Ошамућена раја не скапира Везира

Ошамућена раја не скапира Везира

Боже мили, великога чуда,
кад отањи памет,
а отекоше муда,
па не зна више чојек кој ће куда,
па се насуче на танани ледак,
напишу они по којих псовки и клетви редак,
и мисле да се на њих баш
сад поноси сваки србски предак!

Дакле, нисам могао да не запазим навалу „новинарских“ текстова, државотворачких коментара, сајбер помаме а све то противу једне изјаве Александра Вучића о томе како он не личи на Лазара а данас нема квалитетног ни непријатеља какав беше Мурат. Упркос томе што Срби некад исказиваху и према непријатељима поштовање, један део демоса, звани неписмена марва одмах се обруши надасве богољубивим коментарима типа – „Вучићу Турчине, НАПУУУУШШШИШ СЕЕ КУРЧИНЕЕ!!123“ па онда улети и латинични стил „SIPTARSKO PASJE GOVNO,IZDAJNICKO-JANJICARSKO.“

Па да, реално је тешко разумети шта премијер а сада и велики везир хтеде да казива народу изабраном.

Отварам ја тако очи на сабахиле и имам шта да видим.

Масовни напад, десант коментарима, баш као турканске хорде, пузају интернетима. Данима додуше траје асалт на Аркам. И питам се онако коментаришући са братијом, да ли су неки људи баш толико глупави к’о штулац, па не разумевају шта је Вучић хтео да поручи, да ли су и „родољуби“ постали оперисани од духовитости или се само праве блесави. Али како се праве луди, кад портал за „интелектуални крем деснице“ звани НСПМ објави тако неки опскурни политичко-пропагандни чланак?

Какав си човек ако не капираш?

– Лењ да одгледаш изјаву, али у оригиналу, и размислиш, емоције те већ одрадиле (најмање опасна варијанта, али треба да поразмислиш о критичком мишљењу и сређивању емоција)
– Глуперда орто-класик дивљак (паралела са турским хордама овде може бити пројективни механизам одбране)
– Поблесавио човек од очаја и беде и запао у параноје (буди се Србине, не дај да те возе!)

Додао бих још једну могућност, а то је да има већ и подоста хибридних жуто-дверјанских ботова.

За оне који не желе да их возају, погледајте људи изјаву шес’ пута, али у оригиналу, размислите, јер ја да вам цртам не желим.

Ако ли и даље не разумевате, онда на следећим изборима гласајте за Бола, приложите локалној бабациганки врачари кило пајда за његову победу, требаће му чак и твој гласић (био он и сајбер тамо на Куриру кад се гласа за највећег Србина). А посебно кад се преспоји са жутима зарад нове коалиције не би ли још мало се овајдили о ошамућен и слуђен народ.

Никола Марић
1. децембар 2016.

Коментари

  • Калуђер

    Класичне Дверјанске манипулације. Да бог поживи Вучића … он бар није толки пацер ко Дверци и Вукадиновић.