Поњемајеш Камерад? Лили Марлен!

Поњемајеш Камерад? Лили Марлен!

941
9
Калуђер

Калуђер: Каква црна рационализација мој Владимире … да је имало рација у Срба неб ја ово писо из Немачке.

Јао кад сам код Немачке, пази фору … си чито о кувару?

И сад ти да одеш њему да објасниш, да ту песму уопште није певала Марлене Дитрих у то време него Лале Андерсон, јер је Марлене Дитрих збрисала за Америку, да се ради у љубавној песми … о песми која је чак по Гебелсу лоше утицала на морал трупе јер је гудила о повратку војника кући, па Гебелс забранио њено извођење… па се војници бунили … па је онда опет дозволи.
Па да је песма препевана чак и на Руски … па да оседиш док то човеку све објасниш … па онда Тројни пакт па грешка у вези са Пучем …па три живота би ти требала.
Јебига, гледо кувар Балкан експрес и њему све објашњено за живота.

И ти сад да га позовеш на рацио, док зли Немци ждеру по кафана и јебу јефтина Србска курва … а он да их служи. Е па неће га мајки! Ће гласа за Дверце! Србија се сагињати неће!

Е мој Владимире, какав црни рацио.

А јел кувар због свега тога лош лик? Па није, напротив … ал ето понеле га мало емоције … и тако вековима.

Немачка кева. Само кад се спасих емотиваца и њихових одлука.

Владимир Челекетић: Баш сад сам нешто о томе видео.
https://facebookreporter.org/2016/12/09/217466/

Калуђер: Клонираним Дверјанским комуњарским слинама нећемо да правимо бесплатну рекламу овди. Има ги ти говни свуда. На пример и на Фесјсбук репортери. Не треба да ми овде клонирани смрде. Ми кваре ужитак с`комуњарски смрад док уживам у лаке ноте

А дефинитивно гледаш на погрешним местима, има и мали Гајиновић симпа писанију на ту тему;

Марко Гајиновић; „Осим химни или дела која су написана у славу или помен нечега, популарна музика не може да делује ратнички. У том смислу ни Лили Марлен заиста нема никакве везе са ратничким положајем. Лили Марлен је пре свега популарна култура“, сматра музички критичар Момчило Рајин.

Наравно да ће да се нађе неки национал – комуниста који ће и после аргументованог објашњења песме Лили Марлен опет да пени и да баца муње из очију јер му у мозгу и даље одзвањају песме „По шумама и горама“ и сцене из митоманских партизанских филмова.

И сад због ове, једне лепе љубавне песме народу се опет мажу очи, док неке битније ствари остају иза вела магле коју нам продају партократе. Најглупљи испадају самозвани антифашисти, који се боре за слободу а заправо се боре против духова које они сами дижу из мртвих.

————
А и Јермић је написао пар нежних речи:
————

Дејан Јеремић: Тихо једне зимске ноћи,певушили смо,Соња и ја…небо изнад Черкасија било је црвено,другови су се борили да сачувају поглед на залеђени Дњепар,западну границу Римског царства.


————-
То нам треба овде, а не тамо неке олињале Комуњаре. Олињалих Комуњара пуна Србија. А овди мала оаза, а нек смо и ми олињали ал немож нико да се зајебе па да не зна ко смо и шта смо и зашта смо.

Ето, и од овога већ могу да направим текст.
Поњамајеш Камерад?

Владимир Челекетић: Ја сам ти само показао где сам видео вест.

Калуђер: ма нема фрке, зезам се, све одлично 5
Гледај мало више код наших људи, и наћеш куд и камо квалитетнијих ствари.
А ти клонирани Дверци и овако и онако ништа своје не каче неко само копи песјт праве. Клониране Комуњаре, безимени клошари

били и остали

9. децембар 2016.

Коментари

 • Аца Тодоровић

  Шта очекивати од народа, којег су убеђивали, више од 50г, да су га комунисти ослободили и да је потписан тројни пакт са Немачком, био грешка. Ни дан данас ни Немачка ни Србија,не објављује шта Влада краљевине Југославије потписала са Немцима 1941.год.
  После толико лажи о комунистима и партизанима и великог броја Булајићевих филмова, можемо рећи да је нормална реакција овог Кувара.
  Овај кувар, гледајући партизанске филмове још је и добро прошао. Али има оних који су мислили да су партизански филмнови стварни, као пилот Павловић који је са авионом Миг29 полетео на 16 авиона НАТО алијансе за време НАТО агресије 4 маја 1999,. На Википедији пише да их је све збунио и да су почели да беже, а био сам очевидац,, да је погођен како се појавио.
  Ово је још један доказ, колико медији и јавност утиче на размишљање и понашање људи.

  • Калуђер

   а реко један мој познаник давних дана; Србима ће да сване тек кад изумре и последњи Титов пионир.

   • Никола Марић

    Кувар утриповао партизанштину, па се заиграо мало. Воли то тако Србадија необуздана и импулсивна. Емоције дивљају, све нешто требају којекакви лекови, стабилизатори, култиватори хахахха

    • Калуђер

     ма боле га, сад га чека каријера код Двераца ил СПС-а
     Кувара за председника!

     Е, а и реално је бољи лик и од Бола и од Дачића.
     Дакле; Кувара за председника!

     Предизборни му слоган; Са мном нема глади!

    • Калуђер

     Јој требо си да читаш Бојана … покидао сам се, али покидао.
     Елем окачила Весна текст из Новости под насловом
     „Кувар добио отказ јер се побунио против песме која је симбол немачке окупације!“
     Какав наслов, 13 речи у наслову, ал нема везе … Комунци се примили … и Бојан их само сачекује једног по једног и слаже на камару. Значи кад сам морао да забележим овди да остане за вјек и вјеков колко је јако:
     ————–
     Malina Popovic: Da se ne uvrede okupatori prijatelji domaćih kvislinga
     ……….
     Bojan Stanojević: Jebali ti okupatori majku Malinarijo.
     ……….
     Anifa Gorin: CRKNI TE NEMCI NEMA LILI IMA MORGEN/
     ……….
     Bojan Stanojević; Nauči da pišeš stoko žalosna.
     ……….
     Simonida Conkic: Њега се преци неће стидети.Није обрукао презиме које је давно ушло у нашу историју.
     ……….
     Bojan Stanojević: Svaka mu čast, popio lik otkaz jer se pravio mangup. Kao da je lako danas naći posao.
     ………
     Jela Mijailović: Ljudina hrabra nagradu mu dati žalosno šta mi sami sebi radimo restoran zatvoriti ili polupati Amin!
     ……..
     Bojan Stanojević: Dati mu kurac. Koj se đavo kuvar meša i određuje kakvea će muzika da se sluša. A i „Lili Marlen“ nije simbol okupacije. Kuvaru polomiti noge, autoru teksta ruke.
     ——————
     значи кад сам падао од смеха. Кувару поломити ноге а аутору текста руке … ха хааа … па не могу да верујем …каква конструкција … али Малинаријо … ха хааа … стоко жалосна … лик је суви геније
     ухх … од овог може да се рикне

     • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

      Милутин Млађеновић; Чекај бре…Је л су овог кувара у тој „Скадарлији“ запослили на месту „ПОЛИТИЧКОГ ИДЕОЛОГА И КОМЕСАРА“, или особу да само прави гулаш, мућкалицу и шопску и руску салату?

      Невероватно ми је да се један обичан „Кувар“ меша у репертоар и музички укус газда тог ресторана.И то ни мање ни више но ове 2016.

      Занимљив догађај и реакција кувара.

      Писцу ових редова се десио исти случај пре 3 године у „Безистану“ на теразијама.
      Био сам често гост и посетилац код мог друга који тамо држи неку радњу за продају спортске опреме.
      И једног дана дођем код тог друга, али њега тамо није било, био је његов продавац и радник, који ту робу продаје.
      И тамо је такође било доста нас који смо били и чекали газду те радње, и док смо га чекали, почели смо расправу о политици.

      У једном тренутку, распламса се та расправа, и онда тај продавац слушајући шта ми причамо …
      Замислите, њему се моја полемика и мишљење на разне теме није допала.

      И каже ми и обрати ми се: Ајде напусти радњу и немој више да долазиш овде.А он рекох нити је газда, но обичан калфа и продавац те робе у радњи.

      Али у тој прилици, схватим, да је тај продавац уједно и „ПОЛИТИЧКИ ИДЕОЛОГ И КОМЕСАР“, који је узео за право да се понаша као политички судија који мери шта је исправно, а шта није да се прича у радњи где он није никакав фактор, сем продавац те робе широке потрошње.

      Дакле, „овај доле Кувар“ има својих фанова и двојника, да не кажем лудака, који себи узимају за слободу да одређују шта је добро, а шта није?
      И то тотално некопетентно и са чудним ингеренцијама.

     • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

      Дејан Јеремић: Исти лампион,исти улаз касарне…
      https://www.youtube.com/watch?v=4eRI-BmWFa8
      ————————-
      Данило Жугић: аууу, прелепо, звучи, добро мој камараде
      ——————
      Дејан Јеремић: Хвала друговима који су радили на овом пројекту
      —————–
      Калуђер: ауууу брате. Екстра! Убива … али убива! Човече ово хит! Свака част!

     • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

      Никола Јовић: „Лили Марлен“ је чувена немачка љубавна песма која је стекла велику популарност на обема странама у Другом светском рату.

      Текст песме написао је немачки учитељ из Хамбурга Ханс Лајп (Hans Leip, 1893-1983), као мобилисани војник за време Првог светског рата.

      Песма говори о љубави и чежњи војника према својој девојци са којом се састајао под фењером пред улазом касарне, пре него што је послат далеко од родног места.

      Музику је 1938. компоновао немачки композитор Норберт Шулце (Norbert Schultze), док је аутор текста на енглеском Томи Конор (Tommy Connor). Песма је оригинално названа „Девојка под фењером“ („Das Mädchen unter der Laterne“), али је остала упамћена под именом „Лили Марлен“. Немачка варијанта снимљена је 1939. године у изведби Лале Андерсен, док је верзију на енглеском отпевала немачка, у Америци натурализована, певачица Марлен Дитрих.

      Након окупације Београда 1941, Радио Београд, чији се сигнал могао хватати широм Европе, постао је радио-станица немачких окупационих снага под именом „Soldatensender Belgrad“ („Војнички радио Београд“).

      Војници стационирани по Медитерану, укључујући и немачке одреде у Африци и британске припаднике Осме армије, редовно су подешавали своје радио-пријемнике како би је чули.

      Различите верзије песме, на исту мелодију, биле су врло популарне међу савезничким трупама при искрцавању у Нормандију, као и међу онима у Италији.

      Бесмислено је мешање идеолошких гледишта у истински вредно и лепо људско стваралаштво.

      Пикасо је био комуниста, умањује ли то његова сликарска достигнућа?

      Хајдегер је неко време био члан Хитлерове странке ( NSDAP ) , умањује ли то значај и достигнућа његове филозофије?

      Салвадор Дали је био фалангиста
      ( поборник идеја шпанске „верзије“ фашизма, оличене у лику и делу Хозе Антонија Примо де Ривере ) , умањује ли то значај и достигнућа његовог сликарства?

      Мајаковски је био песник, социјалиста и присталица Лењинове власти у бившој царској Русији, умањује ли то значај и достигнућа његовог песништва?

      Примера је безброј, поента је једна; само зато што „нешто“ има „идеолошки предзнак“ ( био он основан или не , истинит или не ) , да ли нас то у старту ограничава да искрено кажемо да је „то нешто“ , можда лепо, интересантно, занимљиво и слично, или ћемо заслепљени идеолошким матрицама 20. столећа, у старту одбацивати све што није на истој линији са неким нашим предубеђењем?

      Ограниченост је врлина просечних људи, препознавање истинског стваралаштва и уметности у свему је мана људи широких видика.

 • Никола Марић

  Кувар утриповао партизанштину, па се заиграо мало. Воли то тако Србадија необуздана и импулсивна. Емоције дивљају, све нешто требају којекакви лекови, стабилизатори, култиватори хахахха