Кратак одговор на Заветнички лелек

Кратак одговор на Заветнички лелек

Трудим се да не пратим ову нашу пилићарско-политичку сцену, али радозналост ми не да мира и свакако пред изборе бива најинтересантније, препуно авантуризма, лелека, кмечања, инсинуација, трипова без дроге ил’ са дрогама којекаквим. Ма милина.

„Неколико редова“ може да почне хахах…

Заветници би толико волели да су мета, толико би волели да их прогања читав Запад, Ватикан, НАТО облеће црним хеликоптерима, Вучић вири из компјутера, са фејсбука, све се уротило против „нове“ снаге у којој је рецимо и стари смук Кршљанин. Истини за вољу, непотпуну листу Заветника махом чине клинчурија и wannabe старлета стил девојчице које просто маме загореле десничаре. Ваљда се понадају да ће десница мање да ради.

Али, МЕТА. Сви напали јадну Милицу и њене Заветнике. Баш да се човек сажали ем ожалости. Да нам припадне тешко и да скочимо заштитнички са дрвеном ГМО фри оловчицом и заокружимо десетку. Невероватне заветничке акције које су виђене већ милион пута, рецептура која се понавља кроз све могуће десничарске покрете, покретиће и партијице. Обиђу се мало манастири, мало парастоси, много демонстрације, урликање по улицама, скичање у микрофон, ПАЉЕЊЕ масе класичним прежваканим паролама… И одмах је то као нешто револуционарно, и нормално силе мрака су ту да покушају да спрече „промене“. Активира се НСА, МИ6, домаћи издајници и страни плаћеници, сви рендом не би ли успели да осујете рајски план за препород Србије напаћене. Какав би то леп сценарио био да није виђен већ толико пута? Сморина.

Свака част што говорите о лажној опозицији, како кажеш, али ипак остављаш могућност за сарадњу са СРС, Дверима, блабла… Испаде да је једина лажна опозиција ДС и ЛДП. Ни то није баш нова идеја.

И онда креће још један класичан БАМ! Ништа ново, опет већ виђено секташење – МИ СМО ЈЕДИНА ОПЦИЈА; МИ СМО ЈЕДИНИ; МИ ПОЗНАЈЕМО ЈЕДИНИ ПРАВИ ПУТ; …редном реч..ЈЕДИНИ… Да, вероваћемо да нема апсолутно никог другог осим вас, па како да не…

А све то баш онако надасве скромно. Дај да заплачемо колективно. Сви Срби у кмектање да се баце над том тортуром којом вас новинари обасипају и малтретирају режимски послушници. Још да неког од вас „утамниче“ и пропаганда готова. Није да вас џарају ужареним кукачима.

И за крај као знаш да ово није маркетиншки трик.. Паф, добар покушај, дообааар. Као невино детенце кад се вади из лажи. Наравно гласноговорници истине желе само да поделе са свима нама истину и само истину и то је једина мотивација. Наивни смо, баш.

Ето, у цугу ово исписах, можда нису реченице најсрећније спојене, али издвојих својих 10ак минута да прочитам текстић и напишем одговор.
Нема на чему

Никола Марић
12. април 2016

Коментари

 • Калуђер

  „издвојих својих 10ак минута да прочитам текстић и напишем одговор.“
  и због тих 10 минута да те Милица мрзи до краја живота … ццц.
  Ал нема везе, ако … ваља се
  https://www.youtube.com/watch?v=RiDcBdxt8Hw

 • Калуђер

  Што се тиче овога http://nacionalnapartija.net/vrednosti/#comment-2621116866
  „О Заветницима најмање знам од свих тих групација. До сад се нису директно компромитовали, али нису баш нешто нарочито ни урадили. Немам прилике да пратим, а и заморно ми је.“
  Никола их зна као стару пару … а боме знам их и ја.

  „Мада, не би ја сад толико дрвље и камење на сваког ко нешто покуша, макар и погрешно.“
  Абсолутно. Ја чак и позитвно гледам на то што су се усудили да изађу на изборе па какви год да су.

  „Више вреди раздвојити ове подвале и лажњаке, па их разобличити.“
  Е то управо и радимо.
  Додуше у јако малом обиму те у складу са могућностима

  „Овако ако сваком ко није по нашој мери прво пљунемо у фацу јер очигледно греши у начину, а намера му можда и није лоша, опет испада секта, к’о ти зилоти.“
  Било би предивно кад би се са тим момцима и девојкама дало разговарати.
  Никола је управо то годинама покушавао … и на крају дигао руке као и стотине екстра људи који су на пример промарширали баш кроз Младенов Образ.
  И сад као резултат таквог марширања имам стотине екстра људи а који су убијени у појам.
  Разочарани протраћеном енергијом.

  „Кажеш, ок, децо, лепо сте ви то смислили, али нема вајде од шетања и ношења парола, него дај да распишемо референдум. Јел се слажете за то, то и то? Ок засад толико. Па да изгурамо макар нешто. Боље да је гурана прича о бојкоту избора док се не направи референдум нпр. Сад је већ касно, као и за та препљувавања ко је досадан, а ко има клемпаве уши.“
  Би ја, радо. Најрадије. Ја чак лично Младена на неки начин и готивим, за разлику од Николе који не може да га смисли. Једноставно боље га је упознао него ја. Али и упркос томе, и да имају и уши веће но Душко Дугоушко.
  Шта вреде велике уши кад је човек оперисан од разговора?
  Све време ти о томе причам.

  Ено имаш Владимиров текст; Шетње
  http://nacionalnapartija.net/setanje/
  Изнаћеш иМејл од Милициних Заветника и дружине на интеренету.
  Пошаљеш им линк ка Владимировом тексту с`једноставно питање; е господо шта мислите о овоме?
  Јаб био задовољан и да ти не одговоре. Само нек преузму предлог. Не морају чак ни да нас спомињу као предлагача, носиоца идеје, нит да се захваљују. Само нека преузму.

  • Калуђер

   „Него, одписали ми Заветници. И наравно, ништа. Одговорили (и то онако увијено и без одговора) на уводно питање (питао сам зашто нису јавно изнели шта је спречило уједињен наступ родољубаца). А на оно што сам нагласио као главно и као основно питање нисам добио ни реч. Говорио један деда мени: сине дипломатија ти је финији израз за лагање и лицемерје. Алергичан сам на политикантско увијање!“

   „Само једну ствар да знаш – Ти шупнатици или ти заветници, нису сами прикупљали потписе. Листу им је оверила СНС. Они су им прикупили све потписе.“

   Ето, тај детаљ нисам рецимо знао … ал сам знао да од када је Мише Вацића да повазда шурује са Вучићем.
   Тако да нисам изненађен јел.
   А ситуцаија је та, да се људи једноставно забораве. Па самим тим и ја.
   И зато и ова страница … да се не заборављамо … но да лепо запишемо.
   Па онда лепо убацимо видо клип ла легендерним Бизоном, са све почасним гостом Вацићем
   Па слику са Вацићем као почасним гостом на конференцији СНС-а …
   И тако има ту материјала … само мало да изнађем времена да процуњам по нету

   • урбана герила

    Не замери, мука ми је од читања препљувки типа ,,ви сте издајници, ми смо патријоти“. Отворио сам две три свезице, прочитао довољно да ми је јасно о чему се ради.
    НН заветник из службе за одговарање на пошту сматра да није корисно да се износе детаљи и разлози. Довољно је да су они задњи предали потписе, што говори да су они покушали, али ови други нису хтели… ма, паметном доста.
    Тако и са целом том темом. Детаља је толико да само расипају пажњу. Баш као и милион покрета и партија родољубаца. Ствари су једноставне. Имаш окупацију и њене органе, и имаш циркус за одвлачење пажње. Нити ће циркуски начин оборити окупацију, нити ће прежвакавање бескрајних доказа и препирки донети разобличење циркуса. Неколико јасних ставки које речито говоре о намени немуштих млитавих организација за скупљање и каналисање родољубиве снаге народа у празно имале би јаче дејство него једнако немушта тинејџерско- уличарска спрдња на њихов рачун.
    Своди се на исто. Снага народа се расипа на лажне родољубце, а снага оних који су прозрели лажњаке на препуцавање са њима.
    Дакле потребно је сабрати и укратко изразити пар ставки по којима се препознаје лажно родољубље, и то ти је гајгеров бројач за озрачене. Ово што ви радите, само мало сажетије формулисати. Е, сад, не треба ни њих одмах на пасја прескакала. Већина их није ни свесна манипулације. А таквима се може објаснити да постоји и делотворнији начини борбе. Ако хоће да чују, а то је филтер.

    • Калуђер

     Значи кад немам шта да додам.

     Ал ај да нешто изнађем
     Ево рецимо ово;
     „Ово што ви радите, само мало сажетије формулисати.“
     Кад изнађеш врмена, кад будеш у елементу за писаније, обради мало ту тему око сажетијег формулисања.

     „Е, сад, не треба ни њих одмах на пасја прескакала. Већина их није ни свесна манипулације. А таквима се може објаснити да постоји и делотворнији начини борбе. Ако хоће да чују, а то је филтер.“
     Абсолутно!
     Али ако погледаш преписку коју сам водио са Иваном Вељковићем http://nacionalnapartija.net/kratak-odgovor-na-zavetnicki-lelek/#comment-2621922676 приметићеш да сам био … хмм … како да кажем … рецимо увиђајан за његово тренутно политичко опредељење. И сасвим сам опуштено са њим поразговарао … и још сам притом са фона куцао што ми је оно баш смор.

     Ал да би дошао до тог нивоа био ми је потребан Николин текст.

     Дакле увек је исто правило; провокација, лупање шамара, ногом у главу … и тек након тога разговор, јер тек након провокације имаш човекову пажњу.

     Алфа и омега агитације, још једном дефиниција
     „Агитација (лат. agitare, изазивати, подбадавати) је организовани напор, често уз провокацију, изазивање, подбадавање, да се освоји популистичка подршка за политичку или социјалну промену“

     Ил штоб се оно рекло; наш мурга није обичан дрот, њега занимају психофеномени
     Он те прво понуди цигаром па те онда разбије

     • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

      Srdjan Sekara: Drugo sto bode oči je sto (sami ce se prepoznati) ljudi pisu tekstove o nebitnim stvarima.Udarila junacina na Zavjetnike.I mislis dao si doprinos.Samo si se iskenjao bespotrebno po papiru.

      Влаимир Челекетић: Ово у вези са Заветницима се не слажем. Мислим да текст јасно осликава управо оно што је погрешно, а што тзв. родољубива Србија ради, упорно, четврт века. Да си крдо слонова, пре четврт века, суочио са неким проблемом који слонови могу да превазиђу, до сада би имао неколико генерација, које се од малих ногу уче да не праве исте грешке. Међутим, није у томе поента. Поента је у томе да постоје различити текстови о којима ћемо имати различита мишљења и то је једини начин да имамо нормалан дијалог, јер сагласност у свему нећемо постићи. Једина друга варијанта је да имамо оно што имамо на страницама других партија – тотално једноумље. Дакле, било би корисније и занимљивије да си примедбе на текст о Заветницима ставио испод тог текста. Можда би испала нека занимљива дискусија. Можда би се јавио и Марић да нешто прокоментарише итд.

     • http://nacionalnapartija.net Бог и батина

      Никола Паскулов: https://www.youtube.com/watch?v=CyBZt_NgAQc&feature=youtu.be
      —————
      Калуђе: аха … одлично!
      хвала!
      аууу … одлично, одлично!
      још само да видим де да турим на страницу … могао би и неки фин комент саставити
      ево овде сам већ писакрао и о вацићу по коментима … ал требао би то фино пресложити у засебан чланак https://nacionalnapartija.net/kratak-odgovor-na-zavetnicki-lelek/
      —————-
      Никола Паскулов: Jbg ispada sve dovodi sluzba
      I zapad
      —————-
      Калуђер: ма комуњарско дете
      играло се патриЈоте
      па га се запослило
      па се ретард курчио као и обично
      па га се шутнуло
      —————
      Никола Паскулов: :-`)
      —————
      Калуђер: Вацић, Фејсгељ итд итд … све су ти то иста црвена говна … деца комуњара.

 • Калуђер

  https://www.facebook.com/groups/1540481959560963/permalink/1711356765806814/?comment_id=1711566435785847&reply_comment_id=1711774449098379&comment_tracking=%7B„tn“%3A“R“%7D
  Иван Вељковић: Nikola je bas bio blag. Mora da mu se neka od wannabe starleta kako sam kaze zaplala za oko?! Moze to ostrije

  Калуђер: А, мислиш на онај мали текст о Заветничком лелеку. Не реди се нажалост о западању за око већ о изкстуству те изузетном познавању таквих држина попут Милицине

  Иван Вељковић: Milica je voma koncizna i jasna u svojim nastupima. Prica o stvarima koje su taboo u Srbiji. Nije dzaba „ustalasala mocvaru.“ Tako ja nesto mislim. Bicu otvoren. Ja sam resio da ih podrzim po cenu da ispadnem glup.

  Калуђер: мени лично је инфантилна и прича шупљу и до сад хиљаду пута прежвакану у основи Радикалску причу. А табу теме попут Жидова не сме ни да сања да помене због обиља Комунаца у тој дружини јој. И закључно, чак и да прича абсолутно истоветну причу Николиној или мојој, не подржавам никаква удржења са секташко диктаторским устројством. Па тако ни Милицино

  Иван Вељковић: U sustini, sve se svodi na to da li neko ko pretenduje na vlast u zemlji ima dobru nameru da nesto promeni na bolje ili kao velika vecina da napravi sebi bolje. Sistem je taj koji pravi ljude gorim nego sto oni sami zele da budu. Ocigledno je da kad promasis voz sve stanice su pogresne.

  Ne mozes sad da ocekujes od nekog ko se tek probija da odmah udari o osinak. Za to je potrebno strpljenje i Muda naravno.

  Калуђер: сори … пишем са фона тренутно а онда ми је куцкање напорно … па зато штуро одговарам … ал најбитније ти већ написах, не подржавам секташка удружења па да ту секту и мој рођени брат лично предводи а не инфантилна клинка … логично без муда

  Иван Вељковић: U redu je. Da li bi trenutno nekog podrzao. Ne pitam koga?

  Калуђер: на жалост никога. Тренутно по Србији не постоје партије него само секте, приватни фан клубови. А кад неко третира партију као приватну прћију а чланове као фанове тако ће исто третирати и државу кад дође на власт а људе у тој несретној земљи као стоку

  Иван Вељковић: Slazem se potpuno. Ja ipak ne mogu da zivim bez nade u tom smislu. Verujem u coveka i u pokajanje. To je bozanska osobina u svima nama. Naravno, jedno je Vera a drugo je biti inbecil da potpuno verujes npr. da Vucic moze da se preokrene. Mada, je on pokazao da je sklon trilerima..hahah

  Калуђер: нада не служи ничему сем да продужава агонију. Још горе је веровати да ћеш поступајући исто остварити кад тад другачији исход. Нећеш. Колико год да бацаш лопту у ваздух она увек пада на земљу.

  Исто тако ни један диктатор егоманијак који води диктаторски ем цензорски партију не постаје доласком на власт напрсно добрица него постаје још грђи диктатор и цензор. А ти мислиш Вацић Милица и Младен су изузеци од тог правила. Нису на жалост.

  Иван Вељковић: Onako, na prvu..izgleda mi da tvoj intelekt mnogo prevazilazi tvoju duhovnost. Nasa logika je ogranicena nasim umom i iskustvom. Ali ne bih da idem presiroko. Hocu da kazem da je pojedinac uvek uspeo da pobedi ne tako savrseni sistem. Mnogo puta kroz istoriju pojedinci su svojom zrtvom uspevali nesto da pomere. Ego manijaci su ispunili sav prostor u svojoj glavi i mozgu sobom. Za svakog postoji sansa, samo…?

  Sto se tice gorepomenutih, ne bih ja to sve u isti kos. Milica je personifikacija one Srbije koja ne zeli da se preda. Ono malo duhovnosti i onog boljeg sto nam je preostalo u odnosu na perfidni zapad, zelimo da bar sacuvamo. Oni ce se smiriti samo onda kad budemo kao oni. Tek tada ce im savest biti mirna. Necemo ih stalno podsecati ko su bili i sta bi mogli biti. Mislim da jedino ta borba ima smisla i da samo zato vredi ziveti.

  Калуђер: Тја …. мени се не ради о филозовским расправама и дал ти и Милица верујете да је тамо неки Жидов пре две хиљаде година устао из гроба и сад се по васионама шеће … или су Младен и Вацић зен будисти.
  Мени се ради о мојим интересима, сад, овде, у простору и времену.
  На пример, ни ја ни маса Срба не желимо да уплаћујемо по милион евра Жидовима на конто. Прочитао си тај текст http://nacionalnapartija.net/reket/
  А горе набројана екипа тако што не сме ни да помене. Самим тим не заступају моје него Жидовске интересе. Крај енде финито коњец …. нема ту никакве велике вилозофије нит духовности. Чисти интереси чиста математика
  А то колко ће интезивно да млатарају Србским заставама по улицама … то ме уопште не дотиче

  Иван Вељковић Mislim ipak da u sustini imamo isti problem na vratu samo razlicite poglede kako da ga se resimo.

  Калуђер: Милица и екипа у сваком случају нису део решења него део проблема … па и по горе наведеном конкретном питању. Наглашавам конкретном питању се њени ставови не разликују од Вучићевих или Шешељевих … самими тим мени је абсолутно свеједно дал је Милица Шешељ ил Вучић на власти … ја и даље против своје воље морам да уплаћујем Жидовима рекет
  Е, одјављујем се док се не докопам нормалне тастауре … ово куцкање преко фона ми је огроман смор … а и теби напор за читање

  Иван Вељковић Ipak verujem i nadam se da nisi u pravu. Hvala ti na lepom dijalogu. Svako dobro.

  Калуђер: Нема фрке, увек опет радо, имаш сад ову нашу ситну преписку и код нас.
  Са нама неколицином се барем да разговарати
  А видиш ти ме подесећаш на човека који због силне жеље да стигне на море улази и у неку распалу старудију од аутобуса а која је само префарбана како би власници намамили путнике у њега

  И Никола и ја ти кажемо; ало братац, погинућеш успут … знамо тај аутобус, возашмо смо се са њим.
  А ти нам одговориш са врата аутбуса; Ипак верујем и надам се да нисте у праву

  И шта сад нас двојица да радимо? Да те на силу извлачимо из аутобуса?
  Па не богу ми. Него путуј игумане и јави се с`разгледницу кад стигнеш.
  А ако се успут сурваш у Морачу писаће већ у новине.
  Па ћемо опет знати докле си стигао.
  Тако да овако или онако, све одлично 5.
  Ће знамо де си, нема да омане.