Летак

Летак

Летак Националне партије од 17.7.2010.

 

Основни циљ наше групе је формирање политичке партије националистичке оријентације (Националне Партије) по узору на француски Национални Фронт, Немачку Демократску Партију, Британску Националну Партију, Грчку Златну зору …

 

Све постојеће партије  представљају идеолошке наследнике комунистичких окупатора којима су националистички наступи, од увођења вишестраначја до данас, служили и служе искључиво властитом опстанку на власти.

 

Постојеће партије нису раскрстиле ни са комунистичкoм праксом унутрашњег партијског устројства, те самим тим нису партије него најобичнији приватни фан клубови који функционишу о трошку и на штету пореских обвезника.

 

Првенствено се из ова два разлога залажемо да национално утемељени и одговорни Срби више не представљају топовско месо многобројних политиканата, него да коначно добију своју партију.

 

Кад смо у стању да поднесемо комунистичку тортуру, онда смо у стању и да сами изнесемо и да се сами изборимо за своје политичке ставове:

 

1. Демографска обнова српског народа и очување српске крви.

2. Јака национална економија и социјална правда, а не либерални капитализам и комуна.

3. Српска војска, а не Војска Србије; Српска војска, а не Нато пакт.

4. Европа нација, а не Европска унија.

5. Очување традиционалних, хришћанских, породичних вредности српског народа, а не мултикултурализам.

6. Ћирилица изнад свега и свугде; дефинитиван прекид са идиотизмом двоалфабетност.

7. Национална слобода и суверена српска држава, а не марионетска.

8. Уједињење српског народа у једну државу.

9. Успостављање система политичког и територијалног организовања државе по узору на Швајцарску.

10. Пооштравање кривичних закона и поновно увођење смртне казне.

11. Третирање хомосексуализма као психичког поремећаја.

12. Строга контрола порекла имовине и одузимање исте стечене делањем које је било на штету српског народа и државe.

13. Суђења одговорним политичарима и појединцима за дела велеиздаје.

14. Повратак имовине, угледа и части, жртвама комунистичког и квазидемократског терора.

15. Драстично смањење броја државних службеника.

16. Обавезна социјална помоћ држављанима Републике Србије и ослобађањe плаћања пореза на приход који задовољава минимум људских потреба.

17. Укидање пореза за куће, станове, пословне просторе које служе за становање и рад њихових власника.

18. Прерасподела постојећих радних места до остваривање пуне запослености

 

Наш циљ није да заменимо, или не дај Боже уништавамо Национални Строј, Образ, Србску акцију или било коју сличну националистичку организацију, него да управо појединци из оваквих националистичких организација узму активно учешће у формирању Националне Партије.

 

Националистичке партије чији ће темељи почивати на потпуно другачијем устројству у односу на постојеће партије:

 

1. Националистичка партија, а не приватни фан клуб.

2. Унутарпартијски избори, а не незамењиви, недодирљиви, доживотни председници.

3. Унутарпартијски избори на којима имају право гласа само активни чланови, а не тетке стрине и комшије по потреби.

4. Доношење свих битних одлука по систему 50% плус 1 од укупног броја активних чланова.

5. Обавезно подношење имовинске гаранције свих чланова партије пре преузимања било које партијске или држвне дужности/функције.

 

20 година након успостављања вишепартијског система у Србији слободно можемо рећи да и даље имамо једну једину Комунистичку Партију која делује под више назива.

 

И сада, као и пре 20 година, политичка партија у Србији представља ништа друго до организацију за запошљавање чланова те њихових рођака, комшија, љубавница… по државним фирмама, те средство за неометану легалну пљачку српске земље и имовине. И садa, као и пре 20-ак година, партијама управљају недодирљиви и незамењиви “Лидери”, “Вође”, “Војводе”, “Фирери”, “Вождови”, ил` како вам већ драго. Дакле, све у свему и после Тита Тито.

 

А они Срби који нису желели да се уклопе у такве диктаторске хоштоплерске системе су на сваки начин елиминисани из постојећих политичких партија.

 

Као директан резултат таквог устројстава, данас имамо ситуацију да, малтене, 50 % Срба бежи од партија и учешћа у политичком животу као ђаво од Крста. Опет, са друге стране, јавља се и феномен “ницања” разноразних националистичких група са малобројним чланством. И као по правилу, све ове новонастале групе преписују диктаторско устројсво у свом раду и неретко су у међусобној завади.

Све ово за последицу има да националистички оријентисани Срби не представљају више никакав битан политички фактор већ више предмет исмевања.

 

Зато је наш предлог да будућа Национална партија уместо неприкосновеног, незамењивог вође, има 5 водећих људи који би се бирали сваке године на унутарпартијским изборима. А од тих 5 један би био избран за Представника партије.

 

На овај начин, унутарпартијским изборима, би цела група имала моћ а не само пар појединаца или нека неформална елита.

 

Такође, на тај начин би се стало на пут идеји, коју пропагирају „шефови/лидери“, да смо ми дошли на овај свет да бисмо се међусобно такмичили и њима додворавали. Врата ка успеху ће се отворити када равноправност и сарадња унутар Партије постану водећи принципи у нашем раду и када се одбаце неједнакост и надметање које воде ка додворништву.

 

Сматрамо и да исказивање различитих ставова унутар партије треба да буде подстицано, а не да се унутрашњи конфликти поричу, гуше или забрањују, већ да се усмере у правцу у коме би допринели јачању групе и, на крају, помогли да се достигне циљ коме се тежи. Самим тиме ни доношење битних одлука не би било у рукама пар појединаца него у рукама читаве Партије полазећи од саме чињенице да су људи способни да сами одлуче шта је за њих најбоље.

 

А баш из разлога спречавања злоупотребе остварене кроз рад у Националној партији, сматрамо да они поједници који се прихвате партијске функције морају да поднесу имовинску гаранцију Партији.

 

До ових закључака и ставова смо дошли поучени досадашњим искуством и реалним стањем на терену, али нас у сваком случају интересује и ваше мишљење како би заједнички дошли до остварења циља.

 Национална Слобода – Социјална Правда

Србија Србима

Национална партија

Владимир Челекетић, Војислав Миоковић, Душко Калуђеровић-Калуђер

17.7.2010.