Прогнозе председничких избора

Прогнозе председничких избора

Писац ових редова већ 16 пуних година у промил погађа исходе свих избора у Србији, па чак и у суседним државама као што је Црна Гора.

А како ми то успева?

Наравно, не погађам све то што сам геније, но што на све те изборе гледам непристрасно, а то је 1. предуслов да будете објективни и да донесете прави суд како ће на крају изгледати ти резултати.

Ево сада имамо лицитацију ко ће бити најбољи председнички кандидат опозиције и власти?
На ту ствар многи опет колосално греше, кандидују људе који им се допадају и за које навијају, а не за оне који имају шансу да на њима стварно победе.
Људи никако да науче основно правилу у тој игри избора.

Не победјује онај кандидат који се нама допада, но онај који добије гласове и од оних којима се наш кандидат нимало не допада.

На изборима побеђује кандидат који анимира највише људи, онај иза којег стоји организована техничка војска која је аутор предизборних радњи, а не онај кандидат који је најбољи.

Најбољи код нас скоро па никада не победе најгорег кандидата.

А зашто је то тако код нас?

Зато, што најгори кандидати знају да су најгори, па учине све да победе тог најбољег.А како?
Митом, корупцијом, лобирањем, варањем, крађом итд.

И шта нам се дешава у Србији већ четврт столећа?

После сваких избора се скандализујемо, како то победи она будала неког нашег пристојног кандидата.

Е па ето тако, што пристојан човек остави ствари да се дешавају саме од себе, а то код нас оваквих никада не доноси победу у било чему, па ни на изборима за власт.

Ово горе су мале тајне великих мајстора превара на изборима код нас.
И зашто је код нас тако како је. А знате одлично сви како нам је и шта нам је.
Ако то не знате, баш зато вам је тако како вам је.

СТО НАРЦИСА И ЈЕДАН АУТСАЈДЕР

Какву непромишљену и медвеђу услугу чине ових доле 100.

Који несмотрено терају тоталног аутсајдера да се кандидује за председника Србије.
А Може да победи само на твитеру, и нигде више.

Јавне личности у Србији када је политика у питању имају утицај на гласачко тело, као и писац ових редва на спољну политику Русије и УСА.

Фрапира овде тотални дебилизам тих јавних личности, који појма немају да оцене како стоје шансе онога којег предлажу за предсеника Србије.

Стоје лоше, стоје тако, да не може да победи ни неку ТВ-ријалити звезду.Али не хају за то, решили да подржавају неког ко нема никакве шансе, па то то је.

Писац ових редова је погодио резултате свих избора од 5 окт. до данас, и то у промил. Са том рефенцом прогнозирам да је кандидатура Саша Јанковић тежак фаул његових фанова.

Ако ме питате у овом тренутку, ко може да победи, ко има шансу велику, могу и то да вам кажем.

Ту су два кандидата опозиције: Лука, то јест Љубиша Прелетачевић, и други је Вук Јеремић.

Та два кандидата могу да победе чак и Вучића. Остали то не могу силе нема.

Не бар ови кандидати који се помјињу до данас.

Реално, у овој консталацији, у другом кругу би ишли сигурно Тома и Вук.
У том другом кругу Тома не би има никакве шансе. Моја прогноза под условом да оба кандидата буду на листи. Живи били па видели.

Милутин Млађеновић
26. новембар 2016.

Коментари

 • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

  Владимир Челекетић;
  Српски избор:
  1. Бајчетински папак и примитивац, Шешељев па бриселски потрчко, педерски лобиста и саучесник у велеиздаји. Бедна креатура која је добра само за брукање Србије.
  2. Жуто-комуњарски министар иностраних послова, Тадићев потрчко и саучесник у политици велеиздаје, који је у Бриселу весело махао репом после хватања Радована Караџића.
  3. Креатор вулгарног српског „национализма“, најодговорнији човек за компромитацију идеје националне слободе.
  4. Неприкосновени власник једног бесмисленог покрета који је заменио ДСС на позицији „и демократско и национално“, који глуми некакав „пристојан патриотизам“, строго у границама политичке коректности.

  • Калуђер

   Па тежак избор, био сам се двоумио између бојкота и Шекија, а сад се већ торумим између бојкота Шекија и Томе.
   Јел све што више као гледам ове што нападају Вучића … ем на који начин … тај Вучић ми све више постаје прихватљив избор.

   Има томе неких десетак дана, и мимо још једне у низу пацерских Дверјанско Вукадиновићевских манипулације о којој је Никола писао http://nacionalnapartija.net/osamucena-raja-ne-skapira-vezira/
   налетим ја на Фејсу на неки видео клип са Вучићем … и испод тушта и тма коментара … те луд, те нарцисоидан те Лазу те свашта нешто.
   И ја реко ајде баш да отворим да видим и ја више о чему се то ради.
   И отворим видео клип, кратак, ни 5 минута … и гледам и сад чекам све тај моменат лудила … и гледам … и слушам, баш оно помно пратим
   https://www.youtube.com/watch?v=fhjioHPX12Q&feature=youtu.be
   и човек издоминирао максимално. Додуше јаб на његовом месту ту „новинарку“ избацио.

   • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

    Аца Тодоровић: Нажалост опет се морам вратити на теорију завере.
    Како се постаје Председник Србије довољно је прочитати мемоаре од Добрице Ћосић.
    Њега су масони-ционисти позвали у Лондон, после смрти Ћопавог и предложили му да буде председник Југославије. Добрица им је рекао, да он није политичар и да не би знао да се пробије и освоји власт, а он си му одговорили „Твоје је само да пристанеш, све је остало наше“.
    Шешељ је једном приликом рекао, да су њих десеторица лобирани пре Милошевића да буду председници СФРЈ. Нико до Милошевића, није хтео да прихвати ту улогу. Доласком Милошевића на власт, наставља се страдање србског народа. Знамо да је Америка одвојила 70 милиона долара,за смену Милошевића, да би се извела обојена револуција и био постављен други њихов слуга.
    Пошто слуге циониста, које су на власти у Србији, једноставно морају да раде на штету својих гласача, тако и губе поверење код својих гласача, па када изгубе поверење код већине гласача, морају да траже себи замену.
    Милошевић је од самог почетка своје владавине припремао своју замену, дајући новац за формирање Демократске странке и дозвољавајући ДС да се бави криминалом, да би странка могла да ради и себе издржава.
    Тадић је уз помоћ свог помагача Ракића, лобиро код западних моћника, да су Вучић и Николић идеална замена за њих.
    Што значи да, ако ционисти процене да екипа Вучић-Николић не могу да победе на изборима, они ће поставити свог новог кандидата, коме ће дати најмање 8 милиона евра, за рекламу и закуп медија.
    Е сад како кандидати циониста побеђују. Ништа се не дешава случајно. Све се ради по одређеном плану. А то смо видели приликом замене власти 5.октобра 2000. Најпре се народ убеђује да предходна власт није добра, а онда се народ убеђује да је кандидат циониста победник на изборима.
    Ционисти знају да народ гласа за оног ко има изгледа да победи на изборима. Читаве књиге су написане, како изманипулисати народ да би се убедио да гласа за предложеног кандидата. за те књиге чули су углавном сви политичари, па у изборној кампањи није им циљ да прикажу свој програм, већ да убеде народ да су баш они победници на изборима.
    Да оно што је написано у тим књигама,користе наши политичари потврђује и Милан Видејовећ у поруци коју је упутуио Шешељу.
    Како и кога народ гласа и сам сам видео, јер од самог почетка новог парламентаризма увек сам говорио пријатељима, познаницима, колегама да не гласају за оне који су долазили на власт. Кад сам им доказао да кандидати за које гласају немају никакву вредност и никакав програм, они су ми одговорили.“ Па гласамо за њега, јер ће он да победи на изборима“. такав је био случај и за гласање Милошевића, Доса и напредњака. Сви су имали један изговор“он ће да победи“.
    Народ хоће да се нађе на победничкој старни, па макар немао сутра ни хлеба да једе.
    На следећим изборима победиће поново кандидат, који убеди народ да је он победник, а убедиће га онај, ко буде имао приступ медијима и довољно новца да виси на билбордима.

   • Аца Тодоровић

    За конференцију за штампу и добијају акредитацију само одређени медији. Ако новинари из тих медија, прекрше Вучићева правила понашања, не могу добити дозволу за учествовање на следећим конференцијама шизофреничног премијера.
    Шизофренични премијер вешто избегава одговоре на поствљање,њему непријатних питања. Зна он добро да ради погрешно и на штету народа и државе. С једне стране он то море јер је добио новац од циониста да дође на власт, а с друге стране мора, да би му расли рачуни у банци.
    Не ради шизофренични премијер ништа из незнања, већ потпуно свесно извршава своје задатке и извлачи што већу материјалну корист, јер зна да неће вечно остати на власти.

    • Калуђер

     „Нажалост опет се морам вратити на теорију завере.“
     Не мораш, то је ствар твог избора. Незгодација настаје само при томе кад исте тезе понављаш из теме у тему, а то се води под пропаганду оли ти спамовање. Волим и ја Цецу. Ал не качим њене видео клипове на свакој теми.

     Друга ствар. Кад пишеш комент овде код нас, ракао сам ти то већ једном ал ценим да си заборавио … ал гарант си приметио да почесто копирам па изнова постављам твоје коменте а да би их убацио у хронолошки низ.
     Елем, да не би морао то да радим, једноставно кад качиш комент овде код нас, окачи га увек на последњи комент у низу, без обзира коме се директно обраћаш ил уопштено пишеш. Јер иначе постане преписка дибидус непрегледна.
     Наравно, ако на одређеној теми нема ни једног комента, онда остављаш комент као први а ми сви се након тога надовезујем на твој коментар … дакле правимо хронолошки низ. А тај хронолишки низ нам је битан колко због самих саговорника а куд и камо више због људи који изчитавају преписку са мањом или већом временском задршком.

     Трећа ствар, свој сопствени коментар увек можеш да измениш/надопуниш. Нисмо на параноји.инфо. Коменти се не пишу у секунден такту него у малтене па у дневном такту, ако не баш у такту комент на дан, онда минимално у такту комент на сваких пар сати. Дакле опуштено скроз.

     Под три А, лупи понекад и пасус (сад сам ти их ја полупао). Лепше ти писанија сотим изгледа и наравно физички је лакша за изчитати.

     И под четири, а везано са првом тачком … дакле скроз ти океј писанија само да није у свакој другој реченици, ционисти масони. А то не може на малом НП порталу. Може, ал у једној теми. Ал не и у све и једној.

     А што се тиче саме конференције за штампу, барем овога исечка од горе, ја ту ништа нисам шизофрено приметио код Вучића, напротив, ко што истакох већ, човек је издоминирао. И управо на све и једно питање сасвим сталожено одговорио.
     Једино што сам недолично приметио је „новинаркино“ непристојно понашање. Мени га не би упадала у реч. Па чак и да нисам премијер једне земље.

     Е сад још што сам приметио, мимо конференције за штампу, већ код Алексића на зиду на фејсу, мислим наравно на Славка Алексића, то је управо та врста коментара, те Вучић луд те шизофрен нарцисоидан … шта год, у сваком случају за какву установу затвореног типа зрео. Занимљиво да управо неко попут Славка Алексића било кога проглашава лудим. Ал боже мој, слобода говора. Ал то је управо и један од разлога што ми Вучић у односе на његове нападаче постаје све симпатичнији.

     А колико ће Вућић остати на власти? Па то је ценим питање његовог личног избора. Мислим да ће се играти још неко време ко својевремено Путин Медведев … и кад му досади повући се једноставно и уживати. Ако му досади наравно. А мислим да ће му досадити. Смориће се једноставно. А и годиће му да се Срби сећају његовог времена са сетом.

     • Аца Тодоровић

      Да би објаснио, како се у Србији постављају председници и владари, морам се вратити на оно што називаш теоријом завере.
      Нажалост ционисти су уплетени у све сфере живота и зато је потребно скоро на свакој теми с кренути пажњу да у они узрок свих проблема. Ционисти контролишу покитку, економије, културу, спорт све што се дешава око нас. Чак покушавају да изигравају и Бога и да контолишу климу на земљи.
      Али ти и даље мислиш да је идивидуализам присутана и да ће Вучић сам одлучивати докле ће владати, а ја ти кажем да ће владати док ционисти не процене, да Вучић не може више да држи власт,
      Ја не могу да поставим линкове, који би показали шизофренично стање премијера, Не знам да и други посетиоци могу да постављају лнкове. Ништа ми не значи да шаљем теби на фејс, јер линк треба да поставим у зависности од реченице.
      Моја су правила, ако могу да се надовежем на нечији коментар, ја то урадим, али ако мој коментар другачији од осталих коментара, онда започињем нову дискусију. Ја нисам хтео да улазим у вашу дискусију које какав кандидат за председника, већ да прикажем реално стање ко и зашто побеђује. Пробај да решиш проблем са постављањем линкова, па ћу постављати линкови са којим се може доказати оно што пишем. Постоје још неки сајтови са Дискусом, који не прихватају линкове. Ако можеш уђи у подешавања дискуса вероватно има опција онемогућавање постављања линкова.
      Али ипак трудићу се да испоштујем и да постављам коментаре како желиш.

     • Калуђер

      Да да, све сам ту убацио у један комент. Не се бринеш око тога. Ја чак и коментаре људи који протерам са портала остављам а не бришем их. Управо зато да могу по потреби и касније да се позовем зашто је неко протеран са портала. Понекад додуше корисници имају и навику да побришу своје коментаре након што их се протера. Мени не буде тешко да им бар последњи коментар који су оставили изнађем и поново га поставим.

      А све што ти има везе са ционистим, масонима итд итд, ил да појасниш у вези са тим, можеш да стављаш за сад на Владимирово тему; Теорије завере и политичка пракса

      Или још боље, ето узми па испиши неку писанију под називом, рецимо Ционисти и масони … кад будеш у елементу, и ја ћу је окачити у Занимљивости, ценим да ће је и Весна преузети, и након тога све што имаш да појашњаваш са ционистима и масонима качи испод тог чланка.

      А што се тиче те твоје ситуације са линковима, немам појма де би то могло на Дискусу да се подешава … а камо ли како да подесим да само један корисник портала не може да качи линкове. Измешу осталог баш и из тог разлога и питах Весну пре неких ни сат два
      ——————–
      Калуђер: немаш никог на лагеру ко се разуме око веб страница
      Весна: Само овог мог админа, али њега једва наватам и мени да среди
      Калуђер: и ја имам једног таквог
      ————————
      А ово што се тиче хронолошког низа, океј је твоје правило скроз .. е, ал замисли сад мог буразера који јал једнапут јал двапут месчно налети на НП портал. И сад ето хтео би да упрати неку преписку. А наше преписке, менталне гимнастике штоб реко Владимир, баш знају да се одуже.И ако нису поређане у хронолошком низу … ма то нема шансе за упрати ко је коме кад шта рекао. Буде све дибидус испретурано.

     • Калуђер

      Ово ти је добро; „Један начин је да народ убедимо да бојкотују изборе, па нек изађу њих 20% лојалних победницима на изборима и тако ћемо доказати да нови „победник“ није вредан победе.
      Други начин је покушати спрдњом исмевати председничке кандидате. односно подржати Љубишу „Прелетачевића“ .
      Народ и тако не интересује програм који му кандидат нуди, па би са исмејавањем политичара, Прелетачевић могао пуно да освоји, нарочито би привукао млађе генерацију и студенте који до сада у малом броју излазе.“
      Додуше стварно не знам како замишљаш да ти и ја убедимо пар милиона Срба у било шта, ал ај сад.
      И ово са Белим ти је скроз океј. Видиш, то сам скроз сметнуо са ума. А колко видим ти и Милутин нисте.
      Реално, то би се и могло одрадити … ал у овом кратком временском периоду … тешко. Имаш на Фејсу њихову страницу https://www.facebook.com/belisamojako/posts/334503096926097?comment_id=341714822871591&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R%22%7D
      Ја баш јуче питао; „Што не пробате на председничке изборе?“

      А ово; „Мислим да би ово био шок за масоне-ционисте,“
      ти је боже ме сачувај и саклони. Ал ај, нећемо више о томе. Сасвим довољно смо се о томе поразговарали вамо http://nacionalnapartija.net/teorije-zavere-i-politicka-praksa/

      Хе хе, значи кад би ти ја уређивао писаније пре него што их окачиш били би то сасвим пристојни чланци … па и за НП портал а не само за Весну. Овако, само Весна.

     • Аца Тодоровић

      Фамилија очекује борбу против њих и они имају сва средства против борбе, али не и против спрдње. Непријатеља увек треба изненадити и ударити га тамо где се најмање нада. То је стара проверена тактика.
      Не знам колико би интересеантно било да качим своје текстове.
      Ако смислим добар текст “ Како победити систем “ послаћу ти.
      Свако и са мало мозга види да је овај режим пун лажи и превара. Зна народ какви су политичари, само их треба стално подсећати. Бели Прелетачевић би добро подсетио какви су нам политичари и народ би се мало бробудио из ове досаде о једним те истим политичарима..

     • Калуђер

      За почетак заборавиш фамилију на малом НП порталу. Тоооотално је заборавиш. Док код Весне можеш да је трпаш по текстовима ем коментима и наместо знакова интерпункције што се мене тиче.

      И што се тиче текстова, ти почесто напишеш и комент у облику омањег текста. Потрудиш се само да ти текст никад не прелази једну и по куцану страну. То ти говорим унапред јер ценим да ћеш као „почетник“ направити класичну почетнику грешку па покушати да све стрпаш у један текст.

      Са друге стране коменти су ти изузетни питки, лаки за читање … имају нит, увод разраду закључак. Ето, кад будеш у елементу ти скоцкај писанију у твом стилу, на коју већ тему желиш па ми је пошаљи преко фејса. Добро, ценим да неће бити за мали НП портал, ал за Весну највероватније оће … како год у сваком случају ћу погледати и послати ти назад опаске сугестије. Видећеш већ, само на оригиналан текст уведем црвеним словима опаску.

      И у крајњој линији зашто ти не би били интерсантно да саставиш какву писанију у облику текста. И онако и овако волиш да пискараш којекуде. Па мали НП портал је малтене управо тако и настао што сам, да тако кажем, на неки начин приволео Владимира да више не расипа своје писаније искључиво по коментарима којекуде … него да бар један део од њих сабере на једном месту у облику дал мањих или краћих текстова. И ето, до сад је сабрао овде цирка стотињак својих писанија на разно разне теме. Комотно може и прву књигу објавити сотим. А људи воле свашта да читају. То најбоље по себи знаш.

      А Бели је добар … скроз добар.

      https://www.facebook.com/1807139592860602/videos/1823426731231888/

      читав тај фазон му је добар. У времену и простору наравно. Из очаја у спрдњу. Куд и камо боље од кукњаве
      Мада ја више готивим Небојшу Прилепка.

      Ево баш овај текст http://nacionalnapartija.net/mlad-sam/ а што сам га јуче окачио је од једног од људи из њихове мале екипе.
      Значи читава та прича је јако позитивна … баш у моменту и простору . Са јасном поруком; може се, није немогућа мисија.

     • Аца Тодоровић

      У реду нећу писати ни фамилија ни ционисти, користићу за писање „систем“ јер су у систему фамилилија. њихове слуге, односно наши владари и наивни народ.
      Добри су момци и Бели и Прилепак и веома интелигентни када су први схватили да се систем може победити пре спрдњом него озбиљним деловањем.

     • Калуђер

      њихово деловање и јесте озбиљно и дибидус системско.

      Сам си рекао; „Народ је добио демократију, али или је не користи или је погрешно користи. Замислимо да је народ добио ауто а не зна да га вози, па се слупа и поломи и за све окриви ауто, а себе не криви иако није знао да управља ауто.“

      Бели и Прилепак само користе оно за што се на неки начин и изборило пре четврт века. И ништа више од тога. Пар људи се организовало и изашли људи на локалне изборе. Тако једноставно. Нит чекају цара Путина из Русије нит да им ја дођем из Немачке нит траже изговоре у којим каквим теоријама ем географским положајима, нит им је народ крив, нит маштају о револуцијама испод јоргана.

      Пар људи, игром случаја, белих Срба, самим тим по дифолту Православаца … се сакупило и изашло на локалне изборе. Читава „мудрост“, ем надсве системски … ем легално … ем легитимно.

      Још само фали да и остатак надасве разочаране … а „препаметне“ Србадије скапира ту вееееелику „мудрост“ … наместо да чека Путина … ил Калуђера … да дођу јал из Русије јал из Немачке да се кандидују у њиховом селу.

      Стрпљен спашен.

     • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

      Коста; За опште изборе 2017

      – ових пар будала што су залутали у Скупштину (Бошкић, Санда, Вукадиновић, Радуловић) – сад и никад више.

      – треба Вучко да пресече и да распише све изборе, барабар са председничким.

      – жути маiмуни ће увек наћи неку дилеiу типа „Радуловић“ (пошто iе пандркн`о Динкић, ево нама замене!) или председничког кандидата типа Јеремић – Јанковић.

      – то треба утрљати у земљу. Да остану озбиљни политичари: Шешељ, Вучић, и – ко iош? Реците ви, iа не видим. Шушумига Дачић? – аiде нека буде, то iе тешко ђубре коiе се шверцуiе на мртвом Милошевићу…

      – прошли пут iе Вучић лично (а не амерички амбасадор!) прошверцовао Дверце, ДСС-овце и Доiебнике у Парламент. И добро iе учинио, они су „iаки“ кад се о њима прича, а нема се прилике да се ти идиоти виде и чуiу.

      – сад су се видели и чули. И: доста! Марш у рупу!

      – ко се све бави политиком, господе-Боже! (чуi мене, комунисту и атеисту…)

      – Вучићу, чисти то, не iеди говна! Чисти, да не будеш почишћен.

     • Владимир Челекетић

      За мене је фасцинантно да човек таквог интелектуалног капацитета проведе 13 година у Хагу и тамо, ипак, остави неки утисак и нешто што ће остати забележено у историји, ако ништа друго, у историји правосуђа, а онда се врати у Србију, оде на „Фарму“ и после тога настави са улогом дворске будале режима који, буквално, уништава Србију, као што је то чинио и Милошевићев. И то се рачуна у „озбиљног политичара“?

     • Калуђер

      И за мене су фасцинатне неке твоје активности, и не само за мене, ал о томе сам/смо ти довољно говорили. И није отишао само на Фарму, отишао је и на Фејс и на Твитер, ал и томе сам ти довољно говорио. Нема потребе да се понављам.

      Најкраће речено, а у времену и простору наравно, а од понуђеног, Шешељ је у односу на Болета, Влаха Вукадиновића Санду Радула и екипу измислио политику. Ил ти можда знаш неког бољег?
      Рецимо Младена Обрадовића? Ил Радикала у мартинкама Горана Давидовичћа? Ил онога патриЈоту са Јелисајских поља што је на свом развојном патриЈотском путу био у странку код Расима Љајића … што прети људима по фејсу ко последњи шизофреник. Мислим на Фејгеља наравно. Јел он бољи? Ана Равногорка можда? Милица Заветница? Ево у уво сам се претворио, тачније речено око да прочитам име тог бољег.

      Мада ја лично готивим и Тому ем Красића и Тодоровића … мислим на радикала Драгана Тодоровића, да не буде забуне са Ацом јер се игром случаја потрефило презиме.

      Добро, готивим ја и Бебу Поповића и његове наступе … ал мислим првенствено наравно на бољег од Шешеља као председничког кандидата, а да је са ове, условно речено, наше стране.

      А то чувено буквално уништаваље Србије ми постаје већ прилично упитна ствар. Само кад узмем мали пример од горе, де сам поставио крати видео клип са Вучићем, ја нисам успео да изнађем никаве шизофрене му наступе оли барем моменте. Јел си ти изнашао можда нешто шизофрено у том кратком видео клипу?

      Или смо дошли већ дотле да не можемо рационално ем непристрасно да погледамо ни један кратки видео клип а да не реагујемо острашћено?

      Ево, поставио сам ти два надасве једноставна питање, дакле као прво дај име тог бољег.

      И као друго питање, да видимо коначно о чему ми то конкретно причамо … ил само понављамо ко Шваба тралала те шизофрен те луд те уништио Србију те идајник. Дакле шта је то шизофрено у Вучићевом кратком наступу од горе?

     • Владимир Челекетић

      Ја нисам написао да је шизофрен него да његова политика уништава Србију. Предао је КиМ, води еконимску политику која води у потпуно економско ропство, насељава Србију имигрантима, културна и социјална политика му је потпуно у складу са идеологијом ЛДП и Чанка, испуњава сваки ЕУ захтев који води гашењу сваког елемента српске државности, предао је Србију НАТО пакту, практично је суспендовао Устав не поштујући одлуке Уставног суда или блокирајући његов рад. Николић је саучесник у свему томе и глумио је улогу „патриоте“ која му је и намењена. Шешељ је, очигледно, у некој врсти пакта са Вучићем, као што је био и са Милошевићем. Замајавао је народ Николићевом дипломом и очигледно штедео Вучића. Од доласка из затвора видело се да не жели да улази у директну конфронтацију са режимом, после смо схватили и зашто. Заузео је позицију коју му је најугоднија, какву је имао и за време Милошевића.
      Има ли неко бољи? Од кога? Од оних који су умешани директно у политику гашења српске државности и политику убијања нације? Како се од тога бива „бољи“? Јел довољно ако у то ниси умешан? Наравно да није за председника. Ти можеш да имаш милион примедби на људе које си навео, али они су политички ирелевантни и нема места за поређење, јер они нису умешани у ту политику злочина према Србији, што не значи да не би били ако би били у позицији.

     • Калуђер

      Дакле нема бољег од Шешеља и Вучић није шизофрен. Видиш, слажем са да се слажемо. Иде то прилично брзо кад се ствари конкретизују.

      Е сад, набројао си мимо тога још пуно ствари.
      На пример Вучић је продао Косово.
      Интересантно.
      Вучић подписао Кумановски споразум/капитулацију? Мислим да није, ал може бити да нисам баш најбоље упућен.
      Вучић „издајник“ подписао споразум о сарадњи са Хагом? Па мислим да није ни то. Ал може лако бити да ни за то нисам најбоље упућен.
      Вучић продао Србију НАТУ?
      А Вучић отишао на НАТО-а самит, ил како се то већ зове, и река јасно и гласно, парфразирам; да Србија није заинтересована за улазак у НАТО. Додуше нисам био присутан, ал били су пристутни новинари који су пренели Томину изјаву … па чак и у Блицу ; Srbija nikada neće ući u NATO
      http://www.blic.rs/vesti/politika/nikolic-srbija-nikada-nece-uci-u-nato/zh5zx48
      И тако даље и тако потоман.

      За Шекија кажеш; „Од доласка из затвора видело се да не жели да улази у директну конфронтацију са режимом, после смо схватили и зашто.“
      Не знам да ли смо схватили исте ствари. Али Вучићеви гласачи су Шешељеви гласачи … и обрнуто. Шешељ само треба да их приволи да поново гласају за њега. И то сигурно неће постићи инфантилно пацерским манипулацијама, прекрајањем видео клипова, а ла Дверци и Влах Вукадиновић.

      Ја сам лепо написао горе;
      „Јел све што више као гледам ове што нападају Вучића … ем на који начин … тај Вучић ми све више постаје прихватљив избор.“

      И да при томе не буде забуне, ево сад баш гледам, ја сам још 18. Априла прошле године, дакле пре годину и по дана, написао у једној изузетној реткој ми, да тако кажем политичкој објави а на мом зиду на фејсу;
      https://www.facebook.com/mark.dobermann/posts/10153229137283398
      „Јебо вас Вучић.
      Вучић ово Вучић оно.
      Јесте бољи од њега можда? Јесте?! Одлично!
      Онда се лепо организујте па будите бољи јер засада сте само бабе трачаре и то много досадне.“

      И како време одмиче, та моја објава се само потврђује … а са надом ће они твоји што их називаш ирелевантни, а које горе набројах, и даље бити и остати … ирелевантне бабе трачаре.

      Е са овим могу делимично да се сложим;
      „они нису умешани у ту политику злочина према Србији, што не значи да не би били ако би били у позицији.“

      Делимично, јер за ручак у скупштинском реторану ем мало привилегија би тај его манијачки шљам и Омер Пашу Латаса из гроба вадио са све Муратом да их утрпа у параламент а не само Америчке абасадоре за рукав вукао.

      Јер ако је неко саучесник у тој твојој како је називаш политици злочина према Србији, па то су управо ти Родољубци а којима си у више наврата писао, те о перфидности тог и таквог саучесништва им.

      Или знаш можда од неког од горе набројаних, а ирелевантних ти, да се залаже па макар и декларативно, ако већ не програмски ил не дај боже јавно, да се латиница забрани да се педери третирају као душевни болесници а догађаји у Сребреници као одмазда? Па не знаш. Па према томе дабоме.

      У склопу таквих околности, понуде, Шеки је златан, а Вучић дефинитивно није шизофрен него бар позлаћен.

      Бољих нема.

      А златно и позлаћено се добија у односу на понуђено. Исто ко што се и златне медаље додељују онима који учествују на кавом такмичењу а не навијачима из публике.
      А која би, то не спорим, можда и пожелела видети негог другог учесника на терену. Ал нит на спортским нит политичким борилиштима не учествују људи из маште навијача него реални људи. У времену и простору.

      Што ће још једном рећи; Шешељ златан, Вучић позлаћен.

     • Владимир Челекетић

      Ја зиста немам намеру да ти сад овде наводим оно што знаш, а што се односи на тзв. Бриселски споразум и споразуме са НАТО. Хаг нисам помињао, али сам помињао културну и социјалну политику и имигранте. Ја мислим да Вучић треба да буде стрељан за политику велеиздаје.
      Шешељев наступ ми се гади и увек ми се гадио, мислим да у културном смислу представља оно најгоре што постоји у тој тзв. патриотској Србији и што је само по себи довољно за пропаст Срба као народа, без икаквих страних утицаја. Директно је подржавао Милошевића и сад подржава Вучића. То сматрам врхунцем бешчашћа. Тог човека сматрам једним од најодговорнијих за компромитацију идеје националне слободе. Но и поред тога што ми је његов наступ толико стран и што се са његовом политиком не слажем, ја не могу да кажем да тог човека мрзим, јер га лично не познајем. Ја не разумем ту острашћеност неким људима које не знаш, такву мржњу и жељу да се они увек и у свакој ситуацији представе као извор зла. То је потпуно исто опседнутошћу Вучићем коју наводиш. Ми овде разговарамо о људима које лично не познајемо, а и да их познајемо, не говоримо о личном односу према њима већ судимо о њиховој политици. Мени не могу неки људи да буду референтна тачка и то увек и у свакој ситуацији. Какве везе има Вукадиновић? Или Милица или Младен? Какве то везе има са проценом Вучићеве политике? Зашто би они били референтна тачка? Како се може поредити исхрана у скупштинском ресторану са укидањем судова на КиМ и директним кршењем Устава, на пример? Мени не треба Обрадовић да бих могао да судим о Вучићевој политици, као што ми не треба ни Шешељ да бих судио о Вучићевој политици. И не само да ми не требају него су ми потпуно ирелевантни за тај суд.

     • Калуђер

      Све супер све одлично 5, не треба ништа да понављаш, не мислим то иронично.
      Али мораш да се одлучиш. Не могу ни мање ни веће писаније да замене једноставан конкретан одговор.
      А тема је прогноза председничких избора. Што ће рећи гласаћеш за; особу 1 2 3 или 4 оли бојкот.
      То је све на шта ја овом приликом желим да ти скренем пажњу.

      Јер након свих писанија остаје питање конкретне одлуке. Не може одлука бити вечито пљуцкање на сваку могућу тему а без конретног изражавања. Дакле или гласаш или не гласаш. Ако гласаш, за кога гласаш?

      Мани сад то, па нећу бити ту кад буду избори. Нећу ни ја … а можда чак и хоћу … ал без обзира на то могу ти рећи да се двоумим између кандидата СРС-а, СНС-а или бојкота.

      Оно јес да је мали НП портал скроз маргиналан минорни портал … али колко год да био миноран ред би био да једном и на њему стоји за шта смо, за кога смо … а у време избора јел … и да тако нешто постане пракса. Дакле да се поред НП лога горе јал окачи Вучићева јал Шекијева слика јал чија више јал да се напише бојкот избора.

      Не може бити вечита порука у магли, нешто неодређено, сривено по текстовима и коментарима. Или џа или бу.
      Дакле; џа или бу?
      1 2 3 4 или бојкот?

     • Владимир Челекетић

      Ја свакако нећу бити у позицији да гласам, а и кад бих био, не бих гласао ни за кога. Но, то није позив на бојкот, јер бојкот подразумева политичку тежину. Ја не мислим да се бојкотом нешто мења, као што се и гласањем ништа не мења у смеру у којем бих ја хтео да се мења. То је просто лична одлука, да не могу свој глас никоме да дам.

      Не мислим да треба слику било ког актуелног политичара качити на НП портал, а о изборима можемо дискутовати до миле воље. Можда се јаве и други. Баш ме интересује шта други мисле.

     • Калуђер

      Све има политичку тежину, јер политика је живот. Начин живота. Ја се тренутно двоумим између неких мотора … ето, исти модел ал различта боја је само у питању. И у сваком случају да ми значе и буразерово и кевино мишљење. И упркос томе што ми се кеви подигне коса на глави од саме помене речи мотор. Све то има неку политичку тежину и све то човек пропустио кроз главу.

      Што се тиче самог укључења других, то наравно није проблем … ал рекох ти пре неки дан, малтене па свака реч овде исписана је чисто губљење времена у било каквом пропагандном смислу.
      Ти се сећаш, ти и ја смо раније ћасакали, махом о твојим текстовима, на фесју. Па би налетео Воја, Косановић ил ко већ. Отидни сад на фејс и упореди домет објава ти. Дакле колико је људи прегледало твоју објаву на страници. И видећеш да је тај број дупло ако не и тродупло опао од кад смо почели да се разговарамо преко дискуса овде. Јебига, све је подложно рејтингу. Значи, то су стварни бројеви, а не моје мишљење.

      И наравно, без обзира колко каква групација била маргинална минорна хоби група менталних гимнастичара, неозбиљно је након све гимнастике послати поруку; одлучите по савести, то је ваша приватна ствар.
      Мора џа или бу, таква су правила игре. Или купиш мотор или не, ако да, ове или оне боје.
      Па онда дискутуј нашироко и надугачко, једно не оспорава друго.

     • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

      Аца Тодоровић; Морам овако да одговорим, јер се одговор тиче овог коментара.
      Милица, Младен, ДСС, радикали, па и остале тзв патриотске странке, имају задатак да поделе нас који смо патриотски опредељени, да би „систем“ победио и са 25 % гасова. На ових 25% додају се гласови свих оних који нису прешли цензус. Зато режим, или финансирањем или уценом држи неколико странака под контролом. извињавам се, али и то је по плану фамилије у којем пише да ће они финансирати разне организације да би народ међусобно завадили. Уз помоћ Милице, Младена и осталих патриЈота, спроводи се тактика завади па владај.
      Зато су они битни.

     • Калуђер

      А јеси писао некад по форумима? Ценим да јеси. Па ни тамо ниси одговарао директно на коментар него си писао у низу. По потреби би само написа коме се директно обраћаш или што цитирао од предходника.

      А следећи пут кад споменеш фамилије ционисте масоне, па макар и у назнакама, по дифолту ти шаљем комент на тему Теорије завере и политичка пракаса. 5 6 пута сам те надсве лепо замолио/указао да то не радиш овде а поготове не на све и једној теми.

      Мимо тога, колико сам те сконтао ти си за бојкот?
      http://nacionalnapartija.net/cena-apoliticnosti/#comment-3005875561
      „Бојкотом би показали да они који се кандидују ништа не вреде, зато се слажем да председичке изборе треба бојкотовали, само је проблем како пензионере убедити, да се овог пута не питају ко ће да буде председник државе.“

      Респектујем. Чак си и мене бацио у размишљање сотим.
      Иначе Милица Младен Фејгељ и читава та екипа Дверци ДСС су толики его манијаци да изузетно служе, како би то Никола специфично рекао; за контејнеризацију.
      Јер онај ко се прими на ту врсту приче, ем поготово на такав секташко диктаторски начин рада … стварно и није за боље него за заобилазити га као контејнер.
      Жао ми понекад буде појединих људи, који се као нешто понадају, примили се па насели на шупљу причу … ал не радим ја у инстититуту за жаљење па да би их константно жалио за паре. А камо ли бесплатно.
      А поготово не старије од 25 година. Мислим оно, мож човек једном да наседне на шупљу причу, па да му се и опрости .. ал не 20 пута.

     • Аца Тодоровић

      О бојкоту ћу ти писати други пут можда и напишем текст.
      Покуша ћу да ти објасним, зашто Вучића називамо шизофрениничаром.
      Ако посматраш Вучића док говори а не знаш или занемариш све његове пљачке, преваре и махинације, сваком би рекао „Вучић добро говори и стварно се труди да уради нешто“.
      Међутим, нас који информације тражимо на нету, а не верујем да нас има бише од 50.000, и знамо каквим се преварама и махинацијама бави Вучић, знамо да глуми невину жртву, па такву глуму зовемо жизофренијом.
      Ти си се одушевио како је Вучић одјебо новинарку, али не схваташ да је он само вешто избегао да одговори на питање.
      Можеш на ју тјубу видети како се Хитлер понашао, али понашао се тако јер је око себе имао екипу која га је саветовала како да држи говоре и да се понаша. Неколико пута је Блер долазио у Београд, да покупи паре од Вучића, јер га његова агенција саветује како да се понаша и држи говоре, како да народ замајва измишљеним антетатима и другим глупостима.
      Политичаре морамо да ценимо по делима, а не по понашању и говору.
      Јуче у Скупштини, Бошко Обрадовић је изнео преко 20 оптужби на рачун Вучића, за које ја знам да су истините, а Вучић без и једног аргумента навео да су то лажне и још је неколико пута Бошка оптужио за напад на жену у РИКу.
      За мене и све који знају истину о Вучићевим делима, његово понашање је шизофренично, али за осталих 6 милиона који не знају колико је Вучић да сада пљачки и превара извео, за њих Вучићево понашање је савим нормално.
      Глумац Петар Божовић каже, да су глумци, глуму уче на Вучићевом примеру.
      Мораш знати шта стоји иза речи које Вучић изговори, а не слушати само шта говори, да би разумео његово понашање.

     • Владимир Челекетић

      Не знамо још ни ко ће се све кандидовати и да ли ће бити и парламентарних избора у исто време тако да има још пуно времена. Никола Спасојевић је написао овде текст који се не може спорити у домену рационалног, јер у Србији бојкота, практично, нема, има само гомиле појединаца који не гласају. Међутим, по савести, човек некада не жели да учествује у избору између два зла, не зато што једно зло одбацује него зато што једно прихвата.Тешко је гласати за некога са ким се суштински не слажеш, ко је толико супротан ономе у шта верујеш, само зато што има још неко са ким се још више не слажеш и сасвим је легитимно да многи, у таквој ситуацији, неће да учествују у избору. На пример, мени је драго што је Трамп победио, зато што је Клинтонка изгубила, али, вероватно, никада не бих гласао за Трампа. Можда бих гласао за његовог подпредседника, али за Трампа тешко.

      Е сад, за мене је несхватљиво да неко гласа партију на власти, а да при том сматра да је та партија водила јако лошу политику, али гласа за њу зато што су други такође лоши. Такав резон не разумем и чињеница да Срби управо то раде 26 година говори до које мере теоријски модел демократије нема везе са практичном имплементацијом у Србији. Са становишта националистичке, суверенистичке, традиционалистичке или, како хоћете, Србије, Вучић и сви његови кандидати су Друга Србија, као и Соња Бисерко или Чеда Јовановић. Просто, по политици коју воде то јесу, а Томино „русофилство“ и повремене „патриотске“ представе које праве су у служби те политике. Зато су они и подржани од Стране Запада. То је већ апсолвирано давних дана.

      Шешељ и СРС су посебан феномен у српској политици, па сад можемо рећи и у историји. Да не понављам о њима оно што сам писао или што знамо. Да ли би његов избор за председника донео неку корист? Можда. Можда би срљање ка Бриселу било заустављено, ако ништа друго, што би, већ само по себи било добро, међутим, ја више ни у то нисам сигуран. Ако је тај човек могао после 13 година Хага и свега онога што је у Хагу радио, да се врати у Србију и стане, макар не експлицитно, али ипак стане уз Вучића, ја нисам сигуран да ми можемо предвидети и један његов политички потез. Када је Шешељ у питању мене, буквално, више ништа не може изненадити.

      У тој тзв. патриотској или националистичкој Србији увек је постојао један број оних који се нису могли идентификовати са радикалима из разлога који су нам познати, јел. Ти људи су „лутали“ у последњих 26 година од СПО, ДС, ДСС, Нове Србије, … беше ту свакаквих партија, али су, увек, били изразито антирадикалски расположени и то је нешто што је, мени лично, врло блиско. Ти људи су, последњих година, гласачи ДСС и Двери. Тај део српског друштва би се, у класичној политичкој подели, рачунао у десни центар. Проблем са њима, као и са сваким десним центром данас је у томе што они истрајавају на томе да се понашају нормално у ненормалним ситуацијама. Ми живимо у времену у којем глобалистичка владајућа каста организује педрске параде за децу и пушта манијаке преобучене у жене да користе женске јавне тоалете. Идеје тзв. десног центра, њихово „и демократско и национално“, њихова „пристојност“ и „нормалност“ ту постају потпуно бескорисне. Проблем са њиховим кандидатом или њиховим кандидатима је у томе што њих човек може да одгледа и одслуша, може да се сложи са њима у много чему, али, они, једноставно, не служе ничему, они нису никакав релевантан политички фактор у друштву такве патологије какво је српско, а ако се већ баве политиком и истрајавају на таквом понашању, онда човек може да посумња у њихове добре намере у које се заклињу.

      Коначно, није ми јасно, ако већ помињеш егоманијаке и партијско устројство, не видим каква је разлика између људи које наводиш и њихових партија са једне стране и Вучића и Шешеља, СНС и СРС са друге.

     • Калуђер

      „Новинарку“, Ацо, Вучић није баш одјебао, но је само спустио на земљу … ја би је одјебао, тако што би је избацио напоље. Па нек је мама и тата васпитавају а не ја.

      Е сад ти и ја смо гледали исти видео клип. И видео клип је по прилично кратак. На која од два питања јој Вучић није одговорио?
      Дкале питање које сам ти поставио је веома једноставно. Мани политичке тераде. На које јој од два питања Вучић није одговорио? Ајмо конкретно.

      Уз то само да напоменем, да је шизофренија као и све могвуће што иде уз то поприлично јасно дефинисано.
      Па каже,
      Шизофренија;
      Најчешће се манифестује слушним халуцинацијама, параноидним или чудним обманама, или неорганизованим говором и размишљањем, а све то је праћено значајном социјалном и пословном дисфункцијом.

      Параноик
      најчешће логично расуђује, односно изводи исправне закључке, али из погрешних премиса.

      Дакле молим те, на које јој од два питања Вучић није одговорио?
      Из чега си ти то извукао закључак да Вучић није тој „новинарки“ одговорио на два питања која је поставила … а исти видео клип смо погледали.

      Ацо то су очигледне ствари. Човек јој је одговорио на оба питања, и више од тога. Не треба за такву очигледност да сазивам овде тим неутралник експерата који ће у танчине да анализирају па да онда износе свој суд. Ко што не сазивам ни екипу неутралнух стручњака да ми растумаче дал је свануло ил није него је сасвим довољно да погледам кроз прозор.

      Е сад ако ја и видим да је свануло, и чујем да је одговорено на оба питања … а ти или било ко други ми дођеш са причом; е па није свануло, не видиш ти то добро. Ја онда могу само да кажем да износосиш фикције.
      Шта је фикција, фикција је причање прича које нису базиране на чињеницама. А такве фикције воде у параноју.

      И онда ја са пуним правом могу сваку твоју причу, а поготово кад је Вучић у питању, да узимам само са великом дозом резерве.
      Капирам ја и острашћеност и све, ал таква врста острашћености доводи до контра ефекта.

      Ја гледао видео клип, човек одговорио на оба питања, и више од тога … издоминирао максималмно, кад ево тебе; не не, није одговорио. Па хало!
      Свануло је напољу, видим. Не треба нико да ми препричава јел свануло ил није нит да објашњава дал сам чуо што сам чуо. То неозбиљно.

      И на тај начин мене, који Вућића никад није готивио, доводиш у ситуацију да га браним.
      О томе ти причам.
      Јер ако нападаш неког онда га нападај аргументвоано. А не да нападаш мој здрав разум ем чула са причом; није свануло напољу, нис ти добро чуо што си чуо.
      Оно јес да ми је десна бубна опна сјебана још од `91. а и ушао сам и у фине године па мало и вид попушта … ал толико још увек видим ем чујем.

     • Аца Тодоровић

      Проследи ми још једном линк са Вучићем и новинарком. па ћу ти касније одговоити , сад немам времена.

     • Калуђер

      ма опуштено скроз, нећ мали НП портал нигде побећи … кад се јавиш јавиш се … за дан два, недељу две, нигде не гори.
      Имаш тај видео клип у мом првом коментару на овој теми.
      А послао сам ти управо и преко фејса
      —————-
      ха хаааа … сад кад сам ти слао поруку налетим опет на оног папагагаја код тебе на зиду … ха хааа … опет сам пао од смеха … јебеш Вучића и новинарку … папагај краљина

      https://www.facebook.com/220ro/videos/10154493295636677/

     • Аца Тодоровић

      Имам и мајмуна који игра уз ужичко коло. Мало забаве није на одмет, поред свих кукуња.
      Тек сам сад одгледо, линк са Вучићем и новинарком и био сам у праву јер знам како Вучић одговара на питања.
      Новинарка му је поставила два питања.
      1. Зашто није донет закон о пореклу имовине?
      2. Зашто се држава не обрачунава са криминалцима и хулиганима.
      Уместо одговора, Вучић је напао новинарку да му држи политичка предавања.
      Онда је Вучић на друго питање одговорио да неће да дира чуваре нелегалног грађевинског објекта у Пазару, да не би писали, како је он наредио да бију те чуваре.
      Међутим истина је да ни један криминалац није осуђен у последњих 4 године. Главни шверцер дроге за Србију Космајац ухапшен је уз велику мердијску пажњу а пуштен је тихо, далеко од јавности. Неколико криминалаца из предходног режима је ослобођено оптужби(после рекетирања) а неки су и постало чланови СНС. Ако хоћеш да сазнаш колики је криминал у Србији иди на сајт Таблоид магазин од Милована Бркића и листај, све је истинито написано, јер податке добија од БИА, а нико не сме да га тужи јер знају да све што пише је истина.
      На прво питање“зашто већ 5 година нема закона о пореклу имовине“ Уместо да одговори зашто није донет закон о пореклу имовину, одговорио је да је закон у припреми. Можда закон и јесте у припреми али он га неће дати скупштини на усвајање јер би по доношењу тог закона, Вучић и његов бата морали први да докажу порекло њихове имовине.
      Има око стотинак обећања које Вучић није испунио и уместо испуњења он нуди нова обећања.
      Мени је нај жалије, што Вучић није испунио обећање да ће само преко њега мртвог грађани Србије плаћати претплату, пошто је већ плаћамо.
      Вућићева шизофреничност се одгледа у томе што на оптужбе и питања, одговара контраоптужбама и драмом. Он не може искрено да одговори јер зна да је кривац, па мора да напада оне који га оптужују и да драми жртву.
      Иста је ситуација била и јуче у Скупштини. На Бошкове оптужбе, које су на месту, Вучић је одговорио оптужбама и новим обећањима.
      Мораш знати све шта ради Вучић, коликим се криминалом бави, шта је све обећао а шта је урадио, да би разумео зашто се овако понаша и шта стоји иза његове глуме.

     • Калуђер

      Не трпај погрешне речи на погрешно место. Јер све што си управо исписао је управо доказ да Вучић није шизофреник него надсве луцидан.

      Погледај још једном дефиницију шизофреније и одговори сам себи да ли ти видиш у Вучићу особу која је пословно дисфункцијонална. Вучић може бити све могуће ал је и те као пословно функционалан.
      Та прича о његовој „ шизофренији“ не пије воду чак ни код мене који га не готивим а који са психологијом имам везе колико и са политиком. Дакле из хобија.
      А како тек да продаш ту причу о „шизофренији“ некоме рецимо попут Николе Марића а ко је стварно прихолог. Па нема теорије.
      Таква прича о „шизофрнији“ може да пије воду само код неких инфатилно острашћених очајника. Којих додуше у Србији не мањка. Тако да благодарим. Ал код мене не пролази.

      А то што се теби Вучићев одговор на два постављена питања није допао, то не значи да човек није одговорио.

      Банализујем, то што се теби ил било коме другом није допао мој одговор на питање зашто сам протерао Спиру са НП портала то не значи да нисам одговорио на питање. И одговорићу увек опет, или барем поставити линк ка одговору ми, чисто да се не понављам.
      И то управо ради и Вучић. Ево, сад сам баш погледао и ово
      https://www.youtube.com/watch?v=wF79rPIYHgc&t=3s
      бриљантно.
      Знам, није баш најактуелније … ал ето узео сам само ка пример. Јер ја стварно не пратим активно та дешавања на Србској пилићарској сцени.

      Што ми је уједно и одговор на овај твој … ај да кажем предлог/сугестију; „Јуче у Скупштини, Бошко Обрадовић је изнео преко 20 оптужби на рачун Вучића“
      И ето да кажем и нека врста извињења јер стварно нисам у могућности да упратим та дешавања, па да сад могу да ти адекватније одговрим, а стварно не могу ни од тебе да тражим да ми те догађаје препричаваш.

      А уз то још што Бола не могу органски да смислим. Онај други … о боже како се звао … ма што га прогутао Дверјански мрак … Глишић! Е он ми је још био сасвим фин, јесте тутумрачио … ал ето барем сам га могао погледати, скроз пристојног изгледа човек … и фино је говорио. Добро, није говорио оно што би мени пасало, ал могао сам га погледати … на ЈуТубеу махом. Ал овог екс колегу му Обрадовића не могу да смислим. Значи оно, катастрофа. Дикција, конструкција реченице, став, наступ … ма оно, катастрофа. Бре Веља Илић за њега господин човек са харизмом. Са стилом! Ово бре ординарна сељачина … неко рече, чини ми се Урбани; ђилкош. Класичан его манијак. Па онда те пацерске манипалције са прекрајањем видео клипова … ма ајде бежи. Фуј. Том ни саветници за политичке наступе не вреде јер празилук му из дупета вири.

      ПС око хронолошког низа сам ти одговорио овде; http://nacionalnapartija.net/internet-agitacija-i-urednicka-politika-iv/#comment-3043047876

     • Аца Тодоровић

      Користим речник ближи народу, зато већина нас назива Вучића шизофреничаром, а и ја сам чуо од других па тако прихватио. Ни на овом линку Вучић није у праву. Неће да дира муслимане, јер има дил са њима а не зато што наводно неће да има сукоб са муслиманима. Ако би ја и ти направили протест и позвали 5 000, људи Вучић би скупио најмање 1000 жандарма под пуном ратном опремом. Ако би ја ти градили нелегално, брзо би дошли и срушили и довео би ако треба и 5000 жандара. Поново ти кажем он налази изговор на свако питање. У осталом такав политичар и треба да буде, али мора да иза себе има добра дела а не само добро да одговори на постављена питања. Не граде само Муслимани без дозволе, већ и браћа Вучићи на Златибору, а председник Чајетине Стаматовић цркава од муке, јер не може да их рекетира као остале.
      не подносим ни ја Бошка само сам ти навео пример Вучићевог понашања, дуго је то за гледање и ако има на јутјубу. Своје излагање је на крају Бошко упропастио причајући Вучићу шта треба да ради, уместо да тражи да буде кажњен и смењен.

      Што се тиче хронолошког низа Разумем ја тебе, али треба и логику следити, Није проблем кад нас двојица-тоијца дискутујемо, али да нас је више и да по твом хронолошком реду постављаш, не би се знало ко је коме писао.
      У реду за почињање дискусије, али када ме једно питаш ти а друго Владимир, логично је и хронолошки да одговорим испод сваког коментара и хронолошки ту треба да остане коментар, да би случајни посетилац прочитао и питање и одговор.

     • Калуђер

      „Користим речник ближи народу, зато већина нас назива Вучића шизофреничаром, а и ја сам чуо од других па тако прихватио“
      Ја ти управо све време говорим да је то тотално погрешан наступ. Ко што рекох горе; „доводи до контра ефекта.
      И на тај начин мене, који Вућића никад није готивио, доводиш у ситуацију да га браним.“

      И сад ми западе додатно за око; којих то вас већина? Нисам најбоље разумео. Већина Српског народа? Колико сам ја у току сваки 4 Србин гласа за Вучића.
      Добро, можда и са под „већина нас“ мислиш и на круг људи у којем се крећеш. Онда би могао само да ти саветујем да мењаш полако кругове људи у којима се крећеш.

      „Ни на овом линку Вучић није у праву.“
      Не говорим ти ја све време о томе да ли Вучић има право или не, од појединог случаја до случаја … него ти све време говорим о његовом наступу. Дакле о наступу, о начину на који излаже … а не шта излаже и дал се то мени допада или не.

      А ово око Бошка и скупштине и тога … па ево потражићу баш ових дана па ћу погледати … ето ако ништа друго бар да будем у току.

     • Владимир Челекетић

      Ја мислим да је Вучићева политика много важнија од његовог понашања. Што се понашања тиче могу да приметим да је арогантан и бахат према онима испод њега и врло понизан према онима изнад њега, што није изненађујуће ако се зна да му је Шешељ био шеф толико дуго. Значи, можемо да кажемо, капоменталитет, нешто што би требало презирати. Нажалост, код Срба, такво понашање не изазива одбојност. Напротив. Од почетка рада Скупштине показао је, у неколико наврата, велику нервозу и агресивност одговарајући на неке примедбе опозиције. Генерално гледано, његово понашање се, умногоме, разликује од понашања многих који се баве сличним пословима. Мислим да би са таквим понашањем имао врло мало шансе у неким другим земљама.
      Опозиција је у праву кад критикује Вучића, Вучићеву политику није тешко критиковати, али опозиција није у стању да артикулише своју политику која би мобилисала онај део јавности који не гласа за Вучића и у томе је проблем, тако да непрестано бављење Вучићем и доказивање рупа на саксији постаје бесмислено.

     • Калуђер

      А ја мислим да је и од понашања му ем политике куд и камо битније дал носи овални ил кврадратични облик наочара.
      Де молим те, на НП порталу си. Прешалтај. Не разговарш се са ретардом.
      Мада добро, и мени се дешава понекад, кад изчитам ил погледам које какве инфантилности које куде да почнем нормалним људима да објашљавам као малој деци.

      Елем, а онај ко није у стању да артикулише шта хоће по дифолту нервира. Па јел тако? Па тако је. Па чему онда чуђење кад Вучића толко сморе да изнервирано одреагује. Ја га пооодпуно разумем … и више од тога.
      А „опозивија“ и „новинари“ толико инфантилни толико провидни, да сам ја из Немачке, и то без по муке провалио да је она зезанција са Жутом патком ем толико шупља прича ем у чијој је кухињи скувана. Док је појединима требало и по месец дана да скапируја о чему се ту ради, а неки ценим нису ни дан данас скапирали. Па како се онда нећ човек сморити и агресивно реаговати.

     • Владимир Челекетић

      Ја не мислим да се може наћи оправдање за такво понашање. Има и других председника и председника влада па се тако не понашају. Прво, човек на високој функцији, по дефиницији, има пуно непријатеља и предмет је интересовања медија. Но, човек који није дилетант и марионета као Вучић, прво, зна да има и много сарадника, па не ради све сам и не прави будалу од себе, да вади децу из снега или седи у чамцу за време поплава, на пример. Но добро, у Србији ти фазони пролазе. Јел ти можеш да замислиш британског председника владе да се понаша тако као Вучић?
      Вучић не може да брани политику коју води. То је извесно. Дефицит способних у опозицији му иде на руку, но, његова политика је до те мере неодбрањива да осим ароганције и медијске буке, он другачије не може да је брани.

     • Калуђер

      па како се не може наћи оправдање? Шта сад ти одеш на шалтер да купиш карту, и она жена те пита; докле … а ти туц муц … и Косово и Србија … Книн и Токијо … и рат и пакт … и Црвена армија и Дража.
      Па жена сам да преврне очима.

      А сад да ме не мрзи да тражим баш би ти изнашао Енглеског премијера на ЈуТубеу како обилази поплављена подручја, разговара са људима, наравно у Енглеској … најнормалнија ствар. Исто тако било и у Немачкој. Није било уопште потреба да замишљам, само упалим ТеВе.

      И кад сам ја, ево до ове теме, за све ове године икад спонуо Вучића. Па ја мислим да се може на прсте набројати, и то једне руке.
      Добро знам, не односи се то што си написао наМене … ал ето чисто да и ја кажем, да се оградим у напред да не буде забуне.

      Е сад просечан бирач, незагришен, неострашћен … када чује да Вучућ неће да започне рат њему то годи. И то гласа.
      Јер у сваком случају не мислиш да Срби гласају Вучића зато што сам ја у три коментара на кавом минорном порталу написао; е људи, Вучић мож бит свашта нешто ал шизофрен није никако.

     • Владимир Челекетић

      Видео сам га да обилази поплављена подручја, али не да учествује у акцијама спасавања, као онда кад је Вучић извлачио оно дете из снега. И видео сам конференције за штампу где га новинар намарно провоцира, а он се осмехне, каже „хвала лепо“ и покаже прстом на другог новинара. Не знам шта да ти кажем, то је ствар утиска, ја сам Вучића мало гледао јер овде немам обичај да гледам видео клипове преко Интернета, по мени, он се понаша врло специфично, тј. ненормално. И то се не односи само на превртање очима, директне увреде, ароганцију и бесконачно понижавање када је у друштву Бајдена или Столтенберга, на пример, већ и на садржај онога што изјављује, као што је оно да ће да мења свест Срба, да нам треба протестантски морал или да Срби убијају своје велике људе, укључујући и Милоша (Обреновића) и сличне ствари. Јел можеш да замислиш пољског председника Владе који саветује Пољацима да прихвате протестантски морал, шта год да то значи?
      Сем тога, његов посао подразумева комуникацију са јавношћу, није он „ископан“ из неке лабораторије, па, као, не зна шта треба да ради. Но добро, једно је извесно, он зна какакв је народ којем влада па се тако и понаша. То заиста добро зна, то му се не може спорити.
      Што се тиче оних који гласају, о томе сам написао у једном тексту, то су они без савести, они без мозга или они без обоје, јер као што написах, не видим начин да се његова политика брани. Ако погледам све српске властодршце, од Милошевића на овамо, нико се тако није понашао. Нико није био тако арогантан у комуникацији са сународницима и нико се није тако понижавао у комуникацији са странцима. Милошевић са Србима уопште није комуницирао. Није било конференција за штампу, гостовања у емисијама и сл, а Коштуница, Ђинђић и Тадић се нису понашали ни приближно као Вучић.

     • Калуђер

      Ево, све си рекао; „ Но добро, једно је извесно, он зна какакв је народ којем влада па се тако и понаша. То заиста добро зна, то му се не може спорити.“

      Дакле човек у Лесковцу продаје Лесковаку пљескавицу. Оћете мало забаве, даћу вам мало забаве. Довешћу вам Курсаџије. И уместо фарме, гледаћете мене, и вук сит и овце на броју.

      А да ли би се ја на његовом месту тако понашао? Па не знам, али врло лако могуће, ал што опет све зависи од три хиљаде околности … а које нису само генетске … него онај милион малих ствари коју утичу да се једна особа формирала како се формирала.

      Али ја нисам на оном твом списку од горе са почетак теме. Него ја треба да бирам, између Вучићеве ил Болове персоне … и у том случају, а у одонсу на ово што сам ситно на ЈуТубеу, што сад што раније погледао, па Вучић мајка Јања. Персона!

     • Владимир Челекетић

      Не знам какве везе има са Обрадовићем ово што сам писао о Вучићу. Ја сам изнео две ствари. Да је његова политика катастрофална за Србију и да је његово понашање врло специфично, дипломатски речено. Ти ми кажеш да ти је један опозициони политичар антипатичан, што те наводи да бираш Вучића. Ја не бих никада бирао некога чију политику сматрам толико лошом, без обзира ко ми је антипатичан. Не разумем резон.

     • Владимир Челекетић

      Ја ти све време објашњавам, да политичари нису ни певачи ни глумци да би њихов учинак мерили тиме како нам се допадају њихови наступи, већ је најважнија политика коју воде, а то се посебно односи на политичаре на власти, јер њихова политика директно и највише утиче на судбину земље. И то важи и за огромну већину других послова.

     • Калуђер

      Па оче се Обрадовић кандидовати на иборима да узме пара?
      Па хоће.
      Па јел овде тема Председнички избори?
      Па јесте.
      Па оће се и Вучић највероватније кандидовати за председника?
      Па највероватнији оће.
      Па зато о томе и пишем овде.

      А Обрадовић ми није само антипатичан … него више нако одвратан. Љига смрад манипулатор. Неб волео сањим ни у истој просторији боравити. Не дај боже лифту или тако чему.

      А нако свега, колико се знамо … и колико знамо Обрадовића, о његовој „политици“ је излишно писати. Јер си сам понајвише на ту тему исписао … лозинка; Родољупци.
      Пишкили би какили би.
      Политика да се докопам скупштинске плате и да дочекам пензију пљуцкајући са по стране.
      Тај човек толико не зна шта хоће да је то страшно. Рекох ти, једном га је чак и лик из СНС диркетно питао, парафрзирам; а извините, а шта ви уопште хоћете. Јер то све што сте набројали да хоћете то жели и СНС. У чему је разлика?
      Овја нешто туц муц. Ма класична замлата.
      Баш ћу изнаћи поново тај видео клип.

      Дакле, резон ми је, да између ЛДП у оригиналу, и ЛДП-а Вучићевог и ЛДП-а Обрадовићевог … бирам Вучића јер сотим мега нервирам другоСрбијанце, ем Родољупце замлате.

      Има још један резеон, а који је Аца напоменуо горе … а то је тотална банализација избора. Сви за Вучића!
      Па нек влада човек са 100 процента. Ови остали и овако ни онако ни за курац нису. Јад и беда. Инфантилци. Изузев Шекија наравно и тих пар људи око њега.

      Па се онда временом појави можда нека алтернатива од људи који знају шта хоће … а изузев посланичке плате јел и лечења его трипова.

      Дакле, сви за Вучића!
      Сви сви сви сви …

      Ха хаааа … јој када ово Бата сними на НП порталу неће те ни Дунав ни Сава опрати више. А говорио је лепо човек да смо ДеБеовци.

      Иначе, без обзира колико мени Обрадовић био прееееодрвратан, ја лично ценим да би он могао сад да пређе цензус. Морао би факат питати Милутина шта он вели.
      Јер пази, број инфантилаца у Србији није за занемарити … а који наравно криве Вучића за све своје неуспехе у животу ем за издају и Скадра и Книна. И ту је савим довољно да неко уђе са пацерским фазонима, типа Обрадовић, и људи то лајкују. Оно као, јао супер, јебо му је кеву … покидао га и то. Ма оно, навијање ко кад гледају фарму.

      Урбани је једном изнео сличну опаску о тој врсти менталитета, парфразирам сад, ал човек је приметио на параноји.инфо … када напише квалитетан текст/комент … то ретко кад ко и прочита а камо ли да лакјује.
      Е ал зато кад му пукне филм па неком простије одбруси, ту падају лајкови само тако.
      И ја ценим да Обрадовић максимално пуца на тај фазон да пређе цензус.

      Мада опет, предпостављам само … нисам пратио … морам факат изнаћи оно о чему је Аца причао па да погледам, иако унапред ценим да ћу се сморити ко патика тако нешто гледајући. Мислим оно, насуп Бошка Обрадовића … брааааате … да те прође воља за живото. Ал ај да испоштујем Ацу. Факат нема смисла да пишем напамет.

      А ово око певача и глумаца … ма то је јасно ко дан, не треба то мени да објашњаваш. Тај проблем смо давних дана констатовали и нашироко и надугачко претресли,

     • Владимир Челекетић

      “ бирам Вучића јер сотим мега нервирам другоСрбијанце, ем Родољупце замлате.“

      Мени је тај резон потпуно стран. Ја не бих никада гласао човека којег сматрам саучесником у злочину над сопственом земљом. Не разумем ту острашћеност. Не разумем ни ту острашћеност према ОБрадовићу. Ја јесам критиковао политику Двери, али нигде нисам писао да ми је неко одвратан. Не разумем такву емоцију према људима које не познајем. Једино што ја могу да урадим јесте да дам мишљење о политици сваког кандидата, што сам горе и урадио и да анализирам учинак на власти оних који су на власти.

     • Калуђер

      ма није то острашћеност … мислим реално, какве ја везе имам са Србијом па да ми страшно нешто као битно коћ бити председник.

      Ал сећаш се Зеке. Онај старији полицајац из Кикикнде што је написао пар кометна још код мене у Штенари. Па био човек сретан ко мало дете кад је Тома победио Тадића.

      Значи оно и дан данас се сећам кад смо ми писали да треба бојкотовати … а Зека се убаци и напише; па шта сам ја овде онда, веверица?

      И мало затим, победи Тома, тек ево Зеке са коментом; „Веверице победиле!“
      ја пао од смеха

      То је нека врста ситне садисфакције. Ето, Зека је хтео да скине Тадића са ТеВеа … да га не гледа једноставно више.
      Мени је садисфакција да слина попут Обрадовића, а која је вазда терала контру моцима који су крварили по БеГе улицама … а сад то беше и наметнута тема јел, ето да није више на државним јаслама. Дакле мала садисфакција. Ништа више од тога. Ето ако баш хоћеш, нека мала врста божје правде.
      Мада кажем ти, сумњам да ће до такве врсте божанске правичности доћи до изражаја кад је Обрадовић у питању.
      Ћу питам Милутина.

     • Владимир Челекетић

      Ја покушавам да рационализујем расправу јер је лудила сасвим довољно. Ако су тема избори, а немамо јасно опредељење, можемо да применимо принцип елиминације. Значи, да видимо за кога не би гласали и зашто.
      Што се Обрадовића тиче, опет не сматрам да је примаран један лик него политика коју он представља, а то је оно што сам горе писао и та политика у Србији ће увек бити оличена у некој странци, са Обрадовићем или без њега. Како је теби баш Обрадовић испао најгори, није ми баш сасвим јасно, с обзиром на то каква му је конкуренција, шта све у тој земљи постоји и какве штете јој прави, али добро, то је ствар емоције, да ти, једноставно, неко може бити посебно антипатичан.
      Да поновим, ми на тој тзв. патриотској страни имамо СРС и Двери. Две различите идеологије, условно речено и два различита профила бирача. Ако би поредили са НП програмом, Дверјански програм је идеолошки ближи. Воја је, чак, у више наврата, наглашавао да су они користили неке идеје из НП програма. Ја сад то не бих могао да тврдим. У сваком случају мислим да су обе партије довољно далеко да бих се могао за кандидата било које одлучити.

     • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

      Милутин Млађеновић; Реално, овако данас стоје рејтинзи странака у Србији.

      Наравно без крађе, мувања и намештања и штеловања.
      Владајућа СНС-странка на фер и поштеним изборима-шансе нема да сама без коалиционих партнера узме више од 20%.

      Када се мало ово погледа, види се из резултата, одакле невоза код актуелног премијера Србије.

      Љут је ко рис, чак за своје и брљотине својих људи и коалиционих парнера спреман да за то оптужи сву опозицију, поготову ону једну због којег кипти и због које је на ивици нервног слома.

      Ко је гледао јуче и данас пренос расправе о буџету у скупштини Србије, зна о чему говоримо.

      Превара, лажи и пљачке грађана Србије је свима доста и преко главе, сем онима који од те преваре и пљачке имају директне материјне користи.

      Тако да, немој неко да се овом мојом рејтинг листом скандализуије, чуди и буде у неверици.Она је реална, веровали ви или не.

      Уосталом уверићете се на пролеће када буду, и ако буду расписани разни избори.
      А биће сва је прилика.

      Напредни Наполеон је дигао своју војску од пре неки дан, зато их и нема да кликћу минусе и на кометарима на многим сајтовима и друштвеним мрежама.
      Чекаће нас жестока борба са разбојницима, лоповима и преваратима.У то немој нико да сумња.
      Они чак више на то полажу рачуна, но на било какву кампању, они су са кампањама већ се свима попели на глави и ганглије. Реално
      http://beograd24.rs/wp-content/uploads/2016/12/rejting-696×403.jpg

     • Калуђер

      Види, то приписивање то обашака … јес пацерски ал боже мој. Алалим им.

      Како ми је Обрадовић најгори? Па ево питај боље овога момка http://nacionalnapartija.net/wp-content/uploads/2015/09/3.jpg
      а на месту тог момка је могао бити и мој буразер, и Никола и један и други, Воја, и мали Гајиновић итд итд.

      Јер ти сад јасније како ми је најгори. Јер ови полијци што су му разбили главу су радили свој посао за плату. Посао им је да разбијају главе. Немам против њих ништа. Но против слине Обрадовића. Па колко год да преписива и млатарао заставама. Штоб реко Аца, није ми битно шта је рекао но шта је урадио. Кад год је могао подметао момцима ногу да се разбију о Београдски бетон. Гњида.

      Какав црни програм какви бакрачи. Мртва слова на папиру. Са Чедом бар човек зна на чему је. Свака част скидам капу. Ма пре би бре за Чеду гласао но за ту гњиду. Чеда бре господин човек. Фаца!

      Морам стварно погледати то о чему видим и Милутин пише. Значи то је била нека расправа у скупштини Србије о буџету. Супер, сад бар знам шта да тражим по нету.

     • Владимир Челекетић

      Кад год видим рејтинг СПС-а сетим се оних који заговарају укидање општег права гласа.

     • Аца Тодоровић

      Свако ко мисли својом главом у Србији, у последњих 26 година и није имало „ЗА“ кога да се гласа него углавном се гласало против, што сам ја увек радио. Има један део који заиста верује, да ће им неки Вучић, Шешељ, Бошко, Фајгељ итд, заиста донети благостање, јер мисле да је довољно да на изборима само заокруже свог кандидата и Србије ће без икакве муке да цвета.
      Међутим није решење ни гласати против, јер ако она странка за коју сам гласао не пређе цензус, мој глас иде пропорционално оним странкама које су прешле цензус, а највише иде оној која је највише освојила гласова.
      Немамо квалитетне странке , из већ познатог разлога који сам писао, а свако нормалан у Србији зна те разлоге и зна да нема шансе да у оваквим условима победи систем. Зато у политику улазе или малоумни или свесни како систем функционише и који покушавају да од систем искористе да би дошли до материјалне користи.
      Шешељ зна како систем функционише, јер је он читав живот у том систему и ради све по правилима која су већ унапред постављена, зато зна како завести народ и опстати у сваком систему.
      Сви они који се залажу за улазак у ЕУ, заправо се такмиче ко ће да буде бољи слуга Бриселу. Али има и оних који ће реториком против ЕУ, заправо само замајавати народ и делити, да би владајућем режиму омогућили не сметани рад. И политичари који су за ЕУ, као и они против раде за исти систем.
      Колико се сећам само за време Милошевића, једном је тражен бојкот. Бојкот није појединачан не одлазак на изборе, већ позив и грађанима и партијама да не учествују на изборима. У оваквим условима, где у кампањи нема округлих столова, где нема сучељавања кандидата, а рекламу ће имати само онај који има пуно новца, где су РИКу, чланови владајуће странке, једино решење је бојкот али позвати и странке да не дају свог кандидата, да народ не излази на изборе. Нека се кандидује само кандидат владајућег режима, нека изађе њих 25% што гласају њих, па нек се хвале да су заслужено победили. Таквог председника од бруке, нико не би примио у свету.
      Писаћу о бојкоту опширније другом приликом.
      Већ ми комп трокира због оволиког броја копираних одговора.
      Калуђеру твоје је право да компонијеш како хоћеш, коментаре, али овако оптерећујеш страницу, и мој је је мишљење да одговори треба да стоје испод питања. Мислим да није уреду да у једном коментару одговорим и теби и Владимиру, јер се провлаче различита питања и различити одговори.
      Хронолошки може бити и по датуму писања и по питањима и одговорима.

     • Аца Тодоровић

      Морам овако да одговорим, јер се одговор тиче овог коментара.
      Милица, Младен, ДСС, радикали, па и остале тзв патриотске странке, имају задатак да поделе нас који смо патриотски опредељени, да би „систем“ победио и са 25 % гасова. На ових 25% додају се гласови свих оних који нису прешли цензус. Зато режим, или финансирањем или уценом држи неколико странака под контролом. извињавам се, али и то је по плану фамилије у којем пише да ће они финансирати разне организације да би народ међусобно завадили. Уз помоћ Милице, Младена и осталих патриЈота, спроводи се тактика завади па владај.
      Зато су они битни.

    • Аца Тодоровић

     сад сам видео да си спојио све у један.

 • Аца Тодоровић

  Нажалост опет се морам вратити на теорију завере.
  Како се постаје Председник Србије довољно је прочитати мемоаре од Добрице Ћосић.
  Њега су масони-ционисти позвали у Лондон, после смрти Ћопавог и предложили му да буде председник Југославије. Добрица им је рекао, да он није политичар и да не би знао да се пробије и освоји власт, а он си му одговорили „Твоје је само да пристанеш, све је остало наше“.
  Шешељ је једном приликом рекао, да су њих десеторица лобирани пре Милошевића да буду председници СФРЈ. Нико до Милошевића, није хтео да прихвати ту улогу. Доласком Милошевића на власт, наставља се страдање србског народа. Знамо да је Америка одвојила 70 милиона долара,за смену Милошевића, да би се извела обојена револуција и био постављен други њихов слуга.
  Пошто слуге циониста, које су на власти у Србији, једноставно морају да раде на штету својих гласача, тако и губе поверење код својих гласача, па када изгубе поверење код већине гласача, морају да траже себи замену.
  Милошевић је од самог почетка своје владавине припремао своју замену, дајући новац за формирање Демократске странке и дозвољавајући ДС да се бави криминалом, да би странка могла да ради и себе издржава.
  Тадић је уз помоћ свог помагача Ракића, лобиро код западних моћника, да су Вучић и Николић идеална замена за њих.
  Што значи да, ако ционисти процене да екипа Вучић-Николић не могу да победе на изборима, они ће поставити свог новог кандидата, коме ће дати најмање 8 милиона евра, за рекламу и закуп медија.
  Е сад како кандидати циониста побеђују. Ништа се не дешава случајно. Све се ради по одређеном плану. А то смо видели приликом замене власти 5.октобра 2000. Најпре се народ убеђује да предходна власт није добра, а онда се народ убеђује да је кандидат циониста победник на изборима.
  Ционисти знају да народ гласа за оног ко има изгледа да победи на изборима. Читаве књиге су написане, како изманипулисати народ да би се убедио да гласа за предложеног кандидата. за те књиге чули су углавном сви политичари, па у изборној кампањи није им циљ да прикажу свој програм, већ да убеде народ да су баш они победници на изборима.
  Да оно што је написано у тим књигама,користе наши политичари потврђује и Милан Видејовећ у поруци коју је упутуио Шешељу.
  Како и кога народ гласа и сам сам видео, јер од самог почетка новог парламентаризма увек сам говорио пријатељима, познаницима, колегама да не гласају за оне који су долазили на власт. Кад сам им доказао да кандидати за које гласају немају никакву вредност и никакав програм, они су ми одговорили.“ Па гласамо за њега, јер ће он да победи на изборима“. такав је био случај и за гласање Милошевића, Доса и напредњака. Сви су имали један изговор“он ће да победи“.
  Народ хоће да се нађе на победничкој старни, па макар немао сутра ни хлеба да једе.
  На следећим изборима победиће поново кандидат, који убеди народ да је он победник, а убедиће га онај, ко буде имао приступ медијима и довољно новца да виси на билбордима.

 • Аца Тодоровић

  Е сад шта можемо урадити у оваквој ситуацији и бар покушати да спречимо ционисте да поново убеде народ, да је њихов кандидат победник на изборима.
  Немамо новаца да би парирали, ционистичком кандидату и штампали на милионе плаката и летака, закупљивали билборде.
  Један начин је да народ убедимо да бојкотују изборе, па нек изађу њих 20% лојалних победницима на изборима и тако ћемо доказати да нови „победник“ није вредан победе.
  Други начин је покушати спрдњом исмевати председничке кандидате. односно подржати Љубишу „Прелетачевића“ .
  Народ и тако не интересује програм који му кандидат нуди, па би са исмејавањем политичара, Прелетачевић могао пуно да освоји, нарочито би привукао млађе генерацију и студенте који до сада у малом броју излазе.
  Било би добро да се Прелетачевићу придруже глумци и имитатори који би на пристојан начин имитирали и исмејавали политичаре. Мислим да би ово био шок за масоне-ционисте, јер не би знали како да се супроставе оваквом јединственом начину кампање.
  Наравно и за ово су потребна мала финасијска помоћ,верујем да би се добровољно придружили и многи глумци. Део новца би се добио и од државе уколико би Прелетачевић успео да прикупи довољно потписа за кандидатуру.