Срђан Алексић, трагично настрадали дезертер

Срђан Алексић, трагично настрадали дезертер

У овом времену нејуначком и јајарском, медији играју страховито важну улогу. Кроје судбину и свест читавих народа а све у циљу политичких циљева одређене стране или оног главног а невидљивог Господара,невидљивог већ вековима,који у некој мемљивој просторији повлачи конце и режира ову драму која се назива живот.Њему рачуне полажу све Владе овог Света….

И тако је на памет пало том Господару да Србима у свест убаци једно име, да га вечно запамте и да се по ко зна који пут осећају криви што су Срби. Место дешавања је Требиње, на данашњи дан ратне 1993.Године, фронт је даље на Западу, прелеп град слави Светога Саву а трагични јунак приче је момак који је уредио да није за војну службу у Војсци Републике Српске па новац за преживљавање и наркотике набавља шверцом Пазарског џинса. Успео је и да запосли једног радника, његово име је Ален Главовић, по националности -муслиман.

Тога дана са линије на славу дошло је десетине војника у свој град и они у припитом стању почињу отимати џинс са тезге шверцера Алексића, а Главовић није био кадар да их у том спречи, истрчава Алексић да заштити своју робу удара једног војника овај узвраћа, Алексић пада и незгодно удара главом о асфвалт и умире.

Трагичан догађај без сумње.

А онда се појављује „истина“ о „хероју“ који је бранио друга муслимана, снима се филм, именом шверцера Алексића именују се Тргови и улице, либерална Србија лије сузе над трагичном судбином његовом. Отац његов не само да жали свог сина већ је отворен и фонд за новчана средства, пројекти, агенције…

Трг Славка Алексића,трагично настрадалог дезертера, шверцера и наркомана.

Мученици са Озрена и хероји са Кошара никада неће добити ни филм, ни Трг, ни улицу…

Добро јутро Србијо.

Дејан Јеремић
27. јануар 2017.

Коментари

 • Бата Ивковић

  Хајде да подупрем причу мало…
  http://nimbusovpodrum.blogspot.rs/2016/01/2016_31.html

  • Калуђер

   одлично, одлично! То ти крадем кад нахватам времена. Доће ми главе ове твоје обожаватељке http://nacionalnapartija.net/aj-lesu-komunjarski-milane-milenkovicu-obrisi-odavde/#comment-3124061023 тиш их забављати. За тобом су и дошле.
   Прва слика ти се не отвара у тексту. Барем се мени не отвора. Па види ових дана то да наместиш да могу људски да покрадем.

   • Драган Живановић

    ако је ово истина друже онда смо одавно отишли у пичку материну

    • Калуђер

     Верум ми Живановићу да нисам ни ја знао. Мислим шта значи, нисам знао, јесам што предпостављао, начуо још давних дана. Причали су својевремено људи из Црвених беретки о томе … ал еј, то било крајем прошлог века. Коћ то све памтити. А и реално те ратне приче знају понекад изгледати као риболовачке приче па их почесто ни не узимам за озбиљно. Да не кажем баш да их се клоним.

     И углавном, јуче ујутру уз кафицу снимим Јеремића да пише на ту тему, а знам да човек није барончина, замолим га да скоцка пар речи https://www.facebook.com/legendedevedesetih/photos/a.670124366378789.1073741827.670122586378967/1299680090089877/?type=3&comment_id=1309718229086063&reply_comment_id=1309757289082157&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R9%22%7D и ето, тако је и настао текст од горе. Још исто вече ми и Бата Ивковић пошаље један његов детаљнији спис, такорећи колаж сведочења на задату тему а што их је изнашао којекуде … ал то нисам успео још да подигнем на НП портал. Нека ме грипа лапила па сам оно сав ка сломљен. Па кад ме мало попусти подићу и то.

     • Драган Живановић

      Не знам нисам паметан, а нисам ни мали али свашта се дешава лако се од издајника направи херој а и обрнуто од хероја издајник завси само како и ко пласира шта је сад истина о покојном Алексићу

     • Калуђер

      Штоб реко мени Јеремић колко још јуче ујутро на слично питање ми;
      „Питај сваког Требињца ко је био Алексић, рећи ће ти истину. Извесни муслиман је продавао фармерке за Алексића, пијани војници су хтели да отму фармерке, муслиман није дао, Алексић долази да брани свој џинс и то је прича цела. Не желим да оправдам било какво убијање али желим да се зна Истина…“

     • Драган Живановић

      ОК. Јасно ко дан.

 • Херцеговина

  Само да захвалим што је коначно неко изнио праву верзију догађаја.