Предизборна атмосфера јавног линча

Предизборна атмосфера јавног линча

Право на избор је суспендовано ако бираш погрешно! Јер тако кажу велике демократе. Ако случајно гласаш за неког ко се њима не свиђа, идемо на каменовање.

Да ли је икада била већа срамота гласати за владајућу партију и да ли је икада у новијој историји Србије било више увреда упућено једном премијеру?
Па и поред тога, кукају и кмече како овде нема слободе говора.

Прво, слобода говора се демонстрира врло лагано, људи масовно пљују, куну, прете, проклињу, лелечу – вређањима никад краја. Друго, неретке су и претње, што директне што индиректне, па све те силне демократе и борци за људска права подстичу креирање атмосфере јавног линча. Ваљда још то фали, па да будемо у потпуности „слободно“ друштво, по њиховом укусу. Да се свађамо, бијемо и убијамо по улицама ако ли неко случајно изабере нешто што се неком не свиђа.

Имаш ли ти право човече да изабереш и да гласаш како год желиш? Има ли то право рецимо и чувени Бранко Коцкица? Он изгледа нема то право, јер је подржао Александра Вучића. Па шта ако је подржао Вучића, зар је то толики проблем, да морамо да се опростимо од Бранка и да га стрељамо, каменујемо, ишибамо на тргу? У која то времена нас примитивци враћају…

Видех, пишу се неке жалопојке и кукумавке како се неки тамо лик растужио, ем можда и заплакао кад је видео у шта се „институција“ звана Коцкица претворио. Како је Бранко могао да подржи рушење шупа по махалама неким, са све фантомкама, пита се човек. Па није, сине он подржао никаква рушења нити илегалне акције, него је једноставно изабрао за кога ће да гласа и јавно то рекао, пруживпи свом кандидату подршку. Проблем? Па дај брајко онда да рушимо демократију! Дај да обрушимо цео систем, па да се вратимо у камено доба, да нема нико право на избор, па да се усрећимо. Да се забрани и гласање. Ако би то значило да коначно крене свако својим послом да се бави, ево ја сам за! Хајд’ онда да укинемо људске слободе, а да се каменом и линчом приморавамо на разнолике активности. Ово ипак није баш лепо. Кажу они – страх. Све их стра’ па прозивају, кажу диктатура дошла. А ти поједини маторци као да се не сећају Слободана Милошевића кога су исто називали диктатором, па да се запитају – да ли би онда смели да пљују овако како то данас чине? Што не отидну лепо у Северну Кореју па прозивају тако „Џонг Вучића“, да видимо имају ли гениталије? А не, у Србији влада незапамћена диктатура и неки наводни медијски мрак, па упадну ти исти ликови и кмечавци у мистерију – како то нико не говори да гласа за Вучића, а СНС и Вучић их упркос томе разбијају к’о канте. Па да, покр’о Вучић милионе гласова! Или је то ипак атмосфера линча, атмосфера у којој се људи плаше да кажу за кога ће да гласају, плаше се чак и да критикују опозицију. Јер ко се усуди да мисли својом главом или не дај Боже критикује свету опозицију, тај је одмах „сендвичар“, ботина, тај је гори од најгорег зла, па може да се спреми за протеривање и стрељање кад се врате силе „слободе“ на власт. Чак се и дословно премијер изједначава са ђаволом и праве се невероватни клипови и сличице где се „разоткрива“ демонизованост његова и припадност масонима. Кад би жута инквизиција завладала, заштитник либераних грађана би једноставно укинуо људска права ботовима, јер јелте они „нису људи“.

А имамо и бројне примере суманутих идеја, онако упакованих у параноичне пакетиће, издвоји бих један посебно интересантан и трагикомичан: „АВ је прошле године расписао изборе за 24.04.2016. и пажљивом анализом бројева откривамо прави разлог зашто је баш тај датум : 2+4=6, 4+2=6, сама 6 и остаје 1 као редни број СНС на листи за гласање. Крајњи приказ је 666 Жиг Звери а СНС је на тој листи број 1. Или СНС почиње кампању на датум 06.03.2016. па опет имамо Жиг Звери (6, па 3+2+1=6, и 6) 666. Само наивни мисле да су ови датуми случајно изабрани. Kонститутивна седница Скупштине Србије била је заказана за 03.06.2016. па и у том датуму имамо Жиг Звери 3+2+1=6 па 6 и још једном 6 чине 666. Ништа није случајно!!!“

Е па видите овако, ви који застрашујете народ, који потцењујете народ, који кунете, пљујете и намећете се што плачом што претњама – суштински ово није народ кукавица, плачљиваца и жртви. Тај притајени терор не пролази, а ја лично уколико пожелим да изађем на изборе – гласаћу за кога год пожелим, а свог избора се срамит’ нећу.
Те психопатске приче у виду наметања кривице, те насилно понашање су нешто чега би човек могао да се стиди, али у политици одавно части нема, па је не треба ни очекивати.

Зашто ми, припадници народа међусобно да се вређамо, нападамо, да падамо у транс, зарад било којих партијаша? А добро, емоционална нестабилност ће да се сакрије највероватније ускоро, и то брзо после избора. Тада ће обичан човек моћи да продише, кад му стисак око врата попусти пропагандна машинерија.

Ради ти човече како мислиш да треба, бирај шта год пожелиш, докле год то не угрожава туђа права, углед и интегритет, а штоб’ се рекло – они ће свакако причати. Само лагано.

Никола Марић
28. март 2017.

Коментари

 • Nikolajs

  Ovo je dobra krvna slika onoga što nas očekuje posle izbora ukoliko se desi da neko od njih pobedi. Ovi imbecili i dalje ne razumeju da je ovakvo ponašanje „građanstva“ dovelo do toga da narod izabere nepismenog paora na čelo svoje zemlje 2012. Dodaj na to sve činjenicu da ekipa oko Jankovića istinski mrzi sve što ne spada pod starije gospođe sa Vračara i rocknroll omladinu iz Takovske, i biće nam jasno zašto dotični neće ući u drugi krug. Koliko god da Vučića održava SNS bagra , ovakva opozicija odrađuje bar 30% posla.

  • Калуђер

   можда је боље да се улогујеш преко фејса директно на дискус. Немамо више вируса.Јер овако кад напишеш што као гост зна и по два дана потрајати док ја не одобрим пост

   • Братислав Станковић

    Људи, јебо вас ретардирани саша јанковић. Под кој сте фазон? Скупите вучићу још 10 посто?

    Та јуловска гњида, прича о геноциду у Сребреници, колективна одговорност? Ће призна Косово, а никад није отишо доле? Република „шумска“ јер тако сале? Доћите пичкице…Шта, мој сенилни ћале данас, који се вијао с пандурима по улицама 9 марта, за вука манитога и теча ми ( сви од реда су националисти и данас ) се џабе макљали? Можда и мој деда Бели сноси одговорност и поштени партизани. Треба се ја или моја браћа сутра колективно извинимо бугарима? Мој покојни деда Михајло се извини, или ја, што смо по „налогу“ краља Александра „окупирали“ Косово?

    Вучић је дефинитво оболео човек, параноје, шизофненије и те неке вредности, ал ово је најгори кандидат икад. Заштитник грађана? Сад си показао како их штитиш пичка ти материна одвратна. Јебо те ђуричко.

    Јбт, цела Србија кука на вучића, а гласаће за онога, који ће признати све, што овај декларативно није или неће.

    Сутра изиђите и имате три опције, Поповић, Бели ил Шеки. Ја знам минимум 100 људи, који не мог смисле есенес са све трабантима, ал ће изаћи, само због оваквих гњида и гласати за вучића, да их никад више не виде, да их закопају. Ма гласајте и за радуловића.

    За кога радиш јанковићу све ти ретардирано јебем?

    Иди онднеси тетки лек…ал прво попиј терапију, пре но што изиђеш у јавност.

    Чек пре, па предизборна шутња у току, зајебо сам се…Ће ме уапсе у понедеоник и то ће објаве јужне вести, јер по њиховим анкетама, педерчина победила.