровић: Има али сви су закупљени. Србин инфо ради за радикале и дверјане, а да би објављивао нечије изјаве и праве вести, тражи да му се у напред уплати на две године. На Србин инфо се постављају не битне информације, углавно са Курира, Ало или Блица, које нико нормалан не чита у Србији. Остали портали имају мало вести, а неки немају дискус.. Људи хоће да читају али и да се чује њихов глас. Са више вести на сајту НП, могли би да одвучемо читаче са Србин инфо, па нека га читају радикали и Дверци. Могао бих да Вам помогнем у избору вести. Проналази бих на другим сајтовима и слао у инбокс а Вас двојица би постављали. Немамо довољно вести о пљачки и издаји од стране режима. У Србији је све под контролом режима. Предпостављам да је сајт НП отворен на адреси или у Немачкој или Африци, што је добро, да га режим не може лако да обори.

Калуђер: У Америци смо регистровани. Види, све је то поприличан посао … који изискује време … а нико од нас није у пензији, ал у сваком случају о свему се да подиванити

Аца Тодоровић: Размислите обојица. Могао би се придружити још неко и помоћи у раду. Не треба Ви да пуно да коментаришете, већ само да постављате вести.. довољно је да по два-три сата дневно будете и поставите неколико вести а можда би се и јавио неки спонзор за рекламе.

Калуђер: ево управо сам сео да ти напишем пар речи
елем, што се тиче малога НП портала, уредничке ми политике и тако тога … нешто си изчитао … а нешто ниси, па ћу се зато потрудити да у пар речи изнесем суштину. А пре тога ћу убацити и малу преписку између Владимира и мене од пре неки дана, а која овде више паше, а и у њој је доста речено.
———–
———–
Владимир; Што се Србин.инфо тиче, ја ти стално причам, не можеш бити тако избирљив у јавном простору. Једина друга опција је да имаш затворен кружок, нешто као удружење хобиста, где су сви на истој линији, али од тога нема користи у политици.
————
Калуђер; Не могу у јавном простору али могу овде бити избирљив. Јер мали НП портал јесте јавни простор ал није јавни ВеЦе па да свако у њему може да врши нужду, а нит је друштвена својина па да има уставом загарантовано право на свашта којешта.
И на тај избирљив начин, а уз никакву рекламу ем минималан труд, добијам да ретки посетиоци страницу темељно ичитавају … од корица до корица … а не пискарају на њој забаве ради.
И увек јој се враћају. Дал једном месечно ил једном недељно, ал ту су.

У крајњој линији, сасвим је довољно да са два три различита аутора, да тако кажем; прошарам твоје текстове које избациш са времена на време. И то је то.
———–
———–
Дакле ту ти је малтене па све речено. Пресудно за такав начин вођења портала је управо фактор времена, дакле новца. Јер нико од нас није у пензији, нит имамо бог зна какав буџет за ови хоби.

Ја сам у више наврата у овој теми, а са већ трећим наставком, истакао, већа, квалитетна динамика на порталу зависи изкључиво од броја квалитетних сарадника, односно новца.

Аца Тодоровић: Не могу да ти одговорим на сајту, јер кад укључим одговор, трокира ми комп. Можда би било више средстава, када би била боља динамика постављања вести. Треба пробати привући људе са боље уређеним сајтом, а ако не успете сваког тренутка можете да се повучете. потребан би нам сајт на којем би критиковали и режим и ову тзв опозицију, али и понудили решења. На Србин инфо нема оних, који нуде решења, а таквих има и у Србији и ван Србије.

Калуђер: океј, направићемо нешто … да, тај дискус превише оптрети страницу чиме се накупи одговора

Урбани: хтео више пута да завапим: дајте људи мало објава и прича о ономе због чега смо се овде скупили, а не да се препиремо о томе има ли естетика мерила или не. Или да из ината качимо нечије што глупље објаве са фејсбука. Препоручивао сам неким људима страницу, а они кад погледају, питају ме каква је бре оно глупост? Нема везе са политичким решењима, све нека пљувачина и некакве глупости са фејса.

Калуђер: писао ми је Аца на ту тему пре неки дан.
Видећу ја колко још данас, а ако не данас онда преко викенда гарант да пребацим ту ситну преписку са Ацом у нови наставак теме; Интернет агитација и уредничка политика.
Па ћу пребацити и ово твоје од горе.
Морам тако јер баш ми се и Аца жалио да на старој теми која се сотим бавила не може да остави комент јер му комп трокира чим се накупи више коментара на Дискусу испод једне теме.
А што се тиче тих људи којим се не допада садржај … то ти могу одмах рећи, слободно нек ми пошаљу своје паметарије, веома радо ћу их окачити … ако ми се допадну.

Урбани: Ма није брате у томе ствар. Него да је паметаријама и сличном избору којечега место на личном профилу на Књизи Лица, или подобним друштвеним мрежама. Ипак мислим да је ово страница намењена политичком деловању, или бар разматрању које се бави тиме. Исто тако и да треба да буде пријемчива људима које занима тај вид деловања и размишљања, па с тим у вези и напомињем неколико пута већ да је битан први утисак. други утисак, који је још важнији, су наслови, прегледност.

Владимир Челекетић: Ја сам више пута наглашавао, страница мора да се бави многим политичким и друштвеним темама, а то значи различити текстови различитих аутора и слобода коментарисања. Овако, остаје само кружок за „ексклузивну“ неколицину.
Урбани: Слажем се, али сад ће Калуђер одма’ да каже: ето вама, па уређујте! А није поента у томе да он не ваља, него да као што неће у програм НП да ставља свој став о легализацији дрога, тако и да разуме да са написима о Цеци и Мили ем ликовањем над нечијим аутоголовима нећемо никог заинтересовати за НП идеју. Није проблем да ту буде и неки чланак истих аутора, али да је смисленији. Нпр, послао ми је свезу за Косту кад сам реаговао на његов напис о Вукадиновићу, који је без обзира шта мислили о њему, непристојан и безвезан. Испостави се да је само питање самог написа.
Е, сад, питање је и каква нас публика занима, па сходно томе ће бити лако измерити шта где припада.

Калуђер: хе хе, неће … јер би направили овде смор страницу док си реко кекс. Нешто а ла онај надсве Србски па још културни клуб.
О томе свему већ имаш детаљно овде исписано, да се не понављам http://nacionalnapartija.net/internet-agitacija-3/
а на дну имаш у послeдњем коменту што одговорих и Аци.

Дакле ту ти је малтене па све речено. Пресудно за такав начин вођења портала је управо фактор времена, дакле новца. Јер нико од нас није у пензији, нит имамо бог зна какав буџет за ови хоби.

Ја сам у више наврата у овој теми, а са већ трећим наставком, истакао, већа, квалитетна динамика на порталу зависи изкључиво од броја квалитетних сарадника, односно новца.

26. новембар 2016.

Коментари

 • Аца Тодоровић

  Дуле идеш из крајности у крајност. По твом мишљењу колико сам ја закључио, боље је не постављати ништа на сајту НП него постављати глупости. Ни од празног сајта ни од глупости нећете имати никакву корист.
  Већ сам написао да нам треба сајт на којем би разоткривали пљачку режима и чули људе који нуде решења, јер за њих медији су блокирани, а не да читамо о Цеци, Станији и тамо неким старлетама и учесницима ријалити програма.
  На пример економисте Драгана Радовића неће нико да објављује текстове јер разоткрива пљачку режима и нуди решења.
  Шта би фалило да се објави на пример.
  Nikola Aleksić
  3 ч. ·
  САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ О ПРИСУСТВУ СТРАНИХ ВОЈНИХ ТРУПА У СРБИЈИ Из поузданих извора сазнајемо да су у Неготину у хотелу Делукс већ месец дана присутни припадници Чешке полиције, а у Зајечару припадници Румунске полиције. Очигледно је да наведене трупе нису у пролазу, њихови џипови марке хамер и друга возила су испред хотела, а нису ту нити из туристичких разлога, нешто очекују. Заузели су цео хотел и нико од цивила не може да изнајми собу. Није нам познато да ли ће по одласку платити хотелу трошкове боравка или изгубљену добит због заузећа хотела, или ће и то бити прихваћени трошак по споразуму Србије са НАТО алијансом по коме трупе НАТО алијансе могу бесплатно да користе све материјалне ресурсе Србије (аутопутеве, луке, објекте, касарне…). Припадници српске жандармерије су видно забринути због присуства страних трупа у Србији и предстојећих догађаја за које не верују да ће бити мирни. Дуж путева према Неготину виде се униформисана лица са оружјем дугих цеви, тако да и случајни путници намерници осећају нелагоду предосећајући нежељене догађаје. У сваком случају, упозорење на предстојеће догађаје у Србији је било већ упућено јавности којим се грађани Србије позивају да припреме резерве хране, воде, лекова и соли, јер су нежељени догађаји на прагу. Не треба сметнути са ума да су у Немачкој грађани упозорени на предстојеће ратне сукобе и позвани да направе резерве хране и воде, бар за период док држава не почне да брине о својим грађанима у ратним условима. После тог позива самопослуге у Немачкој су се испразниле. Сва храна и вода су распродани за пар дана. Председник Руске Федерације г. В.В. Путин је такође упозорио своје грађане да се спремају за ратне сукобе као и кинески председник свој народ. Само се у Србији о томе ћути и народ замајава економским растом и благостањем које осећају само припадници режимске странке.

  • Калуђер

   „По твом мишљењу колико сам ја закључио, боље је не постављати ништа на сајту НП него постављати глупости.“
   Абослутно коректно. Чак сам негде то и скоро па баш тако и написао … ал ко ће сад изнаћи.

   „Ни од празног сајта ни од глупости нећете имати никакву корист.“
   Аболутно, али као што видиш сајт није празан.

   „Већ сам написао да нам треба сајт на којем би разоткривали пљачку режима и чули људе који нуде решења“
   Ево у уво, тачније речено око сам се претворио. Нимало иронично речено. Само баци линк ил испиши писанију па да качим … а за тог Драгана не знам (реално морам ли ја све да знам) ал ето окачи линк па да видимо о чему се ради.

   А тај Алексићев тескт је за Треће око. Као и већина његових писанија.

   • Аца Тодоровић

    Текст у опште није за Треће Око, осим дела да су самопослуге изпражњене у Немачкој. Очевидци су потврдили да је страна полиција заиста примећена у Зајечару и Неготину. По мојој предпоставци Вучић се припрема да се обрачуна са жардармријом, јер су миу жардармрци озбиљна конкуренција у криминалним активностима.
    Било би леп да омогућите постављање линкова, да оно што и кажемо, да то потврдимо линком.
    Ако хоћете да буду постављени само твоји и Владаимирови онда би требало да свакодневно пратите дешавања и да на основу тих дешавања и ко је шта рекао и ко је шта урадио, да сами пишете текстове, али то би Вам далеко више одузимало времена, уместо само да поставите већ готову вест.
    Линк не успевам да поставим „Кажем ми дискус:да не разумеју , шта хоћу да урадим.)))))))))., ако копиран текст заузима пуно простора.
    Посећеност сајта зависи и од квантитета и квалитета текстова. Наравно да ћу више посећивати ваш сајт и остављати коментаре ако има и више и добрих текстова.

    • Калуђер

     „Текст у опште није за Треће Око, осим дела да су самопослуге изпражњене у Немачкој.“
     Ацо, ти си добар лик … имаш и добар смисао за хумор, а хумор је одраз интелигенције … .океј, мало си истрзан на пар страна ал најбитније ниси злонамеран.
     А Алексић је случај за писхијатрију, и на жалост није једини такав на Србској патриЈотксој сцени. Мој би ти савет био да се клониш таквих људи. Јер под утицајем таквих ликова и пишеш које какве предпоставке, торије завера.

     Док са друге стране, кадар си и да испишеш и какву антологисјку писанију, да је истресеш из рукава док си реко кекс попут рецимо овога http://nacionalnapartija.net/cena-apoliticnosti/#comment-3015683428 а када те писаније не би кварио Бијама Цијама Илуминатима, дакле теоријама завера, биле би екстра.

     „Било би лепо да омогућите постављање линкова, да оно што и кажемо, да то потврдимо линком.“
     Немам појма у чему је ту проблем, ево ја сам и у ову писанију убацио линк, сасвим опуштено убацујемо и видео клипове у коменте.

     „Ако хоћете да буду постављени само твоји и Владаимирови онда би требало да свакодневно пратите дешавања …“
     Не, далеко од тога. Мене чак ни не интересује нешто претерано Србска политичка сцена. Чак ни вести не пратим. Ово радим забаве ради, а и нема ко други, и наравно као што написах овде; http://nacionalnapartija.net/%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D0%B4%D0%B1%D0%BE%D1%80/ Ваљда мало из досаде а ваљда и из навике. А понајвише из потребе да сачувам здрав разум. Једноставно ми иду на живац вечите Србске приче како иза свега што се дешава Србима стоје тајне најтајније службе, како ми Срби ту ништа не можемо, па географски положаји и оно вечито како смо лош народ који само неки Вођа може да спаси. Пун ми је куфер неприкосновених Вођа и Вождова и таквих секташких губитничких прича. Ето, зато се занимам са свим овим, да се чује и глас нас који другачије мислимо.

     „… и да на основу тих дешавања и ко је шта рекао и ко је шта урадио, да сами пишете текстове, али то би Вам далеко више одузимало времена, уместо само да поставите већ готову вест.“
     Да свакако, ал зато постоји и нешто што би могли назвати информативниим а нешто идеолошким сајтом. Да ли једно искључује друго? Наравно да не. Али ако би овде преносили сваку могућу ситницу затрпали би сотим, првенствено Владимирове, квалитетне текстове.

     „Посећеност сајта зависи и од квантитета и квалитета текстова.“
     Свакако, али и од рекламе, а која нам је на позитивној нули. Јер под бог зна каквом рекламом стварно не могу рачунати линк који оставим код Весне на Васељанксој ил ако Владимир ил Урбани убаце једном или два пут у месец дана линк ка неком тексту одавде а у коментару који су негде исписали, а ван НП портала.

     „Наравно да ћу више посећивати ваш сајт и остављати коментаре ако има и више и добрих текстова.“
     Не верујем да ће се број текстова повећати у догледно време. Не зато што ја не би волео, него једноставно изузетно ретко изналазим ишта квалитетно а да је вредно објављивања.

     • Калуђер

      Е ево таман времена сад и на ово да ти одговорим

      Ових пар текстова које сам окачио, што Милиних што Костиних, што мојих, а сећаш се и Пује Шотке http://nacionalnapartija.net/pujo-sotka-jeste-mi-mozemo/ имају једну и те како смисаону функцију, да тако кажем интерне природе.

      Урбани, „наш“ „националистички“ наступ је толико застарео, толико смарачки, толико деМоде да је то за повраћати.

      Уз то на страну разно разне луђаке и его манијаке који се мувају по патриЈотксој сцени.
      Значи чак и кад су најнормалнији, приступ и сам одабир тема којима се баве је толико одбојан да људи једноставно беже од тога.

      Ја сам написао Владимиру у једноом од предходних разговора;
      … овде грдно грешиш; „мада ми то више личи на тему за какав другосрбијански сајт“
      не само ти, него читав такозвани патриЈотски наступ у одабиру тема којим се баве а којима не. Ко да смо ми национално ем расно свесни предодрђени да се бавимо изкључиво смарачким талибанским темама.

      Причам баш својевремено са Аном, на тему патриЈотских тема, каже жена лакнуло јој од како је престала да се бави са патриЈотама док је писала дал код Вукадиновића дал код Цвије и читањем имбецилних вечито препуним теорија завера коментатора испод текстова јој.

      Кад је спомелула Цвију ја реко гледо сам га баш на некаквој Дверјанској конференцији за штампу, па тај човек не зна да прича, замуцкује, убацује подштапалице … читава трибина делује мртвачки. Каже жена; па како другачије да делује Дверјанска конференција ил трибина до мртвачки.

      Па „нама“ је нормално посатало да кретен улети на тему http://nacionalnapartija.net/blokirani-na-fejsu/#comment-2976486449 и у моменту избаци теорију завере. Видо он реч Фејс у наслову текста па да рече, да нас просветли, како је то ђавола работа ем шпијунска алатка.
      Али не, то није нормално. Жао ми је стварно, али није, нит је патријотски. Но је луђачки.

      Има томе неких недељу дана гарант, саћу баш погледати ем убацити у комент, како ми је Никола посла линк ка занимацијама којим се бави Младен нам Обрадовић.

      Ја кад сам видео нисам могао да верујем. Ево
      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1210110282365147&set=a.255860547790130.59141.100000985610554&type=3&__mref=message
      Јел то можда треба да окачим на НП портал? То ли су наше теме?
      ———————–
      Да ли ме сад схваташ шта желим да кажем са Костом, Милом, Пујом Шотком … па ето и са неким мојим, да тако кажем егзотичнијим натписима? Ил на пример са Николиним; Јебала вас ноћ вештица http://nacionalnapartija.net/jebala-vas-noc-vestica/

      Па замисли једног човека који живи и ради у Србији, ето нек буде за 500 евра месечно, и још једнога који млати 5 хиљада месечно, и ето некога ко живи у Немачкој и има рецимо 2500 приходе … и сва тројица улете код Младена Обрадовића на зид на фејсу и угледају озбиљну расправу о привеску Новака Ђоковића?!

      Или ево ти ово http://nsfront.org/socijalizam-i-nacionalizam/ ја тог момка човека чак и готивим, позитива је лик скроз, да се са њим подиванити. Ал му је текст толико сувопаран, толико озбиљно, да постаје одбојно. И то мени постаје обојно који га готивим, и знам да влада материом о којој пише … та материја му је да тако кажем нека врста хобија. Боже мој, сто људи сто ћуди, Дејан Јеремићу је хоби други светски рат на пример јел. Ал Дејан кад срочи писанију, та писанија је интересантна, питка, опуштена … самим тим прихватљива. Није одбојана!

      Е то је оно што ја желим да истакнем на НП страници. Дакле један другачији приступ и шири дијапазон тема.

     • Владимир Челекетић

      Ја се не слажем са тим резоном да од свега треба правити забаву да би се ствари учиниле занимљивим, јер су, ето, саме по себи досадне, па хајде да их обогатимо певаљкама и гаћама. Иначе, живимо у свету у којем је све претворено у вулгарну забаву, где у јавном простору има све мање тема које захтевају неку духовну и интелектуалну дубину. Тема за овакав сајт има много. Политика, унутрашња и спољна, историја, уметност, религија, филозофија, текуће вести које спадају у ове области… Неће свака тема бити за свакога, али поента је имати место окупљања које ће неговати националистичку и конзервативну мисао, у шта се, поготово у ово друго, не уклапају силикони и гаће. А поред саме мисли и теорије разговарати о практичним стварима, као што је стварање партије и начини отпора. Немамо сајт који обухвата све то.

     • Калуђер

      Наравно да не треба од свага повазда правити забаву ал не мора ни бит вазда сахрана.

      Е сад ја капирам да је тешко одвојити поглед од Милиних гаћа, ал ето пробај на треутак па ћеш видети да сам у коменту навео Воркапићев и Младенов стил писања ем теме које обраћују и упоредио их са Костиним и Николиним стилом писања.

      Иначе, кад сам већ код Миле, а кад вам је већ толко стало да Православља Конзерватизма и шта ти ја знам чега већ све не, Милина писанија о Богу http://nacionalnapartija.net/niko-mi-nije-pricao-o-bogu/ куд и камо више ради радњу на ту тему код обичног човека него сви Антонијеви наступи.
      Ајде реци да капираш за промену, није тако тешко … наместо да ме стално вртиш у круг.

     • Владимир Челекетић

      Ја не знам какве везе тај њен текст има са Православљем. Срби су мајстори импровизације, а једна од омиљених импровизација им је тумачење Православне вере. Знаш, код нас је такав „обичај“ или „ја то тако доживљавам“. Немам ја примедбу на то, али то не спада у Православље, јер да је свако стручан да тумачи како хоће не би постојала ни Црква ни Богословски факултет. Вера је широк појам и то што је она писала можемо да кажемо да је „текст о веровању“. Са Православљем нема никакве везе. Уосталом, она није ни инсистирала на Православљу у том тексту.

      Но, на страну то, што се сајта тиче, не ради се о „крутости“, него је питање чему сајт служи. Прошле недеље сам гледао неке стручне форуме и замисли сад да неко постави тему у стилу: дојадисте са тим шемама, хајде мало да пишемо о певаљкама.

      Ако сајт постоји да би се ширила идеја о прављењу партије онда то значи да је сајт намењен најширој јавности и да постоји велики број тема, али, не неограничен број тема. То су и све оне теме које ти називаш „смарачким“, а које пишу људи који су компетентни да их пишу. Е сад, ако хоћеш нешто „занимљиво“ на тему Православља, на пример, имаш читаве расправе о екуменизму данас. То је „занимљиво“ из те области. Слично ти је са темама из других области. „Занимљивост“ можеш тражити у оквиру тема које имају смисла за такав сајт, а не у темама које немају везе са наменом сајта, само зато што су „занимљиве“. Наравно, наш наступ је супротан од Бошковог, баш зато што се не држим политичке коректности и већ самим тим немамо „крутост“ која је карактеристична за његов наступ.

      Друга варијанта је да имаш клуб хобиста, као, на пример, сајт панкера, ако такво шта постоји. И онда, када год дође неко ко није панкер, набијеш га на војел и блокираш му адресу, што је логично, јер ти имаш сајт „да фураш свој фазон“ и не требају ти други који нису „у фазону“.

      Српска тзв. патриотска сцена је врло разуђена, живимо у смутним временима, људи „лутају“ од идеје до идеје, од појма до појма, још увек се баве догађајима од пре 70 година. Већина нема никакво јасно идеолошко опредељење, чак ни јасну представу о појмовима које користи, као што их ни ми, често, немамо. У таквој ситуацији треба деловати у јавном простору и износити своје идеје, утицати на оне са којима си у контакту. Друга варијанта је имати свој кружок, занимати се оним што ти је занимљиво и што те одмара, али то, онда, нема везе са јавним наступом и једном таквом идејом као што је прављење партије.

     • Калуђер

      А и то што кажеш, текст јој има везе са дизел моторима. А ја кад поченем да се служим иронијом то обично значи да сам благо дигао руке од саговорника.
      А основно питање је било у суштини, а које си прескочио;
      ———————
      Ја кад сам видео нисам могао да верујем. Ево
      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1210110282365147&set=a.255860547790130.59141.100000985610554&type=3&__mref=message
      Јел то можда треба да окачим на НП портал? То ли су наше теме?
      ———————–
      Могао си да одговориш и са једноставним; наравно да не, то су тешке будалаштине.
      Ууу … ал де тако грубо да увредиш друга Младена Православца највећег, па ето да оплетеш по Мили Састанисти.

      Дакле могао си, наместо што безпотребно конпликујеш и провлачиш неке тезе типа блокирање по 5-и јубиларни пут. Елем, једном за свагда и по 100-ти пут, ретарди злобници нерво лабилни параноичари овде немају приступа. А ко је злобник парноичар ем ретард те нервно лабилан ја одређујем, јер ти за то ниси кадар. За неке друге ствари јеси ал за то ниси. Жао ми што ти растерујем омиљену врсту саговорника овде. Треба овде колоквијум психолога ем писихијатар да ти нашироку ем надугачко објашњава свашта којешта, а оно што и лаик види ал ето тебе упрно прониче.

      Док људи попут оног Перомана су сасвим друга ствар. Према томе дабом, стварно не могу да понављам очигледне ствари из поста у пост. Не мислим на црквени пост него на коментар. Видиш, упараво на тај начим се људима знају огадити неке најнормалније ствари.

      Кад напишеш шта ново, конретно, а на шта нисам одговорио ил рецимо не довољно јасно … па и ђене ђене да и напишем коју реч.

      Иначе, кад сам се дотако тог Пероман, кад се појавио човек видим преко дискус профила му да је разменеио пар речи стобом, реко супер, таман да упратим на брзака о чему сте диванили … и ај кад сам већ ту да прелистам и твоје објаве преко Дискуса. Наравно, кад видим коме махом одговараш ни не читам шта пишеш, чисто оно менталне хигијене ради, ал ај реко да бацим поглед кад се разговараш са неким ииииооооле нормалним. И, изнаћем пар симпа писанија ти, ал налетим и на твој комент;

      „Ја овог Поповића никада нисам гледао. Боже, како се тај човек ненормално понаша.“

      Погледам и скапирам да говориш баш о Беби Поповићу. Значи једном од јачих, ако не и најјчаих људи што се тиче политичких наступа, што у новинама а поготово на Тевеу … и то не само у Србији, на Балкану … теби није нормалан, баш ти је нако смор. Обашка то што има баш сличан стил у наступу попут Фаража …. провокантност, арогантност, одлучност, наглашена мимика ем дикција, обашка то што је и успешан … ем Монтенигерс наравно, све то обашка.

      Најбитније да ти мени пребацујеш већ 10 дана што сам преклао некога анонимног Спиру који већ 6-и пут улеће на страницу и просипа које какве доколичарске теорије завере о фејсу џављој работи и шпијунској алатки.

      Па који си ти краљ.

     • Владимир Челекетић

      Не могу ја да коментаришем сваки детаљ. Нисам ни ово што је Мила писала коментарисао док ме ниси питао, а у коментаре за онај први текст сам се укључио када сте ти и Урбани полемисали. То са Ђоковићем сам видео и на другим местима и никад нисам коментарисао, а то лудило је почело још онда када се почело са представљањем Ђоковића као великог Православца и Србина. У земљи у којој СПЦ ћути док се потапају манастири и док подржава најтеже акте велеиздаје, народ узоре тражи на погрешним местима, тако да је то много шири и старији проблем од самог Младеновог писања.

      Политичку пропаганду, тј. агитацију, мораш да вршиш у најширем могућем окружењу. Да се са већином у том окружењу слажеш, не би морао да се бавиш агитацијом. Постоје послови који подразумевају контакт са разноликим људима и послови који подразумевају пословне сусрете са врло уским кругом људи. Ако имаш ресторан мораш да рачунаш да ће да долазе свакакви, ако правиш нешто врло специфично, што захтева високу технологију, сва је прилика да ћеш имати врло специфичну врсту клијената.

      Било је пре који месец, на Србин. Инфо, напали их тамо неки за „равноправност“ или за „људкса права“, за шта већ, траже кривичну одговорност зато што су нешто писали о педерима. Зашто баш Србин.Инфо, зашто не толике друге? Зашто не НП сајт, ми смо горе ствари писали о педерима од њих? Па зато што је Србин.Инфо популаран сајт. То не значи да избор текстова треба да ти буде као на Србин.Инфо, али је потребно привући што већи број људи. Мени није јасан тај анимозитет према томе шта људи коментаришу, као да ми овде имамо навалу на сајту, па објективно, да тролови не би обесмишљавали дискусију, мораш да бришеш стотине коментара дневно. Наравно, ти текстовима намећеш теме које сматраш битним и интересантним и покушаваш да заинтересујеш што већи број људи, а онда се новим текстовима и коментарима супротстављаш неким мишљењима и износиш идеје које хоћеш да изнесеш у јавном простору, управо са циљем да, у том јавном простору, твоје идеје постану доминантне у односу на оне које су сада доминантне. Без наступа у том, да поновим по стоти пут, јавном простору и без омогућавања да део тог простора буде код тебе на сајту ти, практично, не радиш на ширењу пропаганде за стварање политичке партије.

     • Калуђер

      Не може НП портал да буде тужен по тим и сличним основама јер смо регистровани у земљу Америку.
      Амин
      http://www.taz.de/picture/199696/948/Klux_09.08._dpa.jpg

     • урбана герила

      Ево да се јави и један магационер из сабирног центра. Нисам до синоћ видео да си онај мој комент пребацио овде и уједно ми одговорио. А у међувремену се развила и ова прича између тебе и Владимира.
      Па ‘ајде да ти одговорим на мени упућено. Кажеш:,,Урбани, „наш“ „националистички“ наступ је толико застарео, толико смарачки, толико деМоде да је то за повраћати.“ И то је тачно. Зашто је то тако, е ту никако да се да прави одговор. А он је врло једноставан. Не треба бркати нечије родољубиво настројење са његовим укупним стањем свести, знања и наравно способности да све то примени. Пошто је код нас скоро сасвим ишчезла свест о томе шта уопште овај народ чини народом, шта га то уопште одликује спрам других народа, шта то ми хоћемо да сачувамо или повратимо; не умемо то чак ни да изразимо својим језиком, не умемо да се поучимо искуствима прошлости, не знамо ни шта нам је уопште циљ као таквима и да ли уопше има некаквог циља.
      Имамо гомилу примера партиота и ,,патриота“ (не треба чак ни иронично Ј). Имамо на крају и наш мали кружок. Овде постоји неки програм, али ми се чини да су га сами аутори већ помало заборавили. Имамо неку заједничку идеју, али не можемо баш да је дефинишемо. Постоји начин деловања, али не и само дело које би тим начином остварили. И тако даље. Атомизирани и препуштени сопственом тренутном суду о нечему, било то ко заслужује да га се одавде одстрани, или шта је култура, а шта не; већ неко време лутамо кроз једне те исте препирке. Све то не би био проблем кад би прихватили неке од основних вредности и њихових мерила као основ и меродаван суд. Онда се не би надпишавали, него би имали заједнички темељ и могли даље да наставимо са уобличавањем политичког наступа, циљева и средстава којима те циљеве можемо постићи. Стварање основне масе за политичку снагу, или оно што је тема наслова под којим пишемо није питање писања на Facebook или овој страници, него јасно дефинисаних циљева, средстава борбе и способностида се они објаве на начин који ће привући циљану групу људи. А која је наша циљна група? Исти такви заглупљени и либерални патриЈоти? Или они сакојима вреди разговарати, а имају свести да препознају нажу причу.
      Написе које кажеш да стављаш ради опуштености, онда најбоље да ставиш и рубрику ,,опуштено“. Али већ смо пар пута о тим написима расправљали, и рекох ти већ да су потпуно безвезе. Коста има бољих чланака, можда пристане да ти нешто напише, Ноћ вештица је добра фора, поготову у оном тренутку. Пуји сам се насмејао, опет кад сам читао, али као и ово о Вукадиновићу, препуно је језика и стила непримереног политичкој партији (осим ако нам циљна група није Параноја.Инфо профил). Оно што Мила пише једноставно не припада овде. Доста више са изокретањем теме на њене (простачке и непривлачне) фотографије, то што пише је просто безвезе, више би припадало неком феминистичком Њу Ејџ порталу. На крају, и твоја размишљања о културолошким феноменима Турбо фолка су ок у коментарима, али шта говоре о НП на насловној страни? Да немамо паметнијих тема.
      Кад већ написах књигу, ајде и поговор. Треба ствари звати својим именом. А не стављати насупрот неозбиљном- досадно, уштогљено, смарачки. Супротно амеро-либерализму није талибанство. Кад се све анемичне промашене партијице и покрети упорно називају родољубима, онда заборавимо шта то стварно значи. И зато лутамо укруг, не можемо да се договоримо и тако даље. Или ће у неком тренутку да се искристалише питање мерила, или ће и ово постати аутократско место где један намеће мишљење и негује култ сопственог мишљења.

     • Калуђер

      „А он је врло једноставан“ и куд и камо је једноставнији од ствари о којима ти причаш.

      Рецимо када пада киша, нормални људи то примете и отворе кишобран ил се склоне де већ, будала иде и дере се на сав глас пада киша пада киша. Е то су ти „наши“ Фејгељи Младени Алексићи и остали. Нормални људи се таквих клоне. Е а мене је запало да вам саопшим зашто таквим ликовима и њиховим текстовима није место на малом НП порталу. Јер ми не пада на памет, да кад ми се буразер пробуди након радне недеље у суботу, да ме назове преко скајпа да ме пита да ли да ми пошаље соли из Србије јер је на НП порталу прочитао да по Немачкој нема шта да се купи по радњама.

      Јел ту има нешто можда нејасно?

      Ако има комотно рачунај под, како беше … аха, култ сопственог мишљења.

      Мислим да је крајње време за још један Милин текст.

     • урбана герила

      И ти си из све оне моје приче схватио како ја сматрам да овде треба објављивати Фајгља и кога још сличног?! Аферим!

     • Калуђер

      наравно да нисам то схватио, ал овде је тема кога објављивати а кога не. А не могу више да се понављам. Ја сам своје рекао што сам имао и у више наврта објаснио и зашто и крошто. И у више наврата за ових 6 месеци рекао; пошаљите ми линк ка тексту који вам је вредан пажње. А ако не окачим послати текст на насловну страну бар ћу одговорити зашто крошто.
      За протеклих 6 месеци је Аца пре неки дан окачио један текст, онај од горе Алексићев, и Спира је окачио линк ка два текста са теоријама завера. Спирине линкове наравно нисам ни отворио. Ипак толико ценим себе.
      Дакле између Алексићових и сличних текстова, како их Никола Марић малопре сатирично иронично описа;
      „Креће Апокалипса брате, рат за Јерусалим, засипају нас кемтрејлсима, несташица уља, не зајебавај се“
      Те додаде о самом Аутору;
      „Ал’ кад је лагано позивао да га следе војска и полиција, па да се образује преки суд…
      Тотални лудак
      Дијагноза од шале…
      Ал ето, Срби би да га подстичу, величају и прате (на фејсбуку) хахахаха“

      и Миле, ја качим Милине текстове.

      А при томе треба узети у обзира да не треба мени 10 текстова дневно, него 2 3 месечно … од да тако кажем аутора са стране. За сад сам добио 3. И са тим сам задовљан, иако нису задовољили моје критеријуем. Јер Аца је ако ништа друго барем показао добру вољу.

      У периоду од када је настао мали НП портал, па до уназад неких 7 месеци, ја на овом порталу нисам нос промилио. Владимир га је сам одржавао. Ја сам се тек пре 7 месеци укључио активно. И зато вам и по 7 пут истичем, већа, квалитетна динамика на порталу зависи изкључиво од броја квалитетних сарадника, односно новца.

      Јер тешко изнаћи 2 3 квалитетна текста са стране? Очигледно да јесте.
      Молим лепо, разговарајте се онда испод Милиних текстова, мени су сасвим по вољи, ил де другде, а док ја што не изнађем.

     • урбана герила

      И ја сам теби већ објаснио да не цуњам по интернету, имам паметнија посла. То што ја читам на мрежи, није за ову страницу, није та тематика. Ово је једино место где је углавном било смисленог материјала од људи који размишљају. А одцуњам понекад, кад имам желудца, на Параноју, па се забавим ако наиђе нешто вредно комента. Тако да немам шта да препоручим што је на НП линији. Практичну Жену такође не читам, па не знам где да нађем надахнута разматрања љубавног троугла, депилације пазуха или како ,,пирсинг“ делује на веру у себе. Занимације и слично, ок понекад, али занимације типа оног о ноћи вештица, или она два пијанца. То ме је насмејало. А што се Миле тиче, мувај је на неки други начин, брате, овде нас уби са њеним глупостима. Али како хоћеш.
      Једном ћеш морати да увидиш да гњурање по полусвету доводи до сужавања избора на Миле, Цеце или параноје. Верујем да ти то већ знаш, ал’инат је нека чудна бољка…

     • Калуђер

      „И ја сам теби већ објаснио да не цуњам по интернету, имам паметнија посла“
      Па јашта, ал немоте онда ни одМене очекивати да радим оно чега све ви грозите.
      „Практичну Жену такође не читам“
      Штета
      „А што се Миле тиче, мувај је на неки други начин“
      Вронг, Мила се не мува. Она те или контактира или не.
      А за мене Цеца и Мила нису полусвет, но оставрене жене у сваком погледу. И нема то везе са никавим инатом, но са фактима.
      И нема потребе за понављањем истих ставова у недоглед, довољно је, барем мени, по потреби поновити два тру пута.

      „Ово је једино место где је углавном било смисленог материјала од људи који размишљају.“
      Па и даље је. Само треба се мало и опустити. Не могу ја 24 сата седам дана у недељи да водим рачуна о НП порталу … колико пута треба још то да поновим?

     • урбана герила

      Мила је к’о Чак Норис, лови покемоне фиксним телефоном!
      Но шалу на страну, у праву си, доста о томе. Ово сам чуо од деце, па ми се смешно поклопило на: ,,Мила се не мува. Она те или контактира или не.“
      Наравно да не мора да понављаш. Ни да седиш 24 сата ту. Само да раздвојимо оне личне склоности, забаве и склоности које немају везе са програмом овде изложеним, или пак да онда пребацимо тему на измене програма. Као што си већ помињао да ово не мешаш у страницу са керовима, или што не предлажеш легализовање дроге (то си лепо објашњавао што и ја сад). Тако и ове објаве које су пре за личну страницу на Фејсбруки или пак блог. Уосталом, нисмо никако дошли до идеологије. Она сеже даље од програма, она га усмерава. Зато се догађа да слично онима које критикујемо, скрећемо и са својих основа из статута.

     • Калуђер

      Ма Мила је факат жена змај. Зајебава се максимално.
      Направи неки безвезе видо клип колко да тестира камеру на фону
      https://www.facebook.com/m.m.58323431/videos/537279656475020/
      и накупи преко три хиљаде прегледа док си реко кекс.

      Иначе ево баш сад седим са компом, очгледно зар не, ћаскам с`Аном преко скајпа и ево куцкам теби. Не пада то мени тешко, напротив. Ал ми пада тешко да изчитавам које каккве текстове којекуде. Ценим да ме капирираш шта желим да кажем.

      „Као што си већ помињао да ово не мешаш у страницу са керовима, или што не предлажеш легализовање дроге (то си лепо објашњавао што и ја сад).“
      Напротив Урбани, ти, који хтео не хтео припадаш овом малох хоби друштву менталних гимнастичара и те како имаш право да изнесеш било какву сугестију да ли програмску оли статутарну. И то је оно што ти је Владимир у више наврата и говорио.

      Али знаш шта је фора? Из неког разлога нема дискус коментара испод дела де је програм. Ај то меже да се премости тако што би се направила засебна тема рецимо под насловом; Расправа о програму.
      Ил да пробам да изнађем Срђана па да и то решимо јел и овако и онако има јиш неких техничких ствари које су за дотеривање.

      Те да се надовежем на оно од горе ми; “Е то је оно што ја желим да истакнем на НП страници. Дакле један другачији приступ и шири дијапазон тема.“
      А желим и да збуним сотим преписиваче. Да их бацим у раумишљање чему сад ово, шта жели сотим да каже. Да их мало зајебавам, капираш.
      Знам, сотом бацим и тебе и Владимира у размишљање … ал ето, рачунајте се под колетаралном штетом. Зезамо се, опуштено слроз.

      Јер ко што закључих пре неких месец два дана из разговора са Николом Марићем; „Можемо и даље развијати НП занимацију али поштујући три предуслова. Да та занимација не угрожава ничију егзистенцију, да не представља напор, и да је транспарентна.“
      Дакле било би фино да и мени не представља напор.

     • урбана герила

      Није лоше, заиста треба мало диванити о статуту. Неки дан сам поводом овог Перомана опет мало читуцкао програм и статут. Има се шта…

     • Калуђер

      ма може о свему … е једино је проблем време … једноставно не можеш о свему истовремено. И онда нам се деси да неке ствари понављамо из тему у тему, а како би наоко више рекли, наместо да их држимо да тако кажем тематских разговора.
      Ал то је тако, са мало добре воље и преслагавања тамо вамо још увек успевам довести све у ред, јер ипак је разговор разговор. Не може човек ни реч ни мисао држати дибидус везанаом ко коња за улар, па ма колко год да се трудио.

      Елем Владимире кажеш вамо http://nacionalnapartija.net/dokumentarac-o-drazi-nije-prosao/#comment-3030756057
      „За добар део јавности не постоје никакви релевантни вредносни или морални критеријуми. Подршка за режим произилази или из личне користи или је у питању пуко слеђење вође, као у стаду. Не треба се бавити већином. Идеја је мобилизација мањине, али је питање које мањине, шта је циљна група. Зато сам помињао национализам и конзервативизам. У том смислу нам неће помоћи Милине „мудролије“ и расправе о певаљкама.“

      Ако ти се не допада шта народ воли да чује и да види и да обуче и свуче а ти се лепо одрекни народа преко новина и решена ствар.
      А моралисање остави за попове ил „колеге“ ми Калуђере.

      https://www.youtube.com/watch?v=DRWh9KmuBoI&feature=share

      Јесу то те ноте које ти се допадају? Па јашта су, нема да омане. Ал то су лузерске ноте у политици, и онај ко у њих свира је лузер у политици … у времену и простору. Те ноте освајају нула процената на изборима.
      И на сви срећу па за такве ноте постоје Образи Заветници Дверци … нема никаве потребе за прављењем душебрижнчких копија а које нису сигурене дал су партија или црква. Додуше секте у сваком случају јесу.

      Оно пре неки дан кад се Пероман појави овди, и сад узмем да изчитвам преко Дискуса шта си се дописаво са њим па ај кад сам већ ту да видим шта си још писао. И видим један од саговорника ти, не знам више ни који, предлаже да се уведе полицијски час за омладину.

      Јел ти то замишљаш да Никола у Краљеву и Воја у Футогу иштампају каве лекте, рцимо у стилу;

      „Браћо и сестре,

      Ми се залажемо да се уведе полицијски час за омладину
      Под два, да жене носе сукње до чланака
      Под три, која се ухвати са краћу сукњу на улицу да се бичује на сеоски трг
      Под четири, која се ухвати у прељубу да је се каменује
      А под пет, да се забране да се сликају женскиње у гаће и купаћи на фејса.
      И жене да не заводе мшкарце и обратно, но родитељи да одлучују ко ће ским и када
      А Цеца и овако и онако да се забрани … и протера из Србију да не иде са млађи мушкарци у кревет од себе.
      Да се на тело тетовирају само цитати из библије.

      Тако нам бог помогао
      Никола и Воја“

      Па хало!
      Па у који век би ти да нас вратиш?

      И што је назанимљивије, значи баш сам налетео, мрзи ме сад да тражим, ал ти увиђаш да та талибанска прича нема нигде прођу. Па што се овде на НП порталу хваташ за које какве моралне вредности? Од кад је света и века жене су швраљле исто ка и мушкарци. Ил цениш да кад је Њего написао, Жеска ћуд бла бла бла … да је при томе мислио на које зачине трапју у јела.

      Немају Срби проблема са моралним вредостима него са не функционисањем правне државе.

      Дај разграничити баба и жабе.
      У управо и зато и Милине мудролије.
      Јер нит је ово цркава нит смо ми талибани.

      Добро, није ни јавна кућа … ал и јавна кућа паше више уз политику, па макра то било у хоби варијанти, но црква.
      И у земљама да је проститувија легализивана, де имаш јавну кућу до јавне куће, људи куд и какмо квалитетније живе, наравно не искључиво због легализације проституције оли марихуане, него због функционисања правне државе.
      Нема то никаве везе са дужином женских сукњи … а ни мушких у Шкотској.

     • Владимир Челекетић

      Саудијска Арабија је правна држава. И Шведска је правна држава. На коју да се угледамо? Шта је боље, да забранимо женама да возе или да примамо Арапе у неограниченим количинама? Сад ти мене можеш да питаш: а зашто бих ја себе стављао пред такав избор? Наравно, зашто би?

      Политичка партија има свој идеолошки профил. Или, бар би требала да га има, иако га данашње модерне партије, суштински, немају. Ми смо се већ, ставом о педерима и абортусу позиционирали, како би то другови рекли, као ултраконзервативна партија. Ти сада кажеш да је сасвим нормално да, на пример, неке вође једне такве партије, скупљају око себе курве и рекламирају промискуитет зато што то није „лузерски“ и зато што „народ то воли“. Народ који то воли и коме је то мера понашања у јавном простору, не би требало да буде потенцијално бирачко тело те партије. Понављам, у јавном простору, јер ми се овде не бавимо тиме ко шта воли приватно, него шта су вредности које партија заговара, као друштвену норму. У том смислу јако је битна културна политика, којом се ми нисмо бавили, а влада једне земље води и културну политику. Све ове Цеце и Јеце, које доминирају јавним простором, нису производ никаквог „слободног тржишта“, већ културне политике и то није никаква теорија завере. Постоји велики простор између премеравања сукања и општег и тоталног моралног и духовног суноврата и контаминације јавног простора које сада имамо. Када наступаш у јавном простору, као политичар, ти не заговараш само конкретна, практична решења, већ представљаш одређени систем вредности. Са тако противречним ставовима НП не би представљала никога, осим узак круг хобиста.

     • Калуђер

      Ту грешиш, првенствено ми смо клуб хобиста због количине и начина нам ангажовања. Најкраће дефинисано, пуца нам прслук да било кога вучемо за рукав. Та прича, та чињеница ти је позната и засигурно не треба да ти је понављам нит наишироко ем надугачко појашњавам.

      Па шта ти мислиш зашто се у јавности за Образовце Дверце одомаћио израз Талибани? Па зато што јесу Талибани.
      А пази фору и један и други лидерчина Обрадовић разведени. А вамо веики породични људи . Ал добро, боже мој, то им је још и понајмањи проблем.

      А шта народ или човек воли он воли, о томе се може подиванити ал не може се наметати. Можеш ти свако вече државним актом, кад ти Урбани буде министар културе, у ударним терминма емитовати Мокрањца ил шта већ ал нећеш сотим ничији укус променити. Завођење било каквих диктаура под плаштом заштите култура ил чега већ једноставно не пију воду.

      Ено видиш, СНС је лепо ангажавао оне Курсаџије. Мени се лично то не допада. Али приватно ми се не допада.

      Најкраће речено, ако хоћеш да направиш посао у Лесковцу продајеш Лесковачку пљескавицу. Не намећеш људима твој приватни укус. Или елитистчки или културнији ил профињенији ил како већ. Мислим баш да сам негде читао да је у Лесковцу и МекДоналдс пропао.
      Дакле, донт мењати народ. Какав је такав је, одличан је. Бољег нема.
      Ил штоб рекла Вики
      https://www.youtube.com/watch?v=SXehTW71BJA
      5 милиона прегледа братац, 5 милиона, још мало па 6. То смо ми.
      Тејк ит ор ливет
      Не мењај, јалова су то посла,
      јер тај се није родио који је народ променио
      —————
      Корекција, Никола јавља; Нису више разведени, Бошко нашао неку, а и Младен се оженио пре неки дан

     • Владимир Челекетић

      Побогу Калуђеру, па ако је неки народ промењен културном политиком онда су то Срби. Ја не кажем да НП треба да се бави моралисањем у јавном простору, али мора да има идеолошку препознатљивост. Зашто је потребна још једна партија која ће се ваљати у том брлогу? Па тај брлог је показатељ зашто нам овако јесте у свим сферама друштвеног живота. Немогуће је да једно друштво опстане без икаквих моралних ограда. Управо, суштина суноврата цивилизације у којој живимо је то што је све дозвољено. Што је све релативизовано у свим аспектима друштвеног живота. Ми присуствујемо сценама да стотине хиљада, милиони, Арапа, црнаца, Пакистанаца, Авганистанаца улази у технолошки најразвијеније, најорганизованије и најбогатије државе света и у њима ради шта хоће без икаквог отпора локалног становништва које бесловесно посматра како им ти туђинци отимају земљу. Мислиш да то нема везе са моралним суновратом тих друштава, са Цецама и Јецама, индустријом забаве, брзом храном, потрошаћким менталитетом, законским уништавањем институције брака, пропагандом режима, културном политиком, образовном политиком…?
      Много је већи утицај одозго на горе него одоздо на доле. Они који сада владају Србима одржавају такво стање нације зато што им то одговара, а не зато што је народ константа.

     • Калуђер

      Наравно да народ није константа, и да је подложан утицајима. У крајњој линији и језик нам је препун турцизама. Може се човек бавити и преправљањем тих речи, па де не буде више чекић него шта ја знам шта … ударач, закивач.

      А можеш то једноставно и да прихватиш здраво за готово, па да попијеш ракију са комшијом а без да се нервираш што су то турске речи оли мелос. Нити да се због тога мајеш политиком. И то је све што ја хоћу да ти кажем у погледу уредничке политики и саме НП занимације. Мани та исправљања кривих Дрина типа комшија и ракија су турске речи … народ их је прихватио, одомачићиле су се.

      Практичан политичар се не бави народним укусом, тим се баве замалте. Остави за Младена Обрадовића да се бави сотим какав привезак око врата носи Новак Ђоковић.

      Е о тој врсти идеолошке препознатљивости ти говорим. Не бавиш се тривијалним стварима. Додуше знам ја да се ти не бавиш сотим … али веома лако може да се скрене у тај правац. Поготово кад се узме у обзир маса замлата на патриЈотској сцени а којој су као што си могао да приметиш привесци Новака Ђоковића пресудна животна ствар ил дал је на терену публику поздравио са три раширена или скупљена прста.

      Значи једноставно не желим да се мали НП портал талибанизује. Може да се разговара о свему, па и о теоријама завера … ал на једном месту!

      И да нема табу тема. Ето, то је НП.
      Шта јел нама забрањено да разговарамо о љубави ил легализацији марихуане ил чега већ. Па наравно да није. Ал код талибана јесте. То скандал.

      Е па што је талибанима скандал за мали НП портал није скандал.
      Нема табу тема
      А што је само по себи већ идеолошка препознатљивост.

     • Владимир Челекетић

      То о чему ти пишеш је ненормална реакција на ненормалну ситуацију, а нама је много већи проблем ненормална ситуација него ненормална реакција.
      Сложен систем мора да се оптимизује. Свако инсистирање на буквалној имплементацији теоријских модела води у екстремне режиме рада који су опасни по систем. Ми идемо из једне крајности у другу, из система у којем појединац нема права ни на какву посебност до система у којем друштво треба да се прилагођава хиру појединца. Понављам, потребна је оптимизација.
      Наравно да није проблем шта Ђоковић носи око врата, то није тема ни за државу ни за политичку партију, али јесте тема, на пример, пријемни испит на Филозофском где је, једно од питања, како се зове песма Јелене Карлеуше.
      Или, узми овакав пример. Ми, знамо да у ресторанима тзв. брзе хране служе храну која садржи материје које су, доказано је, штетне по здравље. Ја сад питам, како је могуће да једна власт у једној земљи дозволи да у промету буде храна која је штетна по здравље.Људи то воле? Добро, колико штетно нешто треба да буде па да буде забрањено? Јер нешто већ јесте забрањено. Ако умреш одмах, забрањено је. Ако умреш за 10 година није? Чему служи власт и држава ако се неће бавити оваквим питањима? Нормално је да се на тзв. телевизијама са националном фреквенцијом, који долазе у основном пакету или како се то већ зове, показују Парови и сличне скарадности? Добро, зашто онда не би било нормално да се показује порнографија? Уместо „Слагалице“, порнић? У чему је проблем? Народ то воли. И они од 10 година ће да заволе, ако гледају свако вече, зашто да не? Које је универзални критеријум? Која је формула која ће увек да ради? „Народ то воли?“ Чему онда партија и држава?
      Ја нисам за родољубачку патетику, него да се каже: када би ми били на власти то би било уређено тако и тако. То је критеријум. То може, то не може, то је културна политика, то је образовна политика итд.
      Ја, у Србији, скоро, уопште не гледам ТВ. Но, приметио сам, на пример, једну занимљивост. Скоро све водитељке јутарњих програма, на разним телевизијама, су обучене као курве. Као да су, директно, са „ноћне смене“ дошле у програм. Онај народ тамо то више и не примећује, није им јасно кад ја ставим такву примедбу. С друге стране, тако нешто никада нећеш видети на Скају или ББЦ-у или ЦНН-у, на пример. Имају и они јутарнње програме, нису то Срби измислили.
      Моје мишљење је да је јавни простор потпуно окупиран моралним и духовним талогом и то треба да се промени и ако се не промени, у смислу опстанка нације, исход ће бити исти као када би се дозволила продаја хране од које се умире одмах.

     • Калуђер

      „То о чему ти пишеш је ненормална реакција на ненормалну ситуацију, а нама је много већи проблем ненормална ситуација него ненормална реакција.“
      Ха хаа … два три пута сам изчитао да растумачим.

      „“Народ то воли?“ Чему онда партија и држава? „
      Па сигурно не да одређује шта ћу ја да гледам на ЈуТубеу а шта не.

      „Ја, у Србији, скоро, уопште не гледам ТВ. Но, приметио сам, на пример, једну занимљивост. Скоро све водитељке јутарњих програма, на разним телевизијама, су обучене као курве.“
      Искрено да ти кажем не гледам ни ја, ал немам ништа против тог Талијанског фазона. Треба мало да погледаш талијанску телевизују, значи Србијанска је мала маца за Талијанску.
      https://www.youtube.com/watch?v=4SQpbSW1XXY

      „Моје мишљење је да је јавни простор потпуно окупиран моралним и духовним талогом и то треба да се промени и ако се не промени, у смислу опстанка нације, исход ће бити исти као када би се дозволила продаја хране од које се умире одмах.“
      Добро, ево респектујем, и како ћеш то да промениш? Да почнеш на пример са забраном интернета? https://de.xhamster.com/
      Шта је следеће? Да се бавимо сотим шта ће водитељке да носе по студијима а жене по улици. Хе хеее … па знам ја о чему причам.

      Немам ја проблем ни сотим, бави се ти сотим … ал на једној теми. Имате оно о Вредностима http://nacionalnapartija.net/vrednosti/ и што се мене тиче удрите дан ноћ

     • урбана герила

      Па онда чему НАЦИОНАЛНА партија? Шта је у свом овом неолиберализму национално? шта уопште представља појам национализам (или ти родољубље)? Ово ми је већ све познато као начин размишљања и полемике. Прво поставиш нетачну тезу, тј оно што ће ти већ бити згодан аргумент за нешто бесмислено. Нпр ,,сав народ“, што ни из далека није тачно. Онда Креће обесмишљавање сваког противаргумента једноставним извртањем или карикирањем. И на крају се расправа обустави тако што је изгубила смисао. Само чему овде такав став? Зар није лакше разумети се на томе да принципијелно имамо различите ставове, а да је свако претходно слагање само неспоразум око појмова. Јер се овде основни појмови не слажу. И онда лепо наставимо са досадашњим хоби дружењем. Или ће пре бити да је ипак овде питање тренутног ината и превиђања чему служи ова страница?
      Дакле, не би било лоше да преиспитамо појмове. Шта подразумевамо под национализмом, шта под вредностима српског народа које се наводе у програму. Ако не смеју да се помињу вредности, Православље и било шта што се одмах дочекује на нож, изврће и исмева, шта онда траже у програму? Или ће и ово да иде путем свих претходника српске политичке сцене, безпринципијелност, чист материјализам и варварски простаклук као једина мерила? Оно о талибанству је баш непристојно, Владимир се јасно изразио, чему то изругивање?

     • Калуђер

      Аца Тодоровић: „Калуђеру твоје је право да компонијеш како хоћеш, коментаре, али овако оптерећујеш страницу, и мој је је мишљење да одговори треба да стоје испод питања.“

      Нема то везе са твоји и мојим мишљењем него чистим техничким стварима. Као год да су коментари поређни, и још ако се убаци какав видео клип, након 30-тог коментара Дискус почиње да кочи … након 50-коментар кочи дибидус. То је једноставно дечји програм направљен за тренуту забаву и кратке коменте.

      „Мислим да није уреду да у једном коментару одговорим и теби и Владимиру, јер се провлаче различита питања и различити одговори. Хронолошки може бити и по датуму писања и по питањима и одговорима.“
      Ствар твоје навике. Написао три коментара један испод другог или сва три ставио у један, абсолутно исту стар си изнео. Е сад што си ти навика да кликнеш на одговори испод коментара на који дриректно одговараш, то је ствар твоје навике.

      Ал НП портал није направљен за твоју и моју тренутну забаву, попут параноје.инфо,него ја желим да нит дискусије може да се упрати и за годину дана. А то је једино могуће ако су коментари у хронолошком низу.
      У свком случају кад тад ћемо се тотално решити Дискуса као програма за коментарисање јер је ем што оптерећује страницу ем је непрегледан. О томе смо и раније овде разговарали http://nacionalnapartija.net/ispred-dragstora/#comment-2652832081

     • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

      Аца Тодоровић: Што се тиче хронолошког низа Разумем ја тебе, али треба и логику следити, Није проблем кад нас двојица-тоијца дискутујемо, али да нас је више и да по твом хронолошком реду постављаш, не би се знало ко је коме писао.
      У реду за почињање дискусије, али када ме једно питаш ти а друго Владимир, логично је и хронолошки да одговорим испод сваког коментара и хронолошки ту треба да остане коментар, да би случајни посетилац прочитао и питање и одговор.

     • Калуђер

      Тек кад се повећа број саговорника дискусија постаје дибидус непрегледана. Довољно је троје четворо људи, ако имају динамичнију преписку преко дискуса, ето довољно да се изнађу у исто време на нету и испишу у сат времена 30-так краћих коментара … ето свако по 10 … то иде брзо … па ја сам се губио ко је коме шта рекао иако сам био ту. То бре све збрда здола, никаква ту логика више не помаже. Катастрофа једноставно, тотални хаос.
      Стари добри форуми су за дискус мајка јања што се тиче прегледности.

     • Владимир Челекетић

      Нема логике да ти рачунар заглављује због отварања странице. Вероватно треба мало да га средиш, почистиш, дефрагментујеш и тако то. Нешто га гуши, очигледно.

     • Калуђер

      дох дох матори, што му тође по Немачки ипак ипак ( матори му дође; алте)
      Што увек и правим наставке ове теме? Ево већ четври наставак. Па упрво зато што почне да кочи кад се накупи коментара. Ево ти отидни овде http://nacionalnapartija.net/internet-agitacija-3/#comment-3015721350 и пробај да одговориш. Да се жив поломиш, и то под условом да ти ком диби дус не трокира.
      А кад сам ја купио лаптоп, у Јуну мислим да беше.
      Негде у истом периоду је и Урбани узео лаптоп.

      Управо зато форуми и пребацују након извесног броја накупљених коментара, дал 15 ил 20, на следећу страницу. Како једна не би била преоптерећана. А тога на Дискусу нема. И ту смо де смо. Након максимално 50 комента морам отварати наставак теме како не би кочило.
      По прилично незахвално, за неки иоле већ број квалитетнијих саговорника.

     • Владимир Челекетић

      Аха, проблем да учита коментаре. Како онда на сајтовима где има хиљаде посетилаца и хиљаде коментара? Својевремено, док је ЦНН имао исти овакав програм за коментаре, не сећам се да је заглављивало.

     • Калуђер

      да учита и да оставиш коментар је проблем.
      А разлика између ЦНН и малог НП портала је у јачини сервера ( читај капацитета) колико оптерећење на станици може да поднесе.
      Дакле кубик дрва не можеш да страпаш у кутију ципела … изуев ако ниси Јапанац.
      Што ће рећи, питање новца. Више пара, већи капацитет сервера, самим тим већа и брзина учитавања и шта све може на њега да се постави а да га не оптерћује.
      Е сад, ако упоредиш, ил бар предпоставиш ЦНН-ов буџет за оваку занимацију … а наш знаш … ствари постају јасније зашто код нас кочи након 50-ог коментара а код ЦЦН-а не.

      Па нама кад би овде се накачило хиљаду људи истовремено ја ценим да би страница пукла. Не би могла уопште да се отвори, док се не смањи број посетиоца.
      Ма исто као мали стан, не могу ја у мој станчић од неких 55 квадрата са све терацицом стрпати 500 људи. Нема теорије.

     • Аца Тодоровић

      Имам и нешто слаби интернет, а компјутер се дефрементује сам. На Србин инфу немам никаквих проблема и ако има преко 200 коментара. тамо се комрентари не отварају сви од једном него у деловима као да постоје странице.
      Вероватно је потребан јачи интернет и јачи рачунар, да би овде не сметано радио.

     • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

      Аца Тодоровић: Ево једног лепог текста, који је на линији Националне партије. Није мој, ако се слажете објавите га.

      https://facebookreporter.org/2016/12/09/%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D1%98%D0%B8-%D1%81%D1%83-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B5-%D0%B7%D1%83/
      ———–
      Калуђер: Те ствари око предлога текстова, са све линком наравно (хвалим те боже да су ти ти линкови прорадили) увек можеш са шибнеш на уредниичку политику,
      што се мене тиче 10 одједном, ил како на шта налетиш.
      И ја ћу ти већ кад тад одговорити. Ако не ја онда Никола барем укратко. А фора је управо у тој транспарентости. Значи ништа иза затворених врата.
      Е сад, ја знам да те транаспаренте дискусије некада нису најугодније за читање … ал мени су куд и камо угодније транспарентне одлуке наместо секташког „елитног богом даном“ тутумрачења иза затворених врата. Па онда једнога дана само „богом дани“ мрак прогута човека ко што прогура Глишића … и кога све не.
      Е ал знаш, кад дођу на власт такви тутумраци ка Дверци и слични им неће више бити секташки диктатори са приватним странкама фан клубовима. Кад дођу на власт онда напрсно „постану“ отворени ем надасве транспарентни ко отворена књига … ма шта ко књига, ко отворен прозор.
      Е сад, ко на ту причу наседне по хиљадити пут … да не псујем. Као фин сам вечерас

     • Калуђер

      18 речи у наслову?!
      Подебљавање слова, истицање на тај начин појединих речи па и читавих пасуса, писаље искључиво великим словима … упућују на благо или жешће нервно растројство … јал аутора јал коментатора. А то ти могу и ја као хоби психолог рећи, не мораш на Николу да чекаш.

      Ал ај да пређем преко тога да видим шта жена има да каже. Па каже; „Саме новине то подстичу наднасловима попут “И ово је Србија“ (што вероватно не чине случајно већ по сугестијама неких невидљивих структура).“
      ау ау ау … невидљиве структуре … ај и преко тога да пређем

      „Хоћемо ли најзад схватити да Србија и Српство немају ништа са Вучићем, Дачићем, Тадићем …“
      Преко овога се не може прећи. То је већ црвени картон. Тешки талибанизам, фанатизам.
      Ако изгубиш од некога на изборима изгубио си. И то је све.
      Не можеш ти никога да избацијеш из СПЦ-а зато што не дели твоје или ауторкине политичке ставове.

      Мале контрадикторности, типа; „Што једанпут рече писац Момчило Селић: “Најбољи Срби налазе се у најнижим друштвеним структурама, а што се иде према врху ствари у том погледу стоје све горе, односно истинских Срба готово и да нема“.“
      Ауторка ни сама више не зна шта хоће да каже, сад наједном тврди да су Срби преодређени да имају лоше људе у органима власти. Значи ми смо неки дегенерици, шта?

      Док јој је ово ово већ симпатично;
      „Сто година уназад Србијом не владају Срби. Од 1918. до дана данашњег на челу Србије није био један једини православни српски родољуб? Били су југословени, титокомунисти, разни масони, шпијуни, западни агенти (сам Тито је био енглески штићеник кога су управо Енглези накачили Србима на врат), били су и национал-комунисти (Милошевић и камарила), европејци, глобалисти, неолиберали, али СРПСКОГ ПРАВОСЛАВНОГ РОДОЉУБА, јединог који би имао историјски, морални и правни легитимитет да руководи овом земљом, немамо на челу Србије већ читав век.“
      Ал не могу сад због једне јој симпатичне реченице качити читав текст на сајт.

      „Стога немојмо се патолошки кињити и самооптуживати“ А цитира горе Селића који управо то ради.

      Ал како год на правом си трагу.

      Ево да ти мало помогнем на ту тему која је ауторка, на жалост, не толико успешно обрадила, мислим на то „Повуцимо црту између ЊИХ и НАС“ ево; http://gorandavidovic.com/7-jula-je-poceo-gradjanski-rat-koji-nikad-nije-zavrsen/
      то је текст на ту тему, дибидус на НП линији.
      Што опет не значи да је сваки Горанов текст такав. Напротив. Како кад. Некад убоде баш баш … а некад оде у неке фантазије његове. Оно што убоде покупимо, фантазије му оставимо.

      Настави са активностима
      хе хе … било је јаче од мене
      то „Настави са активностима“ вучем још од армије

     • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

      Корисник Siniša Delić поделио је објаву корисника Српски Културни Клуб.
      http://xn--j1aat.xn--90a3ac/2016/12/13/sladjan-mastilovic-vuk-vucic/
      —————
      Калуђер: Роки, ја кад изчитам с`времена на време те писаније које качиш имам утисак да би ти више пасало за назив портала; Српски клуб Лузера
      Па човече све нека бедара тешка … дај мало позитиве … нешто мало да дигне … капираш, око тигра и ти фазони https://www.youtube.com/watch?v=I33u_EHLI3w
      ——————–
      Siniša Delić: Мени се сајт свиђа. Не пишем ја текстове, мада су ми понудили. Једноставно не умем. Ако ти знаш да пишеш пошаљи им, све објављују, без цензуре.
      ——————-
      Калуђер: ма какви Роки. Мислим ценим позитвно размишљање, али видео си тамо текстове код нас на страници http://nacionalnapartija.net/ бар два јел, оно о Лили Марлен и Вучићу. Па јел можеш ти да замислиш да се тако што изнађе на СКК? Па реално нема теорије. И обрнуто, све то што они каче није за наш мали портал. Ил да кажем бар у 95 % није. То СКК то је још једна у низу онлајн плачаиница, оно … све је пропалао све се срушило свему је крај, нико и ништа не ваља … сем Бола наравно. … и тако од сумрака до свитања из дана у дан из године у годину. Ал боже мој, ствар укуса.
      ——————-
      Siniša Delić Не делим твој утисак, Криде, колико знам, они објављују све сем критике цркве. Тако бар кажу на ФБ где сам ја наишао на СКК.
      ——————
      Калуђер: хе хе … ено братац понуди им моју писанију о Лили Марлен http://nacionalnapartija.net/ponjemajes-kamerad-lili-marlen/
      Костину о Дверцима http://nacionalnapartija.net/vucicu-cisti-to/
      Челекетићеву о Жиодвском рекету http://nacionalnapartija.net/reket/
      Павлицин о Малагурском http://nacionalnapartija.net/uspon-mladog-i-bezocnog-borisa-malagurskog/
      па тестирај шта ће ти прихватити од тога, па да не будеш више у недоумици.
      —————–
      Siniša Delić То нека нуде аутори, што бих ја гратис био менаџер?
      А тај Челекетић тамо коментарише.
      —————–
      Калуђер: ма Челекетић спава по тим патриЈотским сајтовима. Ја му велим ман се будала ал џаба. Досадно му буде, а поблокирли га по свим виђенијим порталима типа Блиц итд, па му онда остану само те клониране патриЈотске странице за забаву. Шташ, воли човек да се поразговара, па дај шта даш.
      А ја да нудим Комунцима моје текстове? Па понудим им отрова.
      Тис реко да не делиш мој утисак а не ја. Па ти ја рече, ево ти направи тест, па неш имат више недоумице.
      Прати фабулу.
      —————
      Siniša Delić Не видим одакле црпиш тај осећај супериорности. Безвезе ми да причам с неоправдано уображеним људима. Збогом
      —————
      Калуђер: одакле? па самопоуздање. Знам ко сам шта сам ем шта хоћу. Нисам Лузер. Зато су мени и јадне групне плачаонице попут СКК. Калимеро сајтови.
      А шташ ти јадо кад ти се на конкретно питање најконретније могуће одговори до да побегнеш. Па типиш Дверац.
      Јеси изразио тврдњу да на СКК каче све могуће. Јеси. Јесам ти дао могућност да своју тврдњу провериш. Јесам. И то не једну могућност. Но четири.
      Па шта оћеш више? Да ти цртам фломастерима? Јел те то можда Вучић спречава да провериш своје тврдње. Па не спречава.
      Па молим лепо онда. Ај у мишју рупу из које си измилио и уживај ка и до сада у лузерским Дверјанским групним плачаоницамa типа СКК кад ниси кадар за разговора.
      —————-
      Siniša Delić Сад се већ понашаш простачки. Задобиђи ме!
      —————-
      Калуђер; јој извини молим те што са доша на фејс бошка обрадовића …. ево нећу више никад кеве ми
      А није фејс од Бола? но од онога жидова Цукереберга:? Е па онда се Цукербергу обрати сваки пут кад имаш неке жеље
      А поготово кад провириш из Дверјанске мишје рупе па нелетиш на кога ко ти на изречену тврдњу или питање надсве конкретно одговори.
      А сад ако је Цукерберг евентуално заузет па нема времена да се бави твојом проблематиком суочавања са реалношћу, имаш оно дугменце на којем стоји блокирај корисника … па се послужи, и настави у миру да сневаш слатке Дверјанске снове.
      Дверјанска химна; сви под руку ил шапу ил руку … дошло време да се лепо сања … лаку ноћ, лаку ноћ, лаку ноћ

 • урбана герила

  Еј Калуђеру, не знам да ли си приметио (или то нешто са мојим рачунаром има везе), кад год отворим страницу у задње време, излети ми неки вирус, или неко преусмеравање прави на ко зна шта.

  • Калуђер

   па нападају нас мишеви … има томе већ неких месец дана. Јебеш ти такве релевантне политичке чиниоце којима је јако стало да се не види шта има да каже продавац керова из три пизде материне. Мож мислит, јако смо ти ми мудо постали са све овом скаламеријом нам од портала да би нас се нападало. Ал, шташ …

   Рече ми и Воја из Футога пре неки дан
   ———————
   [20.12.2016 21:28:00] Војислав В.: Е, а изгледа има неки вирус
   [20.12.2016 21:28:06] Калуђер: е
   [20.12.2016 21:28:13] Калуђер: како то
   [20.12.2016 21:28:20] Војислав В.: сад ми искочило да сам срећни добитник нечега
   [20.12.2016 21:28:25] Војислав В.: уместо сајта
   [20.12.2016 21:28:33] Калуђер: хмм
   ———————-
   Најкраће речено, није до твог компа.

   А приметио сам и ја пре неких 20-так дана да су нам сјебали такозвани фавикон … то је она мала иконица … ма у ствари имаш овде о том фавикону https://sr.wikipedia.org/wiki/Favikon да не објашњавам сад у детаље ем безпотребно …ништа битно, ситница.

   Углавном сећаш се можда да сам ти још пре пар месеци окачио моју иМејл адресу у коменту, ево ти је поново markdobermann@gmx.de, у случају да се што деси … падне сајт и тако то па да имаш неки контакт. А управо сам мислио при томе на такве што ситније што крупније хакерске нападе. Шташ, дечја посла

   Како год, видећу од Нове године да се то среди. А знаш већ и сам како то иде са Сркијем нам … те да га изнаћи те да се отрезни … а нећ се трезнити до иза Србске Нове године. Хе хе, наружи момка. Ма супер је лик, једино што је повазда у гужви.

   А и чућу се ових дана и са Владом нам Али Челекетићем па ћемо и око тога подиванити … све у свему решиће се … и черећем се још.

   Сад ми само фали нека пригодна вокално инструментална конпозиција … ха … деш боље од овога
   https://www.youtube.com/watch?v=XgkwASYRWY8
   златне 90-те.

   • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

    Никола Марић.: Шта се збива бајомире?
    ————–
    Калуђер: ма све океј него имамо вирус на страници
    не могу више ни линк преко фејса ка НП страници да ти пошаљем
    а баш је оно све океј за дивно чудо, ал ето зад нас коље тај вирус … ал није шећер у воду
    не знам колко се испалти Сркија цимати да нам среди то … ценим да је као и обично у гужви преко главе
    —————
    Никола Марић: Па једино Сркија могу за то да цимам брајане. Ја да крпачим то са вирусима не бих да с’играм. Ош да га зовем данас, да видим шта вели?
    —————-
    Калуђер: па пробај да га нахваташ … ионако имамо још неких детаља, типа фавикон нам је нестао
    Ал немој га силити … ако је човек у гужви шта сад. Све одлично 5. Ће изнађемо већ неког другог … а Сркија наравно поздрави
    —————-
    6 сати касније
    —————-
    Никола Марић: Очишћен је сајт од вируса
    —————-
    Калуђер: е свака част … ћу вам уплатим бар тисућу динара за по пиво … ил кувану ракију … шта пијете већ сад

    • Калуђер

     е ово факат морам да убележи као мали куоризитет … а и да остане за упомену. Елем јавља нам се пре неки дан, ово како је била фрка са вирусом на порталу, једна Драгана, вели;

     „Здраво. Имате неки вирус на сајту. Не могу да поделим писанију ни преко „share“ дугмета нити могу да копирам везу на фејс. Блокирана је веза. Мада ја овако без проблема преко гугла уђем на сајт. Иначе, ја сам, па могло би се рећи, редован пратилац ваших писанија. А једнога дана ако Бог да и гласач. Свако добро! 🙂 “

     Ја пао! А најјачи ми део што користи и да тако кажем и наш интерни израз; писаније.
     Одговорио сам јој наравно.
     Ево и одговора ми, па нек устане и то утефререно;

     „Ћао Драгана, Калуђер је овде … знам, нападају на мишеви … почели смо да сметамо. Ал ево решисмо се тог вируса колко синоћ. Имаш о томе овде детаљније у та три прва коментара након уводне писаније http://nacionalnapartija.net/tag/internet-agitacija-i-urednicka-politika/ на уредничкој политици IV.
     А иначе теби на вољу па и навратити код нас на мали НП портал … па дописати што ако имаш какву примедбу жељу сугестију … шта већ. А увек мож комент и овде оставити на фејсу. Како ти највише паше.
     Е једино што почесто знамо каснити са одговором. А шташ, не живимо ми од Србске политике него ето … дружимо се, ћасакамо помало, па можда буде једном нешто и од нас. Мислим оно, од мене и Владе нећ сигурно … наше је прошло, ал има ових млађих … па биће веч нешто.“