Малагурски и Хрвати

Малагурски и Хрвати

Како “новаборба” сазнаје, Бранислав Малагурски, отац прослављеног режисера и новинара Бориса Малагурског, активан је у заступању хрватских и НАТО интереса у Републици Србији и бившој СФРЈ.

Бранислав је већ 15 година врло активан на друштвеној сцени Војводине. Према званичним подацима, Бранислав је сувласник предузећа преко којег породица Малагурски финансира снимање и дистрибуирање филмова.

Сасвим је јасно да породица, кад је у питању кинематографски бизнис делује усаглашено, преко заједничке компаније, али ово није једини подухват Бранислава Малагурског. Он је дугогодишњи професор на Правном факултету у Осијеку, где се истакао са више научних радова у области међуграничне сарадње Хрватске и Мађарске.

Његова активност на том факултету и научни радови које је објавио у вези Хрватске, распада бивше СФРЈ и НАТО пакта, дијаметрално су супротни порукама које у својим филмовима пројектује млађи Малагурски.

Посебно је занимљиво да је Бранислав Малагурски директор више компанија, које имају директне и дугогодишње везе са Покрајинском владом коју предводи Бојан Пајтић. Судећи према јавно доступним подацима, службени језик у једној од компанија је хрватски.

Заједничка компанија „Малагурски Синема“ у којој отац и син споразумно управљају и учествују, свакако је повезана са другим пословним активностима породице Малагурски, а потпуно је немогуће да Борис не зна за очеве активности.

Овај аспект породице Малагурски никада није био објављен у јавности, јер се спекулише да и отац и син имају одличне позиције у медијима.

Коментари